עידן הקורונה הוביל רבים מאיתנו לקנות יותר באונליין: הסגרים וימי הבידוד לימדו אותנו היטב שאין כמו לבחור פריטים בלחיצת כפתור דרך הסמארטפון ולקבל אותם במהירות היישר אל פתח הבית. יחד עם זאת, הקנייה הגוברת ברשת חושפת אותנו להרבה יותר סכנות ולכן, ככל שאנחנו משלמים על יותר שירותים ומוצרים בצורה מקוונת, עלינו לוודא שאנחנו עושים זאת בצורה הבטוחה ביותר.
ויזה והבנקים עושים את המירב בכדי לשמר את רמת האבטחה המקסימלית, זאת באמצעות שימוש בכלים רבים למניעת הונאה ושמירה על הנתונים, ובמקרה הצורך גם על ידי החזרת כסף שנלקח מאיתנו ללא אישורנו. ויזה משקיעה משאבים עצומים, אולי יותר מכל חברת תשלומים אחרת, בלאפשר לכם תשלום בטוח, נוח ומהיר, אולם תמיד כדאי לנקוט במשנה זהירות. איך אתם שואלים? אספנו 5 טיפים שיעזרו לכם לקנות בטוח:
- חפשו את ה-'S'- כאשר אתם משלמים אונליין, תבדקו שה-URL שאתם גולשים בו מתחיל ב- https://. האות S בסופה של הכתובת היא האינדיקציה כי הגלישה בטוחה. בנוסף, בדקו כי שם דף האינטרנט אינו מכיל שגיאות כתיב או תווים מוזרים.
- היו דרוכים בעסקאות מול חו"ל – בדקו עם הבנק או עם חברת האשראי האם אתם יכולים להרשם לשירות התראה על רכישות בחו"ל, כזה שיאפשר לכם לדעת מתי נעשה חיוב בחשבונכם על עסקה בחו"ל. במקרה שאתם רואים בחשבונכם חיובים מחו"ל שאתם לא מזהים, ספרו לחברת כרטיס האשראי שלכם על מדיניות 'אפס האחריות' (Zero Liability) של חברת ויזה, מדיניות אשר ייעודה לסייע בהשבת כספכם בעקבות הונאה ברכישה בחו"ל (או באתרים שמקורם בחו"ל).
- הכירו את ה- 'chargeback' בעסקאות מול ספקים מחו"ל - אם לא קיבלתם את השירותים או הסחורה אשר רכשתם דרך ויזה, או אם בית העסק בחו"ל פשט את הרגל, תוכלו להשיב את כספכם באמצעות תהליך שנקרא "chargeback". כלל החיוב של ויזה אומר שעל הבנק שלכם להחזיר כספים מבנק קמעונאי כאשר אינכם מקבלים את הסחורה או השירותים ששילמתם עבורם בכרטיס הוויזה שלכם, כולל מקרה בו הקמעונאי יצא מכלל פעילות. אז אם החולצה הגיעה במידה הלא נכונה והסוחר בחו"ל מסרב לקבל אותה בחזרה, אתם כבר יודעים מה לעשות!
- היזהרו מפישינג - שימו לב להודעות או שיחות טלפון חריגות שאתם מקבלים. אלו עלולות להיות ניסיונות לגנבה של פרטיכם האישיים, כמו מספר חשבון הבנק שלכם, שם משתמש או סיסמאות. אם ישנו ספק באמינות ההודעה שקיבלתם, אל תספקו את המידע שהלינק מבקש ועדיף שלא תקליקו עליו בכלל.
- עדכנו את מערכות ההפעלה - הקפידו תמיד לעדכן את המכשירים שלכם עם הגרסאות החדישות ביותר של מערכת ההפעלה. כל גרסה חדשה טומנת בחובה עוד רבדים של אבטחה ובטיחות בכדי להגן עליכם בצורה המיטבית.