צפו בסיפורים המעניינים של 8.11 לאורך השנים (צילום: רויטרס, חדשות)
הורדת מיסים מביאה לצמיחה. נתניהו|צילום: רויטרס, חדשות

יו"ר הליכוד, בנימין נתניהו, מחלק היום (ה') סוכריות של ממש לעת בחירות. "נבצע הפחתה דרמטית של נטל המס", הבטיח נתניהו באסיפה הכללית השנתית של התאחדות התעשיינים. "בטווח של ארבע שנים נוריד את סף מס ההכנסה העליון מרמה של 46% כיום לרמה של 35%, ואת מס החברות נוריד מרמה של 27% לרמה של 18% בלבד", ציין נתניהו, וזכה למחיאות כפיים סוערות בקרב התעשיינים ובעלי ההון בקהל. "ההפחתה במס תתפרס על כל הקדנציה ותביא לכך שכולם ישלמו פחות או יותר כ-20% פחות ממה ששילמו עד היום", הוא הוסיף.

נתניהו הסביר כי כשהוריד מסים בעבר היו מי שטענו כי הדבר יביא להגדלת הגירעון, אולם לדבריו הסתבר כי ההיפך הוא הנכון. "אפקט הצמיחה גדול מכל אפקט אחר, ודווקא גביית המסים גדלה יותר מכל דבר אחר כשעשינו זאת בעבר. אני מעדיף גם שהגירעון, אם ייווצר, יבוא מהפחתת מסים, משום שאני יודע שהדבר הזה מסובב את עצמו ומביא לתפנית כלכלית. זו גישה מאוד ברורה וחדה. אני לא אומר שלא נגדיל את ההוצאה הממשלתית לכל מה שתורם לצמיחה כמו הגדלת תקציב המדען הראשי.

"זה יבלום את הנפילה וייתן לנו יתרונות תחרותיים ייחודיים", הסביר נתניהו.

יו"ר הליכוד אמר כי ספק אם אזרחי ישראל מבינים עד כמה המשבר הכלכלי עמוק, והבטיח כי המשימה הראשונה שיוביל אם ייבחר לראשות הממשלה תהיה להגן על מקומות העבודה, על החסכונות ועל בריאותם הכלכלית כדבריו של החברות והמפעלים במשק.

"האבטלה כבר מזמן איננה 6% והנתונים שיגיעו בעתיד יראו זאת", הסביר נתניהו, ומנה מספר צעדים שיש לנקוט כדי להתמודד עם המשבר, כשאת כולם הוא מכניס תחת הכותרת "בלימה, סיבוב ונסיקה". הצעד הראשון, לדבריו, מלבד הורדת המסים הוא טיפול בבעיית האשראי. אחריו יש לבצע הוזלה של מרכיבי העלות של הממשלה: "חשמל, מים, נמלים ורשות שדות התעופה" או במלים אחרות, מבלי שהוא אומר אותם במפורש רפורמות והפרטה.

"צריך להשלים גם את הרפורמה במנהל מקרקעי ישראל", אמר נתניהו. "משק הנדל"ן חייב להתייעל ונעשה שינויים בכל אופן המימון של בניית תשתיות, לרבות רפורמות בוועדות הבניה - וזה שילוב קריטי למרכיב הצמיחה", הוא הסביר. בנוסף, נתניהו טוען כי יגדיל את תקציב המדען הראשי כדי להחזיר לארץ אנשי היי-טק שעזבו לחו"ל. "הרבה יחזרו הביתה ויתרמו להשבת הצמיחה", הבטיח.

נתניהו קרא לתעשיינים להימנע מפיטורי עובדים, וזכה למחיאות כפיים: "אל תוותרו על העובדים שלכם כי אתם עוד תצטרכו אותם בעתיד, ואז זה יעלה לכם יקר יותר לגייס אותם", הסביר.