חיל האוויר יירט הלילה 185 כטב"מים ו-146 טילים ששוגרו מאיראן לישראל. חברת החשמל הייתה בכוננות מוגברת, אך הלילה הסתיים ללא פגיעה בתשתיות חיוניות. מנכ"ל חברת החשמל, מאיר שפיגלר, עדכן הבוקר: "ערכנו פעילות מקדימה, כמו כל שאר המערכות האסטרטגיות. התארגנו מבעוד מועד. היינו די רגועים. זה עוד לילה אחד מיני רבים. אנחנו ערוכים כדבר שבשגרה. יש לנו את כל הציוד, האמצעים והכלים, ואפילו התארגנו עם מתקנים שבאמצעותם אפשר לעקוף פגיעות בתחנות משנה ולספק חשמל לתושבים".
"מבחינתנו, אנחנו ערוכים ב-100%. אי אפשר להבטיח שלא תהיינה הפסקות חשמל, מכיוון שאם יש פגיעות צריך לתקן אותן וזה לוקח זמן, אבל העובדים חדורי מוטיבציה בצורה בלתי רגילה ונקראים לדגל כל אימת שרק יידרש כדי לבצע את המוטל עליהם בשטח ולהחזיר את החשמל לתושבים. אנחנו נמצאים במוכנות מלאה. אתמול קצת תגברנו את הצוותים, אבל באופן כללי אנחנו נמצאים ברף גבוה של כוננות לכל צרה שלא תהיה".
עד כמה ההיערכות הייתה דרמטית? אילו תרחישים הרצתם?
"אנחנו מוכנים לכל תרחישי פיקוד העורף וצה"ל - ומעבר לזה. אנחנו פועלים בתרחישים שהם יותר מורכבים. כפי שאמרתי, התארגנו עם ציוד שבאמצעותו ניתן לעקוף פגיעות בתחנות משנה, דבר מורכב ומסובך מאוד, אבל אם בכל זאת תהיינה פגיעות באותן מערכות, להבדיל ממצב של קריעת חוטים או פגיעה בשנאים שנמצאים בפריסה ארצית, מדובר בתחנות מאוד משמעותיות. הרעיון זה להחזיר את החשמל כמה שיותר מהר, כי פגיעה באותן תחנות משמעותה הפסקת חשמל למספר גדול מאוד של לקוחות. גם לזה התארגנו, אנחנו עורכים תרגילים רטובים דרך קבע בעת הזאת כדי להיות מוכנים עם מינימום תקלות והגבלות בשעת הצורך".
היו פגיעות הלילה? יש נזקים?
"כן, אבל הנזקים הם כבר כבדרך השגרה. אנחנו לא מדברים על מה שבא מכיוון איראן, אלא מתמודדים עם המטחים הכבדים שפוגעים ברשת החשמל מכיוון החיזבאללה. הדברים האלה הם די שגרתיים, לצערי הרב, מאז ה-7 באוקטובר. בכל לילה יש תיקונים של אותם נזקים - וכך חוזר חלילה. אנחנו נמצאים בשטח, העובדים מגיעים לכל אתר שנדרש, בתיאום מלא עם כוחות הביטחון - ומתקנים את המתבקש".
יש התנפלות על גנרטורים. אתם מעודדים את זה? אתה הצטיידת בגנרטור?
"אנחנו לא מעודדים איש לעשות מעשה, זולת מה שהוא מוצא לנכון מבחינת השיקולים שלו. אני לא רכשתי גנרטור, אין לי כוונה לרכוש גנרטור. לאלה שפונים אליי אני אומר את דעתי בנושא הזה - לא לרכוש גנרטור, אין צורך. ככל שתהיה פגיעה מערכתית משמעותית במתקנים שבאמצעותם מייצרים חשמל, היא לא תהיה לשעות ולימים אלא מעבר לכך, וגנרטור הוא מוגבל - הוא יכול לתת חשמל לעוד יום, יום וחצי".
יש תסריט שלא יהיה חשמל לתקופה ארוכה?
"תלוי בפגיעה ובמשמעות שלה. יכול להיות שיהיו הפסקות חשמל למשך שעות, אולי יום-יומיים. יש לנו אפשרות לספק חשמל בצורה עקיפה. ניעזר בכל האמצעים שעומדים לרשותנו על מנת לדאוג שהחשמל יוחזר לכל התושבים מהר ככל שניתן. בהחלט יכולים להיות מצבים שלא ייתנו לנו את האפשרות להגיע לשטח עם העובדים בגלל המצב הביטחוני. אנחנו בהחלט יכולים להידרש לפעמים ליותר מאשר יום-יומיים עד להחזרת החשמל. אם כל השמיים יכוסו בטילים ואי אפשר יהיה להגיע לשטח לתקן את המערכת, גם לקבל סולר לא בהכרח תהיה לך אפשרות - ולכן הגנרטור ישבוק חיים אחרי פרק זמן מסוים. צריך לנהוג בזהירות, באחריות, במידתיות ולא להיכנס לפאניקה. נעשה את הכל על מנת שפרקי הזמן שאנשים יהיו מנותקים מהחשמל יהיו מינימליים. אנחנו לא יכולים להתחייב ב-100% שלא יהיו הפסקות ליומיים-שלושה".