במפגש העיתונאים שעורך הנגיד סטנלי פישר אמר הנגיד: אנו כולנו יודעים שאנו מצויים בתקופה מיוחדת שלפני בחירות חשוב שלמרות התקופה הזו נמשיך כולנו, ולא רק הכלכלנים להמשיך ולבצע צעדים מהירים ואחראיים המתחשבים במצב המשק והאתגרים המצוים לפניו.
פישר התייחס לרשת הביטחון ואמר כי התוכנית צריכה להיות ממוקדת לאלה שיפרשו בשנים הקרובות שעלולים להיפגע מהמצב הכלכלי הנוכחי ושאין להם מקורות חלופיים. הסכנה הכי גדולה בתוכניות לרשת הביטחון היא, שכולם ירוצו להיות יותר נדיבים, להרחיב את הרשת ואז העלות שלה תעלה ואנחנו והדורות הבאים נשלם מחירים כבדים.
בנק ישראל בעד רשת הביטחון, תוכנית האוצר סבירה וטובה ונותנת מענה לחוסכים הרלוונטים שעתידים להפגע מהמשבר והעלות שלה נמוכה יחסית. עם זאת אומר הנגיד כי "אתמול בלילה הוצגה לנו התוכנית של היועץ הכלכלי של רה"מ, עמנואל טרכטנברג, התוכנית שהציג מטפלת באוכלוסיה יותר רחבה אולם העלות שלה דומה לעלות של תוכנית האוצר.
זוהי הפעם הראשונה שנגיד בנק ישראל, הפרופ' סטנלי פישר, נכנס באופן גלוי ופומבי נכנס למחלוקת הנוגעת למשרד האוצר ולמשרד ראש הממשלה בנוגע לרשת הביטחון והוא פועל להצגה של תוכנית אחידה אשר התנאי שלה הוא שלא תחרוג מהעלות המקורית (המצומצמת יחסית) אותה הציג האוצר. עקרונות רשת הביטחון של נגיד בנק ישראל תומך בהן הם: רשת שתיפרס רק להגנת ההפסדים של מי שפורש בקרוב שעלול להיפגע מהמשבר ושאין לו מקורות פנסייה חלופיים.
בכך תומך למעשה פישר בתוכנית האוצר להגביל בעקרונות של אי סיוע מתחת לגיל 60, קיומם של מבחני הכנסה, ותמיכה במי שנזקק לתוכנית ולא אוטומטית לכולם. הוא הגדיר את תוכנית האוצר כ"סבירה" ו"טובה" וציין שאין הבדלים גדולים ומשמעותיים בין התוכנית של האוצר לבין זו שהוצגה אתמול על-ידי ראש המוצעה הכלכלית, עמנואל טרכטנברג.
בתגובה לשאלה על המאבקים על קריאות של פוליטיקאים להרחבת רשת הביטחון, השיב פישר: "קל מאוד לפתוח את התקציב ולתת הבטחות שיסכנו את עתיד המשק - ואת זה אסור לכולנו לעשות".
פישר לוקח למעשה את תפקיד המגשר ומוביל ואומר: "חשוב שנעבוד כולנו כצוות אחד".