ישראל היא שיאנית עולמית בצריכת בשר עוף והודו לשנת 2022, כך עולה מנתונים עדכניים על צריכת בשר בעולם. על פי הנתונים, הישראלים צורכים כ-64.9 קילוגרם בשר עוף והודו לנפש בשנה.
בנוסף, ישראל ממוקמת במקום השמיני בעולם בצריכת בשר כללית לנפש, עם 113.19 קילוגרם לנפש. לפניה ברשימה ניצבות טונגה המובילה עם 147.7 קילוגרם לנפש, מונגוליה במקום השני עם 131.78 קילוגרם, וסנט וינסנט והגרנדינים במקום השלישי עם 124.35 קילוגרם לנפש.
המידע, שפורסם באתר world population review, מבוסס על ניתוח של נתוני ארגון המזון והחקלאות של האו"ם. בראייה גלובלית, סין היא המדינה בעלת צריכת הבשר הגבוהה ביותר בעולם עם צריכה כוללת של 102,892 טונות. אחריה ניצבת ארצות הברית עם 41,569 טונות, ובמקום השלישי ברזיל עם 21,271 טונות.
לשם השוואה, ארגנטינה מובילה בצריכת בשר בקר עם צריכה של 39.9 קילוגרם לנפש בשנה. מדינות האיחוד האירופי וסין מובילות בצריכת בשר חזיר, עם צריכה של 35.5 ו-30.4 קילוגרם לנפש בהתאמה. קזחסטן מובילה בצריכת בשר כבש עם 8.5 קילוגרם לנפש בשנה.
לעומת המדינות המובילות, במדינת בורונדי שבאפריקה נרשמת צריכת הבשר הנמוכה ביותר בעולם לנפש, העומדת על 3.68 קילוגרם בלבד. במונחים של צריכה כוללת, המדינות האיים נאורו וטובאלו שבאוקיינוס השקט צורכות את כמות הבשר הנמוכה ביותר בעולם, כטונה אחת בלבד לכל מדינה.
על פי נתוני ארגון המזון והחקלאות של האו"ם, צריכת הבשר העולמית עלתה בכמעט 60 אחוזים בין השנים 1990 ל-2009, והצריכה לנפש עלתה בכמעט 25 אחוזים. הצפי הוא שצריכת הבשר תמשיך לעלות ב-1.7 אחוזים בשנה.
מומחים מביעים דאגה מההשפעה הסביבתית של צריכת הבשר הגוברת. לדבריהם, ייצור בשר, במיוחד בקנה מידה תעשייתי כפי שנהוג במדינות רבות, תורם לסחיפת קרקע עקב רעיית יתר, מגביר את צריכת הדלקים המבוססים פחמן, וגורם לשימוש יתר במים.