15 שנה אחרי אסון אולמות ורסאי, שהתרחש בשנת 2001, רבים מהפצועים נפטרו בשיבה טובה - אבל מי שנותר בחיים עדיין מחכה לכספי הפיצויים מהמדינה שמאחרים להגיע. "אף אחד לא קיבל פיצוי", אומר יוסף אשכנזי, דודו של החתן מהאירוע שנפצע באסון, "אפילו לא שקל. היו עדויות, הסכמה לפשרה, דיונים שנמשכים ונמשכים, ראש ממשלה שהכריז על אסון לאומי - אבל ראשי הממשלה שאחריו התעלמו לחלוטין. גיסי איבד את אשתו ושני ילדים, ואנשים הפסיקו לעבוד. גם אני הרגשתי שאני לא יכול להמשיך לתפקד אז פרשתי".
עוד ב-mako כסף:
- הוט חויבה לחבר פושט רגל לטלוויזיה בכבלים
- נפצע בסניף של רמי לוי - ויפוצה ב-32 אלף ש"ח
- כך מלמדים את הילד לחסוך בסוף החופש
עו"ד אתי ליברמן עפאים, שמייצגת את קבוצת נפגעי אסון ורסאי, מסבירה כי התביעה הוגשה כבר בשנת 2004 ומאז דברים נמשכים: "יש כאן 420 אנשים שלכל אחד סיפור מלא ומורכב והתמודדות לא פשוטה. גם הליכים רגילים לוקחים כמה שנים, אז כאן המערכת לא ידעה איך להתמודד עם העומס הזה. מצד שני, הנתבעים לא מיהרו, הם חיכו לראות מה קורה עם פסק הדין הפלילי כדי לדעת מי אחראי".
"אנחנו נמצאים בנקודת הכרעה שבו בית המשפט סיים לדון בגובה הנזק לגבי כל אחד מהנפגעים הפרטים", מסבירה ליברמן. "כתב התביעה כולל 23 נתבעים, בין היתר בעלי העולם, המהנדסים, המדינה, העיריה והטכניון, ועכשיו המדינה צריכה להחליט אם היא מתנהגת כמו גוף מסחרי ששואף לשלם כמה שפחות ודוחף להוריד את הסכום, או שמכיוון שכבר יודעים מה גובה הנזק - המדינה תיקח אחריות ותשלם לפחות לאנשים הפרטיים שנפגעו, ואח"כ תתחשבן עם העיריה והטכניון".
"אני מצפה שהממשלה תיקח הכל עליה ותשלם את כל הפיצויים", מסכם אשכנזי. "הדבר הכי מרגיז שהוא שכשקורה אסון בעולם המדינה רצה לעזור ולהשקיע מיליונים - ועניי עירך לא קודמים פה בארץ".
"הבוקר של קשת"- רביעי עד שישי ב-6:25
יודעים מה הסיפור הבא שלנו? כתבו אלינו money@mako.co.il