בראש השנה נכנס ישראל לסגר שני בתוך חצי שנה, עוד לפני שהצליחה להתאושש מההשלכות הכלכליות החמורות של הסגר הראשון. אל חצי מיליון בלתי מועסקים צפויים להצטרף בקרוב עוד עשרות אלפי עובדים שיוצאו לחל"ת על ידי מעסיקים שלא יוכלו לשלם את שכרם.
אתמול (ג') אושרה התוכנית הכלכלית של ראש הממשלה ושר האוצר לסיוע מידי לעסקים, שכירים ועצמאים שיפגעו מהסגר. במסגרת התוכנית שהוצגה בערב החג ומוערכת בכ-10.5 מיליארד שקלים, רף הפגיעה לקבלת מענק ירד משמעותית ויינתנו מקדמות על חשבון מענק הוצאות קבועות.
האם מדובר בשיפור לעומת הצעדים שננקטו בסגר הקודם? בעזרת עורך הדין ויועץ המס ירון אלי, ראש מחלקת מיסוי ונדל"ן במשרד ENF – אלי, נדלר, פריידין ושות בדקנו באופן מפורט מה בדיוק השתנה מאז הניסיונות הקודמים שלמור את המשק על הרגליים.
חשוב לציין שתכנית ההקלות של הסגר הראשון לא הייתה למעשה תכנית. מדובר בצעדים נפרדים שעודכנו, שופצו ושונו כדי לפתור עיוותים תוך כדי תנועה ותוך כדי שגודל המשבר הולך ומתבהר.
לכן, בטבלת ההשוואה המפורטת מצוינים חלקים מהצעדים כשייכים לסגר הראשון, כאשר בפועל הם עודכנו והשתנו, ועדיין נמצאים בתוקף. חשוב לציין שהטבלה כללית, ואינה כוללת את כל התנאים (כמו גובה מחזורים/הכנסות), החרגות וכו'.