פערי השכר בין נשים לגברים בישראל הולכים ומתרחבים, כך עולה ממחקר חדש שנערך בפורום ארלוזורוב ושממצאיו מתפרסמים לראשונה ב-N12. מהמחקר עולה כי השכר השעתי הממוצע שמשתכרות נשים בישראל נמוך ב-18.3% מהשכר השעתי הממוצע של הגברים. השכר החיצוני לנשים - כלומר השכר שמחצית מהנשים השתכרו מעליו ומחצית מתחתיו - היה נמוך ב-14.4% מהנתון המקביל לגברים.
• פחות משפיעות ומקופחות בשכר: המנהלות בישראל
• עובדי הממשלה משתכרים 50% יותר מממוצע המשק
פערים אלו מבוססים על נתוני הלמ"ס שפורסמו ב-2021, והם המעודכנים ביותר בנמצא. לפי חוקרי פורום ארלוזורוב עידו לן ויוני בן בשט, הפערים מראים כי בניגוד לתפיסה המחקרית המקובלת, לאורך השנים פערי השכר המגדריים גדלים וכוח המיקוח של הנשים העובדות נחלש.
הנתון של פער השכר השעתי נמוך יותר מהמונח המקובל של פער השכר הממוצע, שמושפע מכך שנשים בישראל עובדות בממוצע פחות שעות מגברים. הניתוח של חוקרי פורום ארלוזורוב מראה כי הפער בשעות העבודה בין נשים לגברים בישראל הולך ומצטמצם, וירד מ-46.7 שעות חודשיות ב-2007 לפער של 33.8 שעות חודשיות ב-2021. החוקרים מציינים כי הצמצום בפער בשעות העבודה נובע בעיקר מעלייה במספר שעות העבודה בקרב נשים יהודיות ובמידה פחותה מירידה קלה בשעות העבודה בקרב גברים.
לפי החוקרים, הצמצום בפער בשעות העבודה והעלייה בשיעור התעסוקה של נשים מעידים על התרחבות תעסוקתן בשוק העבודה. להערכתם, ייתכן כי התרחבות זו וכניסתן של נשים חדשות לשוק העבודה היא אחת הסיבות לגידול בפער השכר השעתי: "סביר להניח כי נשים שבעבר לא עבדו הן נשים בעלות פחות הזדמנויות בשוק העבודה ולפיכך גם בעלות כוח מיקוח קטן יותר", הם מציינים.
מה הפערים בתוך כל מגזר?
ניתוח של פערי השכר השעתיים בהסתכלות מגזרית מוצאת הבדלים מעניינים בין הקבוצות השונות שמרכיבות את החברה הישראלית. כך, פער השכר בחברה החרדית הוא שלילי, שכן נשים חרדיות משתכרות שכר חציוני הגבוה ב-7% מהנתון המקביל בקרב גברים חרדים. בנוסף, נמצא פער שכר נמוך של 4.5% בלבד בין נשים ערביות וגברים ערבים.
פער השכר המגדרי השעתי הגבוה ביותר נמצא בקרב יהודים לא חרדים. השכר החציוני השעתי לנשים יהודיות לא חרדיות היה נמוך ב-2021 ב-19% מהגברים היהודים הלא חרדים, והוא למעשה הסיבה לפער השכר המגדרי בחברה הישראלית בכללותו.
במקביל נמצא כי פער השכר המגדרי גדול יותר בקרב בעלי השכלה אקדמית (כ-21%) בהשוואה לבעלי השכלה תיכונית (16%-18%, אך הוא הוא רחב במיוחד בקרב מי שלמדו לימודי תעודה (30.5%) - לדעת החוקרים משום "ככל הנראה סוג לימודי התעודה הנלמד שונה מאוד בין נשים וגברים".
באיזה גיל פער השכר הכי רחב?
בהשוואה לפי קבוצות גיל נמצא שפער השכר המגדרי הוא הנמוך ביותר בקרב בני 34-25 והגבוה ביותר בקרב בני 54-45. החוקרים מציינים כי ממצא זה מוכר גם ממדינות אחרות והוא תוצאה של "קנס האימהות": כלומר כתוצאה מאובדן שנות ניסיון בעבודה בעקבות לידה וטיפול בילדים, אך גם כתוצאה מכך שנשים בשנתונים מאוחרים יותר נטו לרכוש השכלה יותר מגברים, מה שצפוי להוביל לצמצום הפער המגדרי לכל אורך הקריירה בשנתונים אלו.
כמו כן נמצא כי פער השכר המגדרי בקרב הורים לילדים עד גיל 18 גבוה במעט מאשר בקבוצת הלא הורים או הורים לילדים מבוגרים, ועומד על 16% בהשוואה ל-12.4% בהתאמה. לפי החוקרים, תוצאה זו נובעת ככל הנראה מכך שנטל הטיפול בילדים נופל ברובו על הנשים.
החוקרים בדקו גם את פער השכר בין בני זוג גבר ואישה באותו משק בית המועסקים שניהם כשכירים. עיבודי החוקרים העלו כי רק 24% מהנשים השתכרו באופן חודשי יותר מבן זוגן בעוד ש-34.5% משתכרות שכר שעתי גבוה יותר. לדברי החוקרים, משמעות הפער היא כי "ביותר מ-10% ממשקי הבית האישה עובדת פחות שעות אף שהשכר השעתי שלה גבוה יותר, וזאת בשל החלוקה הלא שוויונית של מטלות הבית".
מנהלות מופלות יותר או פחות?
חלק אחר במחקר התייחס לכך שככל שעובדים מתקדמים ברמות השכר, כך הולך פער וגדל פער השכר בין נשים וגברים - מה שמסביר את העובדה שאי-השוויון גדול יותר בשכר הממוצע בהשוואה לשכר החציוני. לפי עיבודי פורום ארלוזורוב, בעוד שנשים מהוות כ-49% מכלל המועסקים, הן מהוות רק 26.3% מקבוצת המנהלים. יתרה מזאת, ככל שהחברה גדולה יותר שכר המנהלים בה גבוה יותר, ושיעור המנהלות יורד.
בהתאם לכך, פער השכר השעתי באחוזון 90 של מקבלי השכר - כלומר הפער בין נשים וגברים שמשתכרים יותר מ-90% מהעובדים - היה 23% בשנת 2021. זאת לעומת פער שכר של 8% בלבד בקרב אחוזון 10 התחתון.
ההתרחבות בפער בשכר השעתי נובע מכך שברוב עשירוני השכר, שכר הגברים עלה בשיעור גבוה יותר משכר שנים. הפערים הגדולים ביותר בקצב עליית השכר הוא בקרב מעמד הביניים שבעשירונים 4-7. לעומת זאת, בתחתית הטבלה בעשירון 1 פערי השכר הצטמצמו. בחלק העליון ביותר של טבלת השכר, בקרב העשירון העליון, קצב עליית השכר של הנשים והגברים כמעט זהה.
"השכר השעתי הנמוך של נשים אינו תוצר של השכלה נמוכה יותר, בחירת מקצועות וענפים נשיים יותר או מאפיינים דמוגרפיים השונים מאלו של גברים", מסר מנכ"ל פורום ארלוזורוב עמית בן-צור. "אפליה והבנייה מגדרית נוכחת בכל שלבי החיים ותחומי החיים. אחת הטענות שעולה ממחקרים היא שהסיבה לשכר הנמוך במקצועות נשיים היא דווקא הדומיננטיות של נשים באותם מקצועות. כלומר, כוח השוק הנמוך של הנשים ביחס לגברים מביא לכך שהשכר במקצועות מרובי נשים הוא שכר נמוך".