הקורונה שינתה לכולנו את החיים בשנה האחרונה ובין היתר הפכה את נושא התשלומים ללא מגע לא רק לעניין של נוחות, אלא להכרח. העולם כולו עובר לתשלום ללא מגע - מדובר בפתרון בטוח, חכם והיגייני יותר, ואם אתם מאלה שכבר מפנטזים על נסיעה לחו"ל, יש מי שדואג שתוכלו לעשות זאת בדרך בטוחה.
על פי המלצת ארגון התיירות של האו"ם (UNWTO), כדי שלכולנו תהיה חוויה חיובית ונעימה עם החזרה לחו"ל, מומלץ לעסקים לאפשר חוויית טיול עם מינימום מגע מצד המטייל, כמו למשל תשלום ללא מגע בתחבורה ציבורית או במלון וצ'ק אין ללא מגע בשדות התעופה. בהתאם לכך, יותר ויותר עסקים מסביב לעולם (וגם בישראל) מאמצים טכנולוגיות תשלום ללא מגע, המאפשרת חוויה טיול בטוחה ונעימה יותר.
אם גם אתם נוסעים לטייל בעולם בקרוב, חשוב שלא תשכחו לקחת איתכם את כרטיס הויזה שלכם. רוצים לדעת למה? אספנו את כל הסיבות וגם הכנו לכם רשימה קצרה של דברים שחשוב לעשות לפני שעולים על המטוס:
1. התשלום בכרטיס אשראי בטוח יותר
כשאתם מטיילים עם כרטיס האשראי שלכם – אין סיבה לפחד מכייסים. כרטיסי ויזה מתקבלים בלמעלה מ-200 מדינות מסביב לעולם, בלמעלה מ-160 מטבעות ובעשרות מיליוני בתי עסק, כך שאפשר לטייל עם הכרטיס בראש שקט ולא להעמיס מזומנים. אם הכרטיס שלכם אובד או נגנב, אתם יכולים לבקש מהבנק או מחברת האשראי לחסום אותו וכך אף אחד לא יכול לעשות בו שימוש. בנוסף, בזכות מדיניות Zero Liability של ויזה, אם נעשה שימוש שלא אישרתם בכרטיס ברכישה בחו"ל – עדכנו את הבנק שלכם שזיהיתם תשלום חריג שאתם לא חושבים שביצעתם. לוויזה יש מדיניות "אפס אחריות" שתעזור להחזיר את כספכם אם מישהו אחר השתמש בכרטיס שלכם בחו"ל.
2. תשלום ללא מגע – האופציה הנוחה ביותר
אם עד היום השתמשתם בכרטיס אשראי בעיקר לרכישות המשמעותיות שלפני הטיול, טכנולוגיית התשלום ללא מגע שמוטמעת כיום גם במלונות, מסעדות וחנויות, מאפשרת תשלום בטוח ונוח גם בחו"ל.
אגב, אתם לא חייבים להצטייד באשראי עצמו. תוכלו להכניס את פרטי כרטיס האשראי שלכם לאפליקציית הארנק הדיגיטלי המועדפת עליכם ולשלם ללא מגע וללא צורך בכרטיס פיזי.
בנוסף, תשלום באשראי מאפשר מעקב אחר ההוצאות ויכול לעזור לכם להימנע מחריגה בתקציב. באפליקציות של הבנקים וחברות האשראי תוכלו לראות על מה הוצאתם ומתי, וכך להיות "עם האצבע על הדופק" במהלך סחרחרת הקניות.
3. יש ברחבי העולם אינספור כספומטים שמקבלים ויזה
בכל זאת מעדיפים מזומן אבל חוששים מכייסים? כמעט בכל מקום בעולם יש כספומטים שמקבלים כרטיסי ויזה. אתם מוזמנים להיעזר ב"מאתר הכספומטים" של ויזה ולאתר מכשירים מסביב לעולם שיכולים לקבל את כרטיס הוויזה שלכם (רק ודאו קודם עם חברת האשראי או הבנק שהכרטיס שלכם מאפשר משיכת מזומנים במדינת היעד).
4. מחזיקי ויזה זכאים למאות הטבות בחו"ל
אסור לשכוח את מאות ההטבות בחו"ל להן זכאים מחזיקי כרטיס ויזה מסביב לעולם, החל ממלונות, דרך מסעדות, רשתות, חנויות, קרוזים – הכל מהכל. מוזמנים להתעדכן באתרי הבנקים או חברות האשראי ובאתר ויזה.
מתחילים לתכנן קדימה? עקבו אחרי הרשימה הזו לפני הטיסה:
לפני הטיול
- בדקו את כרטיס האשראי שלכם כדי לוודא שלא פג תוקפו. בנוסף, אל תשכחו לאשר את מסגרת האשראי ואת יתרת החשבון שלכם.
- רשמו את מספר כרטיס האשראי ומספרי הקשר של המנפיק שלכם ושמרו במקום בטוח, לכל מקרה.
- וודאו שאתם זוכרים (אך אל תכתבו) את קוד ה-PIN שלכם.
- ידעו את מנפיק הכרטיס שלכם אודות הנסיעה לפני שאתם עוזבים את הארץ, כך שעסקאות לא מוכרות לא יסומנו כחשודות.
- רכשו כרטיסים באמצעות כרטיס הוויזה שלכם, כך שתהיו מוגנים במקרה והכרטיסים יאבדו או ייגנבו או שחברת התעופה תעכב או תבטל את טיסתכם. ההזמנה באמצעות כרטיס אשראי מאפשרת קבלת אסמכתא לכל מקרה שלא יבוא.
במהלך הטיול
- אל תשאירו את כרטיס האשראי ללא השגחה - בין אם אתם בעבודה או נרגעים במלון. נצלו את הכספת הפרטית שלכם בחדר המלון.
- שמרו את כל הקבלות שלכם. ברגע שחזרתם הביתה, בדקו אותם בקפידה מול הדוחות החודשיים שלכם.
- אם תאבדו את הכרטיס שלכם, ויזה תסייע לכם בהחלפתו, באמצעות שירות שנקרא GlobalCustomer Assistance Services (GCAS). תוכלו ליצור קשר עם חברת האשראי או הבנק שלכם לצורך סיוע עם שירות זה.