"חוות הדעת שקיבל בנק הפועלים מפרופסור אריה בבצ'וק מגבה באופן חד משמעי את תהליך מינויו של ציון קינן למנכ"ל הבנק" - כך אומרים גורמים בבנק הפועלים ל"גלובס", בהתייחס לחוות הדעת המשפטית שקיבל הבנק מפרופ' בבצ'וק בענין מינויו של קינן.
בבצ'וק הוא מומחה מוביל בנושא ממשל תאגידי, והוא מרצה באוניברסיטת ת"א ובאוניברסיטת הארוורד בארה"ב. הבנק פנה אליו, כפי הנראה לאחר שהמפקח על הבנקים, רוני חזקיהו, דרש הסברים באשר לאופן מינויו של קינן, בעקבות התפטרותו של המנכ"ל היוצא, צבי זיו. חזקיהו פיקפק בתקינות ההליך שקדם למינויו של קינן, שמונה ביום שבו הודיע זיו על התפטרותו.
לדברי גורמים בבנק, בבצ'וק בחוות דעתו בחן את ההליך שהתבצע בדירקטוריון למינויו של קינן. הוא בחן את הדיון שהתקיים בנושא, ואת השיקולים שהביאו למינויו של קינן, כפי שבאו לידי ביטוי בדיון שתועד.
לדברי הגורמים, בבצ'וק מגבה את ההליך באופן חד משמעי וקובע כי היה דיון ממצה, שלקח בחשבון שיקולים לכאן ולכאן, לקח בחשבון נימוקים שונים שהובעו במהלך הדיון ע"י חברי הדירקטוריון השונים, ובסופה של הבחינה מגבה את ההחלטה שהתקבלה על רקע ההליך הממצה.
לדברי הגורמים, לאחר שבחן כל פרט ופרט בהליך שהתקיים, מגיע בבצ'וק למסקנה התומכת ברציונל של ההחלטה למנות את קינן ובתקינות המלאה של ההליך שקדם לכך. לדברי הגורמים, "קשה להניח שהמפקח על הבנקים יכול להתעלם מחוות דעת של גורם מקצועי כמו בבצ'וק, שבוודאי גם בפיקוח על הבנקים מודעים לחשיבותו ולמוניטין שרכש בעולם המשפטי בתחום הממשל התאגידי".