לכל אחד מאיתנו היה בשלב כזה או אחר בחייו חלום לפתוח פאב. כזה שהוא לא גרנדיוזי ומטורף, אלא מקום חביב עם אווירה שכונתית, מחירי בירה זולים, שכל מי שבא אליו ירגיש בבית. אם נשפוט לפי כמות הפאבים שקיימים בתל אביב, גם נראה שלא מעט הפכו את החלום למציאות. אך כמו שפאבים חדשים צצים בכמויות אדירות כמו פטריות אחרי הגשם, ככה הם גם נסגרים במהרה. איך בעצם נוצר הפער הזה? הרי בחלום שלנו אנחנו פותחים פאב קטן בלי הרבה עלויות וסיכונים.
המקום שפתחו גיל, דן ועומר עונה בדיוק להגדרה של פאב חברים מינימליסטי. הם שכרו מקום קטן בגודל 80 מטר שכבר היה בו מטבח מאושר ובכך חסכו כסף על בנייתו. בנוסף, הם לא עסקו בשינויים עיצוביים גדולים ובשיפוצים יקרים. הם ציירו בעצמם על הקירות כדי לתת אווירה, הביאו כמה שולחנות, כיסאות ואפילו הקימו פינת סלון עם ספות (קצת כמו בבית הקפה של "חברים"), הכל כדי לתת אווירה ביתית במינימום השקעה.
"גם אין לנו כאן עובדים", מספר גיל על דרך נוספת לחסוך בהוצאות, "אני ועומר, השותף, עושים הכל - מכינים, מגישים, מוזגים ובסוף גם שוטפים כלים. זה קשה ממש ברגעים של לחץ, אבל המקום הזה הוא החלום שלנו ועד עכשיו אנחנו נהנים מכל רגע". האם הם שורדים? "בינתיים כן", הוא טוען.
את המקום הם פתחו לפני חמישה חודשים, הוא עובד משני עד שבת מ-18:00. בתפריט תוכלו למצוא שתייה קלה, אלכוהול, את מנת ה"דדה" שהמציאו (חביתה מקופלת עם מגוון תוספות) ופחות או יותר זהו. "תחשוב על זה שלא שיפצנו כלום, אז זו כבר נקודת פתיחה טובה מבחינתנו. אנשים שמשפצים מאפס בסכומים גדולים מגדילים את הסיכוי להיכנס להפסדים עמוקים כבר על ההתחלה".
ומה לגבי השיטה של "הדדה", זו שדוגלת במינימום הוצאות? גם היא לא מבטיחה הצלחה כלכלית. אמנם שלושת השותפים הצליחו לחסוך הוצאות גדולות אך עדיין עומדות בפניהם הוצאות קבועות המגיעות בכל חודש, ללא התחשבות בכמות הלקוחות. "נגיד עכשיו בימי החורף יש הרבה פחות אנשים", מתאר גיל, "אז לא משנה כמה אתה חוסך ועושה הכל בעצמך, אתה עדיין תפסיד".
בשורה התחתונה, גיל ועומר מציינים שהם מוציאים בין 35-40 אלף שקלים בחודש, כולל תשלום של משכורת של 5,000 שקל בחודש לשני הבעלים. איך בכל זאת מרוויחים? חבית של 30 ליטר בירה עולה כ-550 שקלים, ומספקת 60 כוסות של חצי ליטר. הרווח על מכירה של חבית שלמה הוא 950 שקלים. כוס של חצי ליטר נמכרת בפאב ב-25 שקלים, ומניבה רווח של 16 שקלים. כדי להתאזן מדי חודש מבחינה כלכלית, גיל ודן צריכים למכור 2,500 כוסות בחודש. 100 כוסות בירה בכל יום.