זה קרה בשבוע שעבר בסניף גדול של רשת פארם באחד הישובים בשרון. אם לשלושה ילדים בשנות השלושים לחייה, שניים מהם תינוקות, נכנסה עם עגלה לסניף בשעת ערב לקנות מוצרי ניקיון וכדורים נגד כאב ראש. בזמן שהסתובבה בחנות, הבחין אחד העובדים שהאישה מסתירה בתוך תא העגלה כמה קופסאות של כדורים. בהמשך ראה רואה מכניסה לתוך החזייה שלה שני מדי חום.
העובד מיהר לדווח לסגן מנהל הסניף על האם שמנסה לגנוב מוצרים וזה הזעיק למקום את קצין הביטחון. הוא עקב אחרי האם עד שזו סיימה את הקניות, וביקש ממנה יחד עם ילדיה להתלוות אליו לחדר בסניף. הקב"ט ביקש משתי עובדות לבדוק את האישה בעדינות ואת תכולת העגלה שלה כדי לא להפחיד את הילדים.
האם, שהבינה שנתפסה על חם, הודתה בגניבה וביקשה להימנע מלבדוק את גופה. היא נכנסה לחדר ושלפה ארבע מדי חום, 10 חפיסות כדורים לשיכוך כאבי ראש והורדת חום חמישה מארזים של סוכריות מציצה להפחתת כאבי גרון. בעגלת התינוקות היו חבילת טיטולים, שתי קופסאות מטרנה ומוצרים לחיטוי אסלות וכיורים. שווי הגניבה נאמד בכ-800 שקל. כשנדרשה לשלם על המוצרים הסבירה האם שאין לה כסף. שבוע לפני כן בעל פוטר ממשרתו כטבח בבית קפה, ומצבם הכלכלי קשה.
"החלטנו לוותר לה. אבל הכנסנו אותה לרשימה השחורה של אנשים שגונבים ברשת למרות שזו הפעם הראשונה שלה", סיפר אחד העובדים בסניף ל-mako. "אם לא היה משבר הקורונה הקב"ט היה מזמין לה משטרה והיו פותחים לה תיק פלילי אבל הפעם הזהירו אותה. היא הייתה נסערת והודתה לנו שלא הזמנו לה משטרה. בשבוע האחרון תפסנו 40 לקוחות שגנבנו כל מיני מוצרים".
לא רק רשתות המזון סובלות מגל של גנבות, אלא גם רשתות הפארם, בין העסקים היחידים שממשיכים לפעול כרגיל. בשיחה שניהלנו עם עובדים וקציני ביטחון ברשתות הפארם באזור השרון, הנגב והשפלה הם מדווחים על עלייה של כ-100 אחוז בגניבות בצל משבר הקורונה לעומת ימי שגרה.
"עוזר קב"ט אצלנו תפס גבר שגנב 10 קופסאות אקמול ואדוויל. זה גניבה של 350 שקל לפחות", סיפר קב"ט העובד כחמש שנים ברשת פארם מהגדולות בישראל. "זה נזק של אלפי שקלים ביום".
ירון, עובד ברשת מתחרה סיפר ל-mako כיצד תפסו שני נערים בני 15 כשהם גונבים בשמים וספריי בישום. "להורים אין כסף לקנות להם אז הילדים גונבים. הם לא חושבים שזו עבירה פלילית. במקרה הזה התקשרנו להורים והם שילמו בתשלומים על הגניבה. הם היו נבוכים מאוד. בהלם מוחלט. יש עלייה גדולה בגניבות של מוצרי ניקוי וחיטוי. אנשים רוצים לאגור כמה שיותר מוצרי ניקיון כדי להתמודד עם משבר הקורונה".