בתקופת המגיפה, המשוואה שעשירים מתעשרים יותר המריאה לגבהים חדשים עבור המשפחות והשושלות העשירות. ממשיכה לבלוט השנה, משפחת וולטון בעלי הרשת הקמעונית הגדולה בארצות הברית וולמארט. אמנם המשפחה 6 מיליארד ממניות החברה, והרוויחה סכום כפול מערך הבונוסים שחילקה החברה למאות אלפי עובדיה, שוויה עלה ב-23 מיליארד דולר.

ההצלחה הזו השאירה את משפחת וולטון בצמרת הדירוג של "בלומברג", עשירה יותר מאילון מאסק ומג'ף בזוס, ומרוחקת כ-100 מיליארד דולר מהשושלת השנייה בעושרה – משפחת מארס.

שתי המשפחות הללו, היו המרוויחות מהמדיניות הליברלית הכלכלית של הממשל האמריקאי והבנק המרכזי שהציפו את השוווקים במזומנים וגרמו לשגשוג במסחר ברכישת מוצרי מזון וחיות מחמד, אך הם לא היו לבד. המגיפה עצבה מחדש את הדרך בה אנו עובדים וחיים.

25 המשפחות העשירות ביותר בעולם, הוסיפו להונן סכום כולל של 312 מיליארד דולר, גידול של 22% מאוגוסט שעבר.

״זו הייתה תקופה מושלמת לשושלות העשירות לצבור הון", אמר בוב לורד, עו״ד ויועץ מס לחברות, לבלומברג. "אותן משפחות שלפני המגיפה החזיקו בחברות שנראו ככאלו שלא יכלו להמריא. לדוגמא משפחת אמבאני מאסיה שעשו קפיצת מדרגה עצומה במהלך השנה האחרונה בזכות מעבר לתעשיות ירוקות, שימוש יתר בדיגיטל באמצעות הרשתות ועוד".

משפחה מפורסמת נוספת שהגדילה את הונה הייתה משפחת לאודר - אסתי לאודר מענף התמרוקים, שנכנסו לראשונה לרשימת ה-25 המפוארת. הרשימה אינה לוקחת בחשבון את דור המייסדים של המשפחות העשירות כמו משפחת רוקפלר שפיזרה את אחזקותיה בתוך המשפחה, עד שבלתי אפשרי לעקוב אחרי הונה.

לורד אינו מתפלא על הרווחים העצומים שצבר האלפיון. בלב העניין עומדת מדיניות המיסים המגוחכת המוטלת על המשפחות העשירות וחורים במיסי הירושה, גרמו לשיעורי מס נמוכים שנגבו מהמשפחות.

כתוצאה מהמגיפה, תגובת הנגד לפער שנוצר הייתה גורפת מבייג'ינג ועד וושינגטון בניסיונות למסות כראוי מיסי ירושה. נשיא ארצות הברית בידן והדמוקרטים כבר הציעו מספר דרכים כדי להילחם באי הצדק ובחוסר האיזון הכלכלי כולל הגדלת מס רווחי הון, הגדלת שיעור מס ההכנסה לחברות והכי חשוב - חקיקה שתמנע העברת נכסים ליורשים ללא מיסוי.

כתוצאה מכך, החליטו חלק מהמשפחות לדלל את נכסיהם ולמכור מניות וחברות. דובר חברת וולמארט טוען שהמשפחה החליטה להשתחרר מהנכסים ולאזן את אחזקות המשפחה בחברה וחלק מההון ינותב למטרות פילנטרופיות.

מול קונגרס חצוי אין ביטחון שהדמוקרטים יצליחו להעביר את אותם החוקים במיוחד כשלמולם ניצבות המשפחות החזקות כמו קוק שמשקיעים סכומי עתק בלובי משלהם כדי לסכל את הכוונה לעלות מיסים.

ההשפעה של מס הירושה על החברות יכולה להוביל לשינוי משמעותי בדירוג החברות ברשימת העשירים. לדוגמא: משפחת לי, שמחזיקה בסמסונג, נאלצה לשלם בקוריאה 11 מיליארד דולר מה שהדיר אותה מרשימת ה 25.

שיעור המס בקוריאה הוא מהגבוהים בעולם ולמרות זאת עדין נותרו דרכים כדי להתחמק מתשלום מלא של מס הירושה. בצרפת מיסי הירושה הם 45% ועדין בתוך הרשימה של עשירי עולם ניתן למצוא ארבע משפחות צרפתיות. סימן השאלה על עתיד המס הוא האתגר למשפחות לפחות בארצות הברית. לדברי הכלכלנית הבכירה מבוסטון קארן הרדינג', "כשאתה חושב על עושר תכנון המס הוא משמעותי. הפעולות ותכנון המס על ידי המשפחות הן שישפיעו על הרווח וההון שיוותר בידם".

