תושב מרכז הארץ שכר לימוזינה ליום חתונתו, לפני כשנתיים. במסגרת ההסכם, הוא שילם לבעל הלימוזינה כמה אלפי שקלים, שכללו בין השאר גם כיסוי תאונות.
לרוע המזל, ביום החתונה החתן פתח את דלת הלימוזינה, ונהג מכונית שעבר בסמוך פגע בה. כתוצאה מכך נגרם למכונית היוקרתית נזק כבד הנאמד בכ-60 אלף שקל.
בעל הלימוזינה תבע בבית משפט השלום בירושלים את החתן ואת בעלי הרכב הפוגע, ודרש פיצוי של 60 אלף שקל.
השניים הגישו כתב הגנה ודרשו לדחות את התביעה בנימוק שהאחריות על הנזקים לתאונה חלים עליו. בעל הרכב הפוגע טען שאינו אשם בתאונה, והחתן טען מנגד, כי סיכם עם בעל הלימוזינה שכל הנזקים שייגרמו לה במקרה של תאונה יכללו בסכום ההשכרה ששילם לו.
בית המשפט דחה את תביעתו של בעל הלימוזינה וחייב אותו לשלם אלפי שקלים לנתבעים כהוצאות משפט.
בעל הלימוזינה לא ויתר וביקש לערער על פסק הדין, וכן ביקש לפטור אותו מהפקדת ערבויות בקופת בית המשפט למקרה שיפסיד בערעור.
הליך הפקדת ערבויות הוא הליך מקובל בתחום האזרחי, בו הצד המערער מפקיד סכום כסף שנקבע מראש, שבמידה ויפסיד בשנית, הכסף ילך לכיסוי הוצאות המשפט של הצדדים.
לדבריו של בעל הלימוזינה, הסיבה לבקשה הזו היא מצבו הכלכלי קשה. הוא טען כי הוא משתכר סכום של 7,000 שקל כשכיר במוסך, וכי סיכויי ערעורו להתקבל גבוהים מאוד.
אלא ששוכר הלימוזינה והנהג שפגע בה, הצליחו באמצעות עורכי דינם להוכיח שמצבו של בעלי הלימוזינה לא קשה כלכלית, שהוא למעשה בעלים של מוסך, אספן של מכוניות יוקרה, והוא העלים את העובדה שהוא משכיר כלי רכב יוקרתיים בין השאר מסוג לימוזינה לאירועים נוצצים ובכלל זה חתונות.
מנגד, טען בעל הלימוזינה שמצבו הכלכלי התדרדר בגלל משבר הקורונה והודה שהוא אכן משכיר את הלימוזינה לאירועים, אבל לא היו לו הכנסות בשנת האחרונה.
השופט קבע כי מכיוון שלא שולמו הוצאות בית המשפט, הוא אינו יכול לדון בערעור, וכי בעלי הלימוזינה יצטרך להפקיד ערבון בקופת בית המשפט שכן לא הוכיח שמצבו הכלכלי רע, ובמידה ולא ייעשה כן ערעורו יימחק.