קמצנות היא לא בהכרח תכונה מחמיאה – ובוודאי כזו שאנשים לא ששים להפגין אותה באופן מוחצן, אבל כולנו חוטאים בהתקמצנות, מפה לשם. פשוט כשזה קורה לנו אנחנו מעדיפים לקרוא לזה חסכנות. וחסכנות היא כבר לא מילה גסה. השאלה היא איך באמת חוסכים, ואיך עושים את זה מבלי להיתפס במערומיך כקמצן בלתי נלאה. את כל המדריכים הקלאסיים אפשר לומר שכבר ראינו ושמענו – איך להתמקח עם הבנק, למצוא את פוליסת הביטוח המתאימה ולהזמין מחו"ל, ועדיף מסין, את מה שאנחנו רגילים לקנות בארץ במחיר מופקע. אז הפעם לא נדבר על אלו, אלא הדרכים הפחות טריוויאליות ולפעמים היותר מביכות לעשות זאת. הצד האפל של החסכנות, אם תרצו.
>> קמצן וטוב לו: "הוצאתי 20 שקל החודש"
להשתין במקלחת
כולכם עושים זאת, בואו תודו. הנה, נגרום לכם להרגיש בחברה טובה: 61 אחוז מהאמריקאים מודים שהם מטילים את מימיהם בזמן שהם מתקלחים. אמנם זה לא בהכרח נעשה תמיד מטעמים של חסכנות, אלא יותר מטעמי שלפוחית, אך בכל זאת מדובר באקט חסכוני להפליא: הורדת מים ממוצעת מורידה איתה בין 6 ל-20 ליטר מים (תלוי באיזו ידית השתמשתם ובדגם הניאגרה), ואלו כמובן מצטברות ומצטברות במהלך החודש, ומגיעות לנפח של 27% מחשבון המים החודשי שלכם.
עוד ב-mako כסף:
- מה יקרה אם בריטניה תעזוב את האיחוד האירופי?
- על מה מוציא דור ה-Y את הכסף שלו
- האיש שעשה מיליונים ממכירת שטויות
לכו לשירותים בעבודה
אם התלהבתם מהסעיף הקודם, בטח תעריכו גם את זה. כן, לא נעים להיתקל בבוס כשבדיוק סיימתם ישיבה דחופה וריחנית בשירותים, אבל עדיין מדובר באחת הדרכים הקלאסיות לחסוך כסף. גם חסכתם את הכסף של המים ונייר הטואלט, וגם אשכרה שילמו לכם על זה.
לשתות מים מהברז
אם אתם לא נמצאים במדינת עולם שלישית, סביר להניח שמי הברז שלכם ראויים לשתייה. רובם גם מכילים פלואוריד,שנחשב חיוני לשיניים ומגן מפני עששת. במידה ואתם קונים שתי שישיות מים בשבוע, מדובר על הוצאה באזור ה-30 שקל, שמצטברת ל-120 עד 150 שקל בחודש על מים מינרלים. כמעט את כל זה תוכלו לחסוך אם תעברו למי ברז. ליטר הוא 0.001 מ"ק, ועל פי התעריפים העירוניים השונים מ"ק אחד עולה בסביבות ה-7 שקלים. כך שגם אם תשתו כמו פיל בסוואנה, תתקשו להגיע לחצי מכמות הכסף שבזבזתם על שישיית מים אחת.
לגור סמוך למקום העבודה
אם אתם כרגע בתהליך של חיפוש עבודה, אז סמנו את הטריטוריה שקרובה לביתכם כיעד מועדף. אם יש לכם עבודה ואתם מחפשים דירה, אז כבר הבנתם איפה אתם צריכים לחפש. הוצאות חודשיות על תחבורה מגיעות למאות שקלים בחודש, ולא בכל המקרים מקום העבודה משתתף בהוצאות אלו. אם תגורו במרחק הליכה ממקום העבודה לא רק שתחסכו כסף רב, אלא גם זמן – אותו תוכלו להשקיע בחסכון נוסף – למשל הכנת אוכל במקום קנייה, ניקיון הבית במקום לשלם למישהו אחר שינקה אותו, ועוד.
לחלוק מלתחה
נכון, לא לכל הזוגות או השותפים מידה משותפת, אבל אם אכן כך הדבר, מדובר בדרך מצוינת לחסוך כסף. כמה פעמים קניתם חולצה מכופתרת או מעיל מיוחד נגד גשם, השתמשתם בו פעמים ספורות, ולאחר מכן הוא נעלם בתהומות הנשייה של הארון לנצח נצחים? מלתחה משותפת תאפשר לכם לחסוך חלק מקניות הבגדים שאנחנו קונים למטרות ספציפיות, וגם תקל על ההוצאות השוטפות כמו גרביים, תחתונים וכו'. מדובר במאות שקלים בשנה, ואף יותר.
לכו לשוק בשעות הערב
ותהיו אמיצים. כמעט תמיד בשעות הסגירה ישנה כמות ענקית של פירות וירקות טריים וטובים למאכל שנזרקים בגלל עודפים. כמובן שאף אחד כאן לא מציע לכם להרים אותם ישירות מפח האשפה או מהרצפה המלוכלכת, אבל אנחנו סומכים עליכם שתדעו להרים רק את הפירות והירקות שנראים לכם נקים דיו. חוץ מזה, ממילא אתם שוטפים אותם בבית.
שמרו כל מה שמסעדות נותנות לכם בחינם
קטשופ, מיונז וחרדל במקדונלד'ס? לכו על זה. מטליות לחות בסוף ארוחה במסעדה? תמיד טוב. קיסמים? זה בהחלט יעיל. זה אולי נשמע על גבול האגרנות הכפייתית, אבל שימו לב שאם תפעלו בגישה הזו תשימו לב ללא מעט דברים שאתם מבזבזים עליהם כסף מדי פעם, ושאותם תוכלו לחסוך אם רק תשימו לב למה נותנים לכם.
>> איך להתנהל נכון כלכלית מגיל 20 ועד גיל 60
יודעים מה הסיפור הבא שלנו? כתבו אלינו money@mako.co.il