המקרה התרחש לפני כשש שנים. א', הגיע יחד עם שני עובדים לתקן את צנרת מערכת מיזוג האוויר הממוקמת על גג הקניון. א' ושני העובדים שעבדו תחת קבלן, ביצעו את העבודות במסגרת שיפוץ שערכו במסעדה בקניון. בעיצומה של העבודה א' החליק ונפל מגובה של כ-12 מטרים. הוא סבל מפגיעה קשה בכל גופו והובהל לבית החולים 'איכילוב' כשהוא מורדם ומונשם, ונותח כמה פעמים כדי לייצב את מצבו.
א', עבר הליך שיקומי ב"בית לוינשטיין" אבל נותר משותק בכל גופו נזקק למטפל 24 שעות ביממה וחייו וחיי משפחתו השתנו מהקצה לקצה.
בחודשים הראשונים מי שטיפלה ב-א' במסירות אין קץ, כשהיה חולה סיעודי, הייתה אשתו. היא נאלצה לעזוב את בית הקפה שהיה שייך לה, כדי לסעוד אותו ולדאוג לכל צרכיו, הן בבית החולים וכן במהלך כל השיקום הארוך שעבר.
א' ואשתו הגישו תביעת נזיקין לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד נגד הקניון, הקבלן וחברות הביטוח שלהם, שם יוצגו על ידי עו"ד שירה פינקלשטיין, בנימוק שהם התרשלו כאשר לא סיפקו לו סביבת עבודה בטוחה. בכתב התביעה צוין כי אם במקום היה מותקן מעקה בטיחות, א' לא היה נפצע באורח קשה מאוד. התאונה של א' הוכרה על ידי הביטוח הלאומי כתאונת עבודה ונקבעו לו נכות בשיעור של 100 אחוזים.
חוות דעת של מומחה בטיחות קבעו, כי הנתבעים התרשלו, ולכן עליהם לפצות את א' ואשתו, שנאלצה לאבד את מקום עבודתה כדי לטפל בבעלה. עוד נטען כי מתחם חוות המזגנים בקניון הוא מקום מסוכן שהכניסה אליה פתוחה, אין סביבה גדר או מעקה, אין שמירה ולא שלטי אזהרה שהמקום מסוכן והוא פתוח 24 שעות ביממה ללא כל פיקוח.
הקניון הטיל בכתב ההגנה שהגיש לבית המשפט את האחריות לתאונה על החברה הקבלנית, שלא דאגה לתת ל-א' הוראות בטיחות מתאימות, ולא ספקה לו ציוד מתאים שיגן עליו במהלך עבודתו. הקניון גם ציין עוד, כי לתובע יש אשמת תורמת משמעותית לקרות התאונה, שכן טיפס על גג הבניין ללא ציוד מתאים ואמצעי בטיחות.
השופטת קבעה כי הנתבעים יפצו את א' בכשבעה מיליון שקל ואשתו תפוצה בסכום של כ-700 אלף שקל לפי החלוקה הבאה: 60 אחוזים מפיצויי הרשלנות יספוג הקניון, 35 אחריות על הקבלן, והחברה הקבלנית תישא בחמישה אחוזים מפיצויי התאונה.