החברה העשירה ביותר בעולם עומדת לשבור עוד שיא שנראה היה דמיוני רק לפני מספר שנים. שוויה של אפל עומד כיום על 3.9 טריליון דולר, והיא נמצאת מרחק נגיעה מהגעה לסכום הדמיוני של 4 טריליון דולר, כשההערכה היא שתגיע אליו בתוך זמן קצר. אפל הגיעה לשווי של שלושה טריליון דולר רק ביוני 2022, כלומר בתוך שנה וחצי בלבד הצליחה לצמוח ב-33%. למעשה, השינוי היה דרמטי אפילו יותר: מאז תחילת נובמבר הוסיפה אפל לשוויה לא פחות מחצי טריליון דולר.
אנליסטים מסבירים את הזינוק הדרמטי בהתלהבות המשקיעים מהמעורבות של החברה בתחום ה-AI, והתקווה שזו תביא לקפיצת מדרגה במכשירי הדגל הבאים שלה. אפל דווקא נחשבה למי שמפגרת בתחום אחרי ענקיות טכנולוגיה גדולות אחרות, כמו גוגל, מטא, אמזון ומיקרוסופט, אבל נראה שהשוק מאמין ביכולת שלה לצמצם את הפערים במהירות. האייפון 16 הוא הטלפון הראשון של החברה שמשלב יכולות AI, כחלק משיתוף פעולה אסטרטגי עם ChatGPT.
כדי להבין עד כמה חריג ההישג של אפל, צריך להשוות אותה למדינות המובילות בעולם. כך, למשל, שוויה של אפל גדול יותר מזה של הבורסות בגרמניה ושוויץ יחד. אם תחליט למכור את כל המניות שלה, היא תוכל לממן את התקציב השנתי של ישראל יותר מ-6.5 פעמים. אפל שווה יותר מהתמ"ג של בריטניה, צרפת, קנדה והודו, וכמעט שווה לזה של גרמניה. למעשה, רק יפן, סין וארה"ב שוות יותר ממנה.
דווקא לנוכח החדשות, ישנם מספר סימנים מדאיגים מבחינתה של אפל. בתור התחלה, צפי המכירות של מכשירי אייפון 16 ברבעון הראשון של 2025, היה נמוך מהציפיות של המשקיעים והעלה חששות מעונת חגים רווחיות פחות מהצפוי. בנוסף, חוששים בחברה מכוונתו של טראמפ להטיל מכסים של 10% לפחות על מוצרים שמגיעים מסין - המדינה שבה אפל מייצרת את מוצריה. עם זאת, ההערכה היא כי המכשירים של אפל יזכו לפטור מהמכס, כפי שכבר קרה בקדנציה הקודמת של טראמפ בבית הלבן.
מומחים נחשבים בשוק ההשקעות כוללים את מניית החברה ברשימות ההשקעה שלהם ל-2025, על אף השיאים שרשמה לאחרונה, הציפייה היא שהמנייה תמשיך לטפס גם במהלך 12 החודשים הקרובים ותגדיל עוד יותר את הדומיננטיות של החברה בשוק הטכנולוגיה ובכלל.