תחסכו בחשמל

חברת החשמל עדכנה כי תעריף החשמל הביתי צפוי לרדת בכ-2.8 אחוזים, שזה אומר שהתעריף יירד מ-44.84 אגורות ל-43.15 אגורות לקוט"ש, בין היתר בעקבות ירידה במחירי הגז והפחם ומכירה של תחנות כוח.

למרות ההוזלה במחיר, העובדה שכולנו סגורים עכשיו בבית רק תעלה את צריכת החשמל.

הנה כמה טיפים לחיסכון בחשמל, במיוחד עכשיו בתקופת הסגר:

  1. מזגנים: מומלץ לנקות את הפילטרים, כך המנועים יתאמצו פחות ולא יעלו את צריכת החשמל. כמו כן, כוונו את המזגן על חום של 25 מעלות בלבד או פשוט התלבשו חם יותר.
  2. מכונות כביסה- הידעתם שכשמוסיפים יותר מדי חומר ניקוי, מכונת הכביסה צריכה לכבס למשך זמן רב יותר וצורכת יותר מים וחשמל? לכן, תמיד עליך להשתמש בכמות שמומלצת על-ידי היצרן של אבקת הכביסה.
  3. אל תכניסו אוכל בעודו חם למקרר- זה גורם למקרר לעבוד יותר זמן כדי לקרר את האוכל.
  4. כבו את תנור האפייה 10 דקות לפני הזמן החום הקיים בתנור יעשה את העבודה, וישלים את פעולת הבישול. כמו כן, הימנעו מפתיחה של דלת התנור משום שכ-10 אחוזים מן החום שבפנים נפלט החוצה בעת הפתיחה.
  5. שימו לב שהדוד לא דולק יתר על המידה, במיוחד עכשיו בימים חמים ושכולם בבית. זאת גם הזדמנות לבדוק שלוחות דוד השמש נקיות לפעילות מיטבית.

עוד טיפים בחיסכון לחשמל תוכלו למצוא כאן.

חנכו את דור העתיד

ואם אנחנו בבית זאת הזדמנות מצוינת לחנך את הדור הצעיר על חינוך פיננסי לילדים. בצילו של משבר כלכלי עולמי, ילדי דור ה-C, הילדים החדשים, יגדלו עם הרבה חינוך לצניעות, אחריות כלכלית, חיסכון ופיתוח יזמות עסקית מגיל צעיר.

החל מלשתף אותם ברשימת הקניות השבועית ולהסביר להם מה נחשב מותרות ומה לא, דרך רשימה של דברים שהם רוצים לקנות ואיך הם יוכלו להשיג אותם, חנכו אותם להיות יזמים, לעבוד ולהרוויח כסף בדרכים לא שגרתיות דרך החוזקות שלהם. שתפו אותם בכמה אתם מרוויחים, מה כוללת העבודה שלכם ועל מה הולך הכסף בבית, כדי שיפנימו את הביטוח "כסף לא גדל על העצים".

רוצים להעזר בספרים שידריכו אתכם איך לחנך את הילדים לחינוך פיננסי נכון? התחילו כאן.

בעלי עסקים? זה מה שמגיע לכם

בשבוע שעבר אישרה ועדת הכספים של הכנסת את המענקים לעסקים לחודשים ינואר פברואר.

בנוסף להשתתפות בהוצאות קבועות בגין ירידה של 25 אחוזים ומעלה בהוצאות הקבועות, יוענק מענק חד-פעמי חדש אשר יינתן לעוסקים שספגו במהלך המשבר פגיעה ממושכת.

לעוסק שמחזור עסקאותיו עד 300 אלף שקל - הפיצוי יוענק בהתאם לגובה הפגיעה בירידת מחזורו (בדומה למתווה הפיצוי בגין הוצאות קבועות):

על ירידה במחזור של 25 אחוזים-40 אחוזים - יקבל העוסק 3,000 שקלים.

על ירידה של 40 אחוזים-60 אחוזים - יקבל בעל העסק 5,000 שקלים.

על ירידה של 60 אחוזים ומעלה - יקבל העוסק 9,000 שקלים.

לעוסק עם מחזור עסקאות של מעל 300 אלף שקל, נקבע כי הפיצוי יהיה מחצית מסכום כל המענקים בגין הוצאות קבועות שקיבל, בתנאי שסכום זה לא יפחת מ-9,000 שקל ולא יעלה על 50 אלף שקל.

הגשת תביעה לקבלת מענק הפגיעה הממושכת, תוגש בתוך 90 ימים מה-25 בינואר 2021.