אלו המשפחות הכי עשירות בעולם על פי בלומברג.

  1. משפחת וולטון

    שווי: 238.2 מיליארד דולר
    חנות של וולמארט במיאמי (צילום: Joe Raedle, GettyImages IL)
    חנות של וולמארט במיאמי|צילום: Joe Raedle, GettyImages IL
    משפחת וולטון האמריקאית  מחזיקה ב -48% מהקמעונאית הגדולה בעולם ,וולמארט. עם  מכירות של יותר מ- 559 מיליארד דולר ולמעלה מ -10,500 חנויות ברחבי העולם, הרי שהנתח הזה הוא הבסיס למשפחת בעלי ההון הגדולה בעולם.
  2. משפחת מארס

    שווי: 141.9 מיליארד דולר

    ג'קלין מארס עם נכדתיה גרייסן וקת'רין (צילום: GettyImages - Ron Sachs-Poo)
    ג'קלין מארס עם נכדתיה גרייסן וקת'רין|צילום: GettyImages - Ron Sachs-Poo
    פרנק מארס מוירג'יניה, ארה"ב החל למכור סוכריות מולסה בשנת 1902 בגיל 19. בעוד שסוכריות מולסה לא ממש יצלצלו לכם כמשהו מוכר, הרי שהמותגים שמשפחתו והוא יצרו  הם מהמוכרים בעולם: החל מחטיפי סניקרס ומארס האהובים, דרך מילקי וויי ועד ל-M&M. אבל אימפריית מארס לא מתחילה ומסתיימת בקיבה של כולנו, אלא נמתחת לאורך תחומים וענפים שונים ובראשם מותג מצליח למוצרי טיפוח לחיות מחמד המהווה כמחצית מהכנסות החברה בסה"כ 39.2 מיליארד דולר. כל אלו הפכו את משפחת מארס למעצמה.
  3. משפחת קוק

    שווי: 124.4 מיליארד דולר
    ג'וליה קוך (צילום: Evan Agostini/Invision, ap)
    ג'וליה קוק|צילום: Evan Agostini/Invision, ap
    האחים פרידריך, צ'ארלס, דיוויד וויליאם ירשו את חברת הנפט של האב פרד. סכסוך משפחתי עמוק אודות השליטה בחברה קרע את המשפחה בתחילת שנות השמונים אך זה לא מנע מהעסק המשפחתי המתמחה בניהול השקעות ונכסים תעשייתיים להפוך לתאגיד ענק עם הכנסות של כ -115 מיליארד דולר.
  4. משפחת הרמס

    שווי: 111.6 מיליארד דולר
    הרמס (צילום: יחסי ציבור)
    הרמס|צילום: יחסי ציבור
    משפחת הרמס הצרפתית מחזיקה בבית האופנה הפריזאי היוקרתי הקרוי על שמה "הרמס", שזכה לתהילה עולמית בזכות תיקי הברקין שלו שמחירם יכול להאמיר עד לכדי מאות אלפי דולרים.
  5. משפחת אל סעוד

    שווי: 100 מיליארד דולר
    מוחמד בן סלמאן אל סעוד (צילום: Pool, GettyImages IL)
    מוחמד בן סלמאן אל סעוד|צילום: Pool, GettyImages IL
    מי שעל שמם קרויה ממלכת סעודיה, שולטים ביד רמה במדינה ובמאגרי הנפט שבה זו 89 שנים. בעשורים האחרונים המשפחה הרחיבה את תיק ההשקעות שלה למגוון תחומים החל ממלונאות, דרך נדל"ן ותעשייה ועד להייטק.
  6. משפחת אמבאני

    שווי: 7 מיליארד דולר
    מוקש אמבאני (צילום: GettyImages Chris Jackson)
    מוקש אמבאני|צילום: GettyImages Chris Jackson
    כשדירובאי אמבאני, אביהם של מוקש ואניל, החל לבנות את השלד לתאגיד  Reliance ההודי עוד בשנות החמישים. לחברה עסקים מרובים ברחבי הודו בתחום האנרגיה, הפטרוכימיה, טקסטיל, משאבים טבעיים, קמעונאות ותקשורת והיא החברה הציבורית הגדולה בהודו במונחי שווי שוק.  דירובאי נפטר בשנת 2002 מבלי להשאיר צוואה, ואלמנתו היא זו שתיווכה להסדר בין בניה על השליטה בהון המשפחתי הכולל גם  את מתחם זיקוק הנפט הגדול בעולם. הונה של משפחת אמבני ממומבאי מוערך בלמעלה מ-93.7 מיליארד דולרים.
  7. משפחת וורטהיימר

    שווי: 61.8 מיליארד דