מעצב שמלות הכלה דני מזרחי הודיע היום לבית המשפט שאינו מתנגד לפירוק חברת "דני מזרחי דיזיינס", והכריז על פתיחת הליך של פשיטת רגל.

נכון לעכשיו, חובותיו של מזרחי לבנקים, לספקים ולעובדות הסטודיו שלו מסתכמים בכשבעה מיליון שקל.

"אני והחברה נקלענו לחובות ולקשיים כלכליים בגובה של מיליוני שקלים ועם הגשת הבקשה לפירוק החברה לרבות הפרסומים במדיה התקשורתית על מצבה הכלכלי והרעוע  של החברה ושלי נותרתי אל מול שוקת שבורה", כתב מזרחי בתצהיר לבית המשפט.

מזרחי כתב כי החליט להעמיד למכירה את כל רכושו כדי להחזיר את החובות לעובדות ולספקים. "בחרתי לשמש דוגמא ולפנות להליך של הסדר נושים ולהעמיד לטובת נושי את מלוא רכושי שמסתכם בעיקר בביתי, בית מגורים הרשום על שמי".

מזרחי חושף לראשונה את העובדה שפתח בהליכים לחדלון פירעון- הליך פשיטת רגל (לפי החוק החדש).

ל-mako נודע, כי מזרחי החל בהליך מכירת הווילה שלו בהרצליה פיתוח כשהערכה שהוא יקבל עליה כארבעה מיליון שקל. 2.65 מיליון נועדו לכיסוי המשכנתא שנטל מהבנק והשאר כ-1.4 מיליון שקל יועבר לנושים, בהם העובדות וספקים.

כזכור, לפני כחודש שבע עובדות שעבדו אצל מזרחי הגישו בקשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב לפרק את החברה שלו, לאחר שלא שילם להם משכורות והפרשות לפנסיה וקרנות השתלמות במשך תקופה ארוכה.

"דניאל מזרחי דיזנייס", שהסטודיו שלה ממוקם בכיכר המדינה, העסיקה בשיאה כ-90 עובדים. בנוסף הפעילה החברה בית מלאכה בשטח של 1,200 מטר.

מזרחי, הגיב לראשונה בתצהיר שהגיש לבית המשפט על הסיבה למצב הכלכלי הקשה אליו נקלע: "לאור התדרדרות ענף הטקסטיל בשנים האחרונות, ושינויי הרגלי הרכישה בעולם האופנה שהפך בין היתר למקוון- נקלעה החברה אט אט לקשיים כלכליים, שלא בשליטתי ושלא באחריותי אלא אירעו כולם ונבעו עקב ונוכח העובדות כדלקמן: כניסתם של מעצבים צעירים שפתחו בתי סטודיו וסלונים קטנים בחצרותיהם הפרטיים, מכירת שמלות ערב וכלה במדיה האינטרנטית, יבוא זול מסין ותורכיה של שמלות ערב, כלות שרוכשות בדים ועצמן ופונות לתופרות אישיות וירידה דראסטית בענף שפגעה ברווחיות".

לעומת המעצבים הצעירים, מזרחי טוען שהוא השתמש בחומרי גלם יקרים ואיכותיים והעסיק עובדים רבים. "כל אלו יחדיו פתחו פער כלכלי ובור כספי עצום עקב היעדר ההלימה בין הצורך להחזיק מערך עובדים לוגיסטי רב וחומר גם מהטובים בעולם הנדרשים להעמדת הקולקציות מבית האופנה", כתב לבית המשפט.

מזרחי, שהגיש את הבקשה לשופט איתן אורנשטיין ציין עוד כי ניסה להתגבר על המצב הכלכלי הקשה אליו נקלע והזרים כספים רבים לחברה לתשלום משכורות העובדות וכן נטל הלוואות אבל לא הצליח לשקם את העסק.

עו
עו"ד משה זאב בן דורי|צילום: נדב אליהו

לדבריו, הוא נאלץ בצער רב לצמצם את מצבת העובדים ולפטר עובדות עקב המצב הכלכלי אליה נקלעה החברה במטרה לחסוך בעלויות  ולעמוד בהחזרי המשכנתא שנטל מבנק הפועלים לרכישת ביתו.

"שיתפתי את העובדים במצבה של החברה והקושי הקיים מספר שנים ונהגתי כלפיהם בשקיפות וביחס חברי כשניהלתי את העסק במתכונת משפחתי", הדגיש מזרחי.

לטענתו, הוא החל בהליך להבראת החברה בשיתוף העובדות אבל אלו בחרו לפנות לדרך אחרת. הוא ציין כי אין לו התנגדות לפירוק החברה.

בהמשך ציין את תרומתו לענף האופנה בישראל ואת העובדה שהשתתף  ובנות בערבי התרמה רבים לארגונים גדולים בישראל ובהענקת שמלות לארגון נכי צה"ל ולבנות זוג של חיילים הלומי קרב ותרם רבות לאגודה למלחמה בסרטן.

השופט איתן אורנשטיין ידון בחודש הבא בבקשות העובדות ומזרחי לפירוק החברה והבראתה.