זה קרה שלשום (ב') בשעות הצהרים. שוטרי יחידת להב 433 פשטו על מחסן גדול באזור התעשייה באשדוד, ששימש כמעבדה הגדולה שנחשפה אי פעם בישראל לזיוף מטבע של עשרה שקלים. במשטרה מעריכים כי המעבדה פעלה במשך חודשים ארוכים, בהם ייצרו באמצעות מחרטות מאות אלפי מטבעות של עשרה שקלים. במקביל הוקמה גם עמדה לזיוף מטבע של חמישה שקלים.
"זו ללא ספק המעבדה הכי גדולה שאותרה בישראל", חשף גורם במשטרה, "חשפנו בעבר מעבדות, אבל לא בגודל כזה ולא ברמת השכלול הזו. ביום טוב בעלי המעבדה יכולים להכניס לכיס עשרות אלפי שקלים".
ל'מאקו' נודע, כי מטבע עשרה שקלים מזויף נמכר בין שלושה לחמישה שקלים, ומטבע מזויף של חמישה שקלים נמכר בשני שקלים. המעבדות הללו בדרך כלל נמצאות בנגריות, מסגריות ועוד עסקים שפשטו את הרגל בתקופה הקורונה.
"זה עסק משתלם מאוד. מטבעות של חמישה עשרה שקלים עוברים מיד ליד ולאף אחד אין זמן לבדוק אם הם מזויפים. בנוסף רמת הזיופים שלהם ברמה גבוהה מאוד", הסביר קצין חקירות.
לדבריו, עשרות בעלי מעבדות לזיוף מטבעות הפועלות ברחבי הארץ בדגש על אזור לכיש, שפלה והמשולש והצפון מגלגלים מידי שנה מעל שני מיליארד שקלים.
במשך כמה חודשים, עקבו חוקרי היחידה לאכיפה כלכלית בלהב 433 אחר פעילות המעבדה, ושלשום, כאמור, ביצעו מעצרים של בעל המקום ושלושה אנשים שעבדו על פי החשד בייצור המטבעות וגרפו כספים רבים.
מחקירת המשטרה עולה החשד, כי מי שהקים המעבדה או אליהו סטיב במברון בן 48 מערד, שהשתחרר באחרונה מהכלא לאחר שריצה 22 חודשי מאסר בפועל בגין זיוף מטבעות במחסן גדול ששכר באזור התעשיה בערד, וחויב לשלם סכום של 90 אלף שקל לקופת המדינה.
החשד הוא שהכספים שזרמו מהרווחים לייצור המטבעות עברו לחשבון בנק של אחד החשודים. מדובר במעל לחמישה מיליון שקלים שזרמו בחשבון שלו במטרה להלבין הון ולהעלים הכנסות. הארבעה הובאו להארכת מעצר בבית משפט השלום בראשון לציון ומעצרם הוארך.
באמצעות עו"ד צפריר יגור הכחיש במברון את החשדות נגדו (זיוף, הלבנת הון ועבירות כלכליות). בית המשפט האריך את מעצרו של במברון בשלושה ימים.