חוסר היציבות הכלכלית המאפיין את שווקי העולם בחודשים האחרונים ובארץ בפרט, הוביל מנהלי כספים להוציא אל מחוץ לישראל את כספי הארגונים העסקיים עליהם הם אמונים, ובמקביל ישראלים רבים בחרו להעביר את ניהול הונם האישי לחו"ל, משיקולים של ניהול סיכונים.
מנתונים של חברת GMT, המעניקה שירותי העברות כספים לחו"ל, ניכרת עלייה של 700 אחוזים בהעברות הכספים של ישראלים לחו"ל ברבעון האחרון לעומת הרבעון המקביל אשתקד. בפילוח המדינות הפופולאריות אליהם הישראלים מעבירים את הכספים למטרות אלה ניתן לראות במקום הראשון את פורטוגל עם 27 אחוזים מהעברות, במקום השני קפריסין עם 21 אחוזים, במקום השלישי בריטניה וארה"ב עם 15 אחוזים כל אחת מהן, במקום הרביעי יוון עם 8 אחוזים ובמקום החמישי גיאורגיה עם 4 אחוזים מהעברות. בנוסף, בוצעו העברות בודדות במגוון רחב של מדינות ('אחר').
בנוסף, ניתן לראות מהנתונים כי 74 אחוזים מאלו שנוטים לבצע את העברות הכספים לחו"ל ברבעון האחרון לברוקרים, צרכי נדל"ן ולצרכי פתיחת חשבונות בחו"ל הם גברים לעומת 26 אחוזים נשים. בנוסף, קבוצת הגיל שמובילה בתחום העברות הכספים למטרות אלו היא אנשים בגילאי 56-70 המהווים 53 אחוזים ממעבירי הכספים, במקום השני נמצאת קבוצת הגיל 41-55 עם 35 אחוזים ובמקום האחרון אנשים בגילאי 18-40 עם 12 אחוזים מהעברות.
לאן מומלץ להעביר את הכסף? לחשבון בנק או לבית השקעות?
"מי שחושש לכסף בטווח הקצר, עדיף שיעביר את הכסף לחברות המנהלות תיקי השקעות וכספים מכיוון שתהליך העברת כספים לברוקרים הינו תהליך קל ופשוט יותר מבחינה רגולטורית ובירוקרטית, וכתוצאה מכך הוא גם מהיר יותר, כי פתיחת חשבון בנק בחו"ל יכול לקחת גם מספר חודשים" מסביר ערן סרוק, מנכ"ל חברת GMT. "לעומת זאת למי שמחפש פתרון ארוך טווח- כולל אופציות של השקעות בחול והעברת מרכז פעילות פיננסי לחו"ל, עדיף ללכת על האופציה של חשבון בנק".
עוד עולה מהנתונים של חברת GMT, כי ברבעון האחרון נרשמה עליה גבוהה של העברות כספים לחו"ל לצורכי השקעה בנדל"ן כאשר הארצות המובילות הן יוון, קפריסין, פורטוגל וגיאורגיה. "ישראלים רבים מוצאים בהשקעה בנדל"ן ביטחון פיננסי שכולל גם השקעה בנכס וגם השקעה אישית לטווח ארוך מכיוון שלאחר תקופה מסוימת חלקם יהיו זכאים לקבל מעמד של תושב באותה המדינה ואף אזרחות" מסביר סרוק.