טרנד השכירים: לאחרונה, שמעתי בדיוק כמו רבים אחרים, התבטאות בולטת ופרובוקטיבית בתחום השיווק הדיגיטלי – שגררה אליה לא מעט תגובות ברשתות החברתיות. דמות מוכרת בתחום השיווק הדיגיטלי, טענה ש"שכירים הם פחות איכותיים" ושהיא "לא מדברת בכלל עם מי שלא עצמאי בעסקים".
בנקודה הזאת, אני מרגיש שזאת חובתי להתייחס לדברים שלה ברצינות ומתוך מחשבה מעמיקה. הדברים האלה מטרידים את מנוחתי מהרגע שהם החלו לצבור תאוצה ולקבל במה ברשתות. זאת, מכיוון שהתוכן והמסרים האלה חשופים לכל, ומגיעים בקלות גם לאוזניים של הנוער ושל הדור הבא שלנו. בימים אלו – כשכולם מדברים על אהבת חינם, אחדות וחיזוק חוסן העם, יש גם התמודדות שוטפת מול חרמות שעוברים אנשים וילדים, ולכן ודאי שאין מקום להתבטאות כזאת, ובטח שלא לקטלוג אנשים על פי המקצוע שלהם.
ראשית, חשוב להדגיש שהצלחה עסקית אינה תלויה רק בסטטוס העצמאי, ולא משנה כמה כישרוני הוא. ישנם שכירים מוכשרים ומסורים שתרומתם לעסקים שבהם הם עובדים היא עצומה, ממש כמו חלקים במכונה מורכבת. כל עובד, בין אם הוא בכיר או בתפקיד יותר בסיסי, תורם לתפקוד הכולל ולהצלחת העסק. לעיתים, הם אף מהווים את המנוע המרכזי להצלחת העסק. עצמאים מוצלחים, ככל שיהיו, רבים מהם תלויים בצוותים של שכירים מוכשרים שמובילים את העסק קדימה. הם מבצעים משימות קריטיות, מפתחים רעיונות חדשים ותורמים לאווירה הכללית ולתרבות העסקית.
@livnat_ur0 אין לי חברות שכירות. מתוך הלייב של אתמול בטיקטוק
♬ צליל מקורי - מומחית שיווק ותוכן
שנית, חשוב להבין שלא כל אדם מתאים להיות עצמאי, ולא כל עצמאי שיש לו ״עסק״ מרוויח כסף. ישנם אנשים שמציאות העבודה כשכירים מתאימה להם יותר, והם מוצאים בה את המימוש האישי והמקצועי שלהם. כמו צמחים בגינה, כל אחד צומח ומתפתח בסביבה שמתאימה לו. ישנם בעלי עסקים שמנהלים עסקים שלא מכניסים משכורות שמנות, ולעיתים אפילו לא מרוויחים אבל עדיין נמצאים תחת הטייטל של "בעל עסק עצמאי".
לכן, להכליל את כל השכירים תחת תווית "פחות איכותיים" היא הכללה גסה ומטעה. כל אדם, בין אם הוא עצמאי או שכיר, יכול להיות מקצוען מעולה ולתרום תרומה ייחודית לעולם העסקים.
אני רוצה להתעכב על עוד אמירה שהצליחה להצחיק אותי, לפיה "שכירים אינם יכולים להיות החברים שלי". אני מוקף בלא מעט חברים שכירים שגם חכמים ממני בנושאים מסוימים. אותם שכירים, הם מנכ"לים של חברות גדולות אשר מקבלים משכורות שמנות ולא מעט בונוסים, ורמת המשכל שלהם מדהימה וייחודית, ותורמת גם לי לא מעט דרך השיח איתם. ההגדרה של עובד שכיר תקפה לכל עובד בארגון, כולל המנהלים הכי בכירים בו. לעיתים יש להם יותר השפעה על הארגון לעומת בעלי השליטה עצמם.
בנוסף, חשוב לזכור שהתנהלות כבוס טוב לעובדים השכירים שתחתייך, היא מרכיב חיוני בהצלחת העסק. חלק מהתכונות של בוס איכותי הן שהוא מהווה דוגמה אישית. עובדים שמרגישים נתמכים, מוערכים וחלק מהמשימה המשותפת, יתרמו יותר ויהיו יותר מחויבים לעסק. כמו מאמן כדורגל או כדורסל, בוסים טובים יודעים להעריך ולפרגן לעובדיהם, להקשיב להם ולהבין את צרכיהם ולא לפסול אותם על סמך תפיסות קדומות שאינן רלוונטיות בימינו.
אדם שאומר ששכיר לא טוב מעצם היותו שכיר או פחות איכותי ממנו כי הוא עצמאי, אינו יכול להיות איש עסקים טוב מכיוון שאיש עסקים טוב יודע שכדי לעשות הרבה כסף ולפתח את העסק שלו, הוא צריך הון אנושי איכותי וטוב שיאמין בו ובדרך שלו.
לסיכום, עלינו להעריך כל אדם, ללא קשר למעמדו התעסוקתי, ולהבין שכל אחד יכול לתרום בדרכו הייחודית. רק כך נוכל לבנות עולם עסקי יותר פורה, יצירתי ומכבד.
אם הגעתם עד לכאן אני מקווה שהבנתם שאתם איכותיים בגלל מי שאתם, ולא בגלל מה שאתם עושים או התוצאות שלכם.
לריאיון המלא עם ליבנת אורינובסקי במאקו דיגיטל
הכותב הינו רועי עמוס, מומחה להתפתחות אישית ועסקית, הבעלים של "המרכז להתפתחות אישית".