מה הדבר הכי יקר שיש לכם בבית? הסמארטפון שלכם? המזגן? ואולי אתם דווקא מחזיקים במגירה עם מפתח איזו שרשרת פנינים ירושה מהסבתא או עט נובע שקיבלתם במתנה משגריר סין? כמה ישראלים הסכימו לתת לנו הצצה לחפץ בעל הערך הכספי הגבוה ביותר שהם שומרים בבית שלהם – וגם שיתפו בסיפור שעומד מאחוריו

שיר הספרי, 42, בעלת חברה לסרטי תדמית: טבעת 3 יהלומים, 30,000 שקלים

שיר הספרי
שיר הספרי

"בעלי קנה לי את הטבעת לרגל הולדת השלישייה שלנו, לפני 17 שנה. התכשיט הזה יקר לליבי ומזכיר לי מדי יום את הנס המופלא שברך אותנו הקב"ה בלידת שלישייה בלידה רגילה. אני לא בסטרס מלאבד אותה, היא עליי כל הזמן. קרה שנפלו יהלומים אבל היא מבוטחת. אם יקרה משהו נפיק חדשה".

סומפוט סרקון, 34, עובד מתאילד: סמארטפון של סמסונג, כ-2,000 שקלים

הסמארטפון של סומפוט
הסמארטפון של סומפוט

"הטלפון והמחשב הם שני הדברים הכי יקרים שיש לי. קניתי אותם בישראל וכל אחד עלה בערך 2,000 שקלים. זה אמצעי התקשורת שלי עם המשפחה בתאילנד. היו אצלנו במגורים כבר כמה פעמים גניבות של ציוד יקר".

שרית חרל"פ, 47, עורכת דין: זוג פמוטים מכסף טהור, 20,000

פמוטים
פמוטים

"אלו פמוטים יקרי ערך שעשויים כסף טהור. קיבלתי אותם במתנה מבעלי ביום האהבה לפני כעשר שנים. הם מסמלים עבורי את המשפחתיות ואת השלווה שיורדת על הבית בכניסת שבת".

מרב שוגר, 34, מתאמת מכירות בהייטק: טבעת יהלום עתיקה, כ-2,000 שקלים

טבעת יהלום עתיקה
טבעת יהלום עתיקה

"הדבר הכי יקר שיש לנו בבית הוא טבעת יהלום שהייתה של סבתא-רבא שלי. כעורה כעורה- אך מהמאה שעברה! אני מפחדת לענוד אותה כי היא מאוד עתיקה ואני סופר גרועה בלשמור על דברים. אני לא חושבת שהיא שווה הרבה, אבל היא נכס משפחתי ואני מרגישה אחריות על הירושה. לצדה, אגב, אפשר להבחין בטבעת הנישואין שלי שעלתה בקושי 300 שקלים".

פאני קירשנר, 30, גרה באוהיו: שרשרת חי, 40,000 שקלים

השרשרת של פאני
השרשרת של פאני

"השרשרת הייתה שייכת לסבא שלי, ולפני שהוא נפטר הוא ביקש מסבתא שלי שכאשר אתחתן תיתן אותה למיועד. כשאני ובעלי האמריקאי הגענו לארץ בפעם הראשונה בתור מאורסים, סבתא שלי נתנה לו את השרשרת ומאז הוא לא מוריד אותה".

מנדי שורקי, 22, סטודנט להנדסת תוכנה: מחשב, 40,000 שקלים

המחשב של מנדי
המחשב של מנדי

"יש לי מחשב שעולה ככה בגלל שילוב של כמה תחביבים שכולם דורשים מחשב יקר: גיימינג, עריכת סרטים ועבודה בתלת מימד. כסטודנט שנה אחרונה להנדסת תוכנה, מחשב כזה הוא כלי שיכול להקפיץ את פרויקט הגמר שלי בכמה רמות".

נווה נתן, 25, מדריך טיפוס בגובה: ציוד צילום, 12,000 שקלים

ציוד צילום יקר
ציוד צילום יקר

"אני משקיע הרבה בציוד צילום כדי ללמוד טכניקות שונות ולפתח יכולות שונות כצלם. כשאני מטייל בחו"ל לפעמים אני מפחד לקחת את המצלמה היקרה, אבל אז אני שואל את עצמי מה הטעם בציוד צילום אם אני לא לוקח אותו איתי למקומות המדהימים שאני נוסע אליהם".

אושיק ניזרי, 39, מפיק מוזיקלי: מק בוק פרו, 12,000 שקלים

המקבוק של אושיק
המקבוק של אושיק

"השקעתי ככה במחשב כי זה הכרחי בשבילי שהמחשב יהיה חזק, מהיר ואמין, כיוון שהוא משמש אותי להקלטות כמפיק מוזיקלי וגם עזר לי מאוד בעבודה על האלבום הראשון שלי, 'אהבה מטווח אפס', שהוצאתי לאחרונה. אני לא הולך לשום מקום בלעדיו".  

גיסיה אגרא, 97: אוסף המקטרות של סבא קובה, כ-3,000 שקלים

המקטרות של גיסה
המקטרות של גיסה

"לקובה, בעלי שנפטר, היה אוסף מקטרות מרשים מאוד. את חלקן הוא קיבל במתנה, את חלקן הוא קנה בעצמו. אלה מקטרות מתקופות שונות ולכן סביר להניח שלפחות כמה מהן שוות לא מעט. יש אפילו מקטרות לעישון סמים".

משה צ'רטוף, 62, כתב טכני בהייטק: פסלון בודהה, כ-5,000 שקלים

פסלון הבודהה של משה
פסלון הבודהה של משה

"גדלתי בלוס אנג'לס, והדוד שלי ששירת במחלקת המדינה של ארצות הברית הסתובב בכל העולם והביא לאמא שלי מתאילנד את פסל הבודהה הזה, שהוא עתיק מאוד. הבית שלנו היה עמוס בחפצי אמנות ומוזיקה מכל העולם, וזה מה שלימד אותי לאהוב תרבויות זרות - רוב האמריקאים לא יודעים שיש עולם מעבר לקנדה או מקסיקו. כשאמי נפטרה, גם אחי וגם אני רצינו לקבל את הפסל. אחי קיבל עליו הערכת מחיר אבל ביקשתי ממנו שלא יגלה לי כמה הוא עולה, כי עבורי לא הערך הכספי שלו הוא שחשוב אלא הזיכרון של אמא שלי ושל הבית בו גדלתי".

ערגה שילוני, 23, סטודנטית לקולנוע: פטיפון ותקליטים, כ-2,300 שקלים

ערגה והפטיפון
ערגה והפטיפון

"את הפטיפון קיבלתי במתנה ואת התקליטים אני אוספת לאט אבל בטוח. הבאתי אותם איתי לפריז כי הם עושים לי תחושה של בית. אני אוהבת את כל הילדים שלי, אבל יש כאלה שאני אוהבת יותר, כמו את סרג'נט פפרז של הביטלס שקניתי בשוק קמדן בלונדון ואני פשוט חולה על זה שהוא אדום או את הכבש השישה עשר שמצאתי ברחוב והוא שחוק מת. אני מקשיבה לו לפעמים ונאלצת לדלג בצער על 'ריח של שוקולד' ו'גן סגור'". 

אסי גרבז, 29סטודנט ומדריך תיירים: תמונות של הדלאי למה ונלסון מנדלה היפסטרים, 400 שקלים

בודהה ומנדלה היפסטרים
בודהה ומנדלה היפסטרים

"אני והחברה שלי מצאנו במרכז העיר בירושלים חנות של אמנים צעירים, ואני הכי התלהבתי מהקריקטורות של מנהיגים בגרסתם ההיפסטרית אבל לא קניתי, כי זה היה לי יקר מדי. כשהגיע היומולדת שלי החברה רצתה להפתיע אותי עם תמונה אבל לא ידעה באיזה מנהיג לבחור, אז בסוף היא שאלה אותי. אמרתי לה שאני רוצה ציור של ג'ילברטו ג'יל, מוזיקאי ברזילאי, אבל האמן ביקש על זה 4,000 שקל, אז היא קנתה לי את  את הדלאי למה ואת מנדלה. זה הדבר הכי יקר שיש לי בבית, כי אפילו הסמארטפון שלי עולה 200 שקלים".

אלי בן חיים,  70, עו"ד: יין מוסקט בציר 1967 של יקב בן-חיים, כ-40,000 אלף שקלים

היין של אלי
היין של אלי

"זהו בקבוק היין הראשון שיוצר ביקב בן –חיים, ואנחנו שומרים אותו במרתף הביתי של המשפחה שבעבר שימש ליישון היין, לפני שפתחנו את היקב. במרתף אנחנו שומרים את כל היינות שהפקנו מאז הבציר הראשון ב-1967 ועד היום, וגם יינות מובחרים מיקבים אחרים מישראל ומכל העולם, ביניהם בקבוקים נדירים ויוקרתיים. את אלה אנחנו מוציאים בימים טובים, בשבתות וחגים ולכבוד אורחים מיוחדים".

אוסמה דלאל, 25, מסעדן: ספר בישול עתיק, כ-5,000 שקלים

ספר הבישול של אוסמה
ספר הבישול של אוסמה

"דודה שלי נתנה לי ספר נדיר וישן מאוד שהיה של סבתה. זה ספר בישול שהודפס בעכו בבית דפוס משפחתי שעדיין עובד עד היום. הסופרת היפואית, מארי סאלח חבאז, למדה בישול באירופה ולאחר מכן השתקעה בעכו. יש בספר מתכונים מהמטבח האירופאי קלאסי ומהמטבח הערבי, ואני אוהב במיוחד לבשל ממנו את המתכון של מרק הפיסטוקים".

שי דרור, 46, מומחה לשימור וידאו ואודיו: סורק סרטים, כ-800,000 שקלים

הסורק של שי
הסורק של שי

"העסק שלי נמצא בבית, אז הפריט הכי יקר הוא ללא ספק סורק הסרטים. הוא לוקח סרטים ישנים של פילם סופר שמונה, כמו שהקרינו פעם בקולנוע או בבית, וסורק אותם לקבצים דיגיטליים. יש 12 סורקים כאלה בכל העולם, במזרח התיכון אני היחידי. אני יכול להגיד בשקט ששיניתי לחלוטין את מפת שימור הסרטים של ישראל".

דרור תשובה, 26, מוזיקאי: בס גיבסון משנות ה-70, כ-5,000 שקלים

הבס של דרור תשובה (צילום: נופר תגר)
הבס של דרור תשובה|צילום: נופר תגר

"קניתי את הבס לפני כשנה וחצי מקאובוי שמן בטקסס. היא הייתה שייכת לבסיסט של הלהקה הפסיכדלית האגדית the 13th floor elevators, שזו אחת הלהקות האהובות עליי ולכן כשאני מנגן עליה אני מצוי במצב מדיטטיבי עמוק שאני קורא לו 'ריגושים אורגינל'. אני שומר על הכלי בקפידה ודואג למרק ולפנק אותו".

שקמה בונפי קינסברונר, 33:  דגם קלאסי שעון של אומגה נשים, 14,000 שקלים

שעון אומגה
שעון אומגה

"כשקנינו את השעון לפני שש שנים לכבוד יום ההולדת שלי, כולם מסביב לא הבינו מה חשבנו לעצמנו ואמרו שגם שעון בעשרה שקלים מראה את השעה. אבל אני רציתי שעון יוקרתי שאנשים יזהו, יסתכלו עליי ויחשבו לעצמם 'וואו מאיפה יש לה'. זה עושה לי חיוך קטן בלב של 'מה, אתם לא יודעים מי אני?'. ענדתי את השעון כמה שנים עד שיצא השעון של אפל, ומאז הוא מחכה מסכן בארון ליום שיימאס לנו מהטכנולוגיה".