ביום שבת, ה-19 במאי, העולם יעצור את נשימתו כשהנסיך הארי ומייגן מרקל יגידו איי דו בפני אלפי מוזמנים ועשרות מיליונים שיחזו במאורע מסלון ביתם. הרגע ההיסטורי הזה יחל בשעה 12 בצהריים שעון לונדון, בקפלת סיינט ג'ורג' בארמון וינדזור, מחוץ ללונדון, ומיותר לציין שהממלכה כולה בהיסטריה.
הנסיך הארי, נכדה של המלכה אליזבת ובנם השני של הנסיך צ'ארלס והנסיכה דיאנה מנוחתה עדן, הוא כיום השישי בתור לכס המלכות. מה שאומר שסבתו, אביו, אחיו הנסיך וויליאם ושלושת ילדיו של וויליאם, יצטרכו להיפרד מהעולם על מנת שהוא יהפוך למלך אנגליה. זה כנראה לא יקרה, אז בינתיים הוא פשוט ייהנה מהעושר האינסופי של משפחת המלוכה, בעוד חתונה סופר מפוארת עם תקציב של מדינה קטנה.
התקשורת בוחשת בכל אספקט ואספקט של האירוע. לצד הימורים לגבי מה בדיוק תלבש הגברת מרקל ומי יככב ברשימת המוזמנים, צצים נתונים לגבי אחת השאלות המעניינות: כמה יעלה התענוג הזה. לאתר תכנון חתונות בריטי בשם Bridebook יש את רוב התשובות, ולצד סכום העתק הגלובלי שתעלה החתונה, האתר גם מציג חישוב עלויות של כל סעיף בנפרד. אז נכון, שמענו כבר על חתונות של אוליגרכים במיליוני דולרים, אז אנחנו לא אמורים להזדעזע. ועדיין, כשזה מגיע לחתונה מלכותית, השמיים הם הגבול.
אז כמה זה עולה להם? הנה חישוב העלויות המלא.
המקום: בני הזוג לא צריכים לדאוג לתשלום על הכנסייה בארמון וינדזור – בכל זאת מדובר בביתה האהוב יותר של סבתו של החתן. ובעוד שקבלת הפנים הראשונה תיערך גם היא בארמון, באולם הצמוד לכנסייה, הרי שאת אירוע הערב האינטימי יותר הם עורכים באוהל אירועים יוקרתי במיוחד מזכוכית, שם גם פיפה מידלטון התחתנה בשנה שעברה, לא רחוק מארמון וינדזור.
עלות התענוג: 350 אלף פאונד (כ-1.7 מיליון שקל).
הקייטרינג: 800 מוזמנים צפויים להיות בטקס בכנסייה, ולאחר מכן הם יגיעו אחר כבוד לקבלת הפנים הרשמית, שם תוגש ארוחת צהריים חגיגית לכולם. מאוחר יותר הערב, תערך קבלת פנים נוספת, הפעם במעמד אינטימי יותר של 600 אורחים בלבד. הזוג שכר שירותי קייטרינג יוקרתיים מלונדון, שלא ממש עשו מחיר. על ארוחת הצהריים הם גובים 100 פאונד לאדם (500 שקל), ואילו לארוחת הערב – 300 פאונד לאורח, שזה סכום מרהיב של 1,500 שקל לכל סועד. הסכום כולל את כל עלויות המזון, השפים והצוות.
עלות התענוג: 285 אלף פאונד (כ-1.4 מיליון שקל).
האלכוהול: הסטנדרט בחתונות יוקרה הוא להגיש כוס שמפניה פר אורח בכל חצי שעה של קבלת פנים. בנוסף, נהוג לחשב מינימום חצי בקבוק יין לאדם במהלך ארוחת הערב. על פי הצפי בחתונה הזו יוגשו 1,700 בקבוקי שמפנייה וינטאג' ו-650 בקבוקי יין. כמובן שגם בקבוקי וויסקי יקרים וקוקטיילים יזרמו במהלך כל הערב בארוחה ובריקודים. כנראה שמי שיספק את כל הבקבוקים הללו יהיו מרתפי ארמון בקינגהאם, שמתפאר בבקבוקים שונים בעלות כוללת של כשני מיליון פאונד (10 מיליון שקל), ועדיין – מדובר בעלות שתצא מכיסו של הארמון. למקרה שתהיתם, השמפניה החביבה על משפחת המלוכה היא בולינגר, שעלותה 80 פאונד (400 שקל) הבקבוק. מה שאומר שרק השמפניה תעלה 136 אלף פאונד (663 אלף שקל). תוסיפי יינות והארד אלכוהול, וזה בהחלט יצטבר.
עלות התענוג: 193 אלף פאונד (כ-950 אלף שקל).
>> מצד שני, תראו כמה בריטניה תרוויח בעקבות החתונה
השמלה: כנראה שלא נדע עד הרגע האחרון מי המעצב בר המזל שזכה לעצב את השמלה של מרקל, אבל תהיו בטוחים שזאת תהיה שמלה תפורה היטב למידותיה, ממיטב הבדים ובתפירת קוטור, כיאה לנסיכה.
עלות התענוג: 300 אלף פאונד (1.5 מיליון שקל).
החליפה: כמו אחיו הבכור, גם הארי יתחתן במדים. זו תהיה חליפה עילית שנתפרה למידותיו, של חיל האוויר המלכותי שם שירת. מאוחר יותר הוא יחליף לטוקסידו.
עלות התענוג: 8,000 פאונד (40 אלף שקל).
הפרחים: כבר ידוע בממלכה שהכלה אוהבת פרחים, ומהי חתונה מלכותית בלי סידורים עוצרי נשימה?
עלות התענוג: עשרת אלפים פאונד (50 אלף שקל).
העוגה: כדי להאכיל 800 אורחים, עוגת החתונה צריכה להיות לפחות בת שמונה שכבות. השניים בחרו בקונדיטורית מובילים ממזרח לונדון. ההערכה, אגב, היא שתהיה יותר מעוגה אחת.
עלות התענוג: 50 אלף פאונד (250 אלף שקל).
צילום: תהיו בטוחים שהיום הזה יהיה מתועד מהקצה אל הקצה על ידי הצלמים הטובים בממלכה.
עלות התענוג: 17 אלף פאונד (85 אלף שקל).
מוצרי נייר: מהודעות מוקדמות, הזמנות רשמיות, פלייס קארדס, תפריטים ושילוט לאורך כל האירוע – תהיו בטוחים שהרבה עצים נכרתו לחתונה הזאת.
עלות התענוג: 30 אלף פאונד (150 אלף שקל).
מוזיקה: הליווי המוזיקלי יהיה אקטיבי לכל אורך החתונה, ויכלול שלל פרטים – נגני הכנסייה למיניהם, הנגנים בקבלת הפנים וכן להקת חתונות מהטובות שיש ודי.ג'יי. שלא לדבר על נגני החצוצרה הרשמיים שיחצררו את ההודעה המלכותית הרשמית. השמועות גם מדברות על הופעות שוות במיוחד של אלטון ג'ון או אולי הספייס גירלז.
עלות התענוג: 400 אלף פאונד (200 אלף שקל).
קישוטים והפקה: לא חשבתם שאין חבורת אנשים חרוצה שעומדת מאחורי הפקת הענק הזו. היא גם תהיה אחראים למפגני האורות והפרטים שיהפכו את החתונה לבלתי נשכחת מהרגע הראשון עד לאחרון.
עלות התענוג: 130 אלף פאונד (650 אלף שקל).
שמלות לשושבינות ולילדים: בעוד שהשושבינה של קייט הייתה רק אחותה פיפה, למייגן יהיו שלוש או ארבע שושבינות, ולא מעט ילדות וילדים שיפזרו פרחים.
עלות התענוג: 6,680 פאונד (33 אלף שקל).
איפור ושיער: לא ידוע אם מייגן תבחר במעצבי השיער והמאפרים שהפכו את קייט ופיפה מידלטון לעוצרות נשימה בחתונות שלהן, אבל מה שבטוח זה שזול זה לא יהיה.
עלות התענוג: עשרת אלפים פאונד (50 אלף שקל).
בידור: כדי שלא יהיה משעמם לרגע, יש גם שלל בידור לאורחים, בין אם זה מופע זיקוקים או תאי צילום עצמי – העיקר שיהיה את אפקט הוואו.
עלות התענוג: 55 אלף פאונד (275 אלף שקל).
מתנות לאורחים: לא חשבתם שהארי ומייגן יתנו לאורחים שלהם ללכת בלי שי, כנראה מפנק. וכשיש לכם 800 אורחים, זול זה לא יהיה.
עלות התענוג: 3,000 פאונד (15 אלף שקל).
שירותים: כשיש לכם 800 אורחים, ועוד 2,640 מוזמנים מטעם הציבור הכללי – הרבה תאי שירותים הם סוג של מאסט.
עלות התענוג: 35 אלף פאונד (170 אלף שקל).
תחבורה: הנה סעיף אחד שהוא לגמרי בחינם. צי המלכה המונה שלוש רולס רויס, שלוש דיימלרס ושתי בנטלי בוודאי יהיה בשימוש נרחב באותו יום, ויחסוך כמה שקלים בהוצאות נסיעות.
עלות התענוג: על חשבון סבתא.
אבטחה: הנה משהו שלא תראו בסעיף ההוצאות של חתונה ממוצעת. בני הזוג מרקל משקיעים הון עתק בסידורי אבטחה, הוצאה שגבוהה פי 15 מעלות החתונה עצמה. אמנם החתונה לא נערכת במרכז לונדון, אבל האבטחה עדיין נדרשת להיות הדוקה לאור הפרופיל הגבוה של האירוע והמשתתפים רמי הדרג.
עלות התענוג: 30 מיליון פאונד (150 מיליון שקל).
סך הכל: עלותה הכוללת של החתונה המלכותית היא קרוב ל-33 מיליון פאונד, שהם כ-160 מיליון שקל. על פי החישוב עלות החתונה עצמה היא 2.1 מיליון פאונד, שהם למעלה מעשרה מיליון שקלים. מדובר בפי 100 מעלות חתונה ממוצעת בבריטניה. כשמתווספות לסיפור הוצאות האבטחה של אירוע רב המשתתפים הזה, יוצא שבני הזוג הארי את מייגן ישרפו 160 מיליון שקל על יום אחד בחיים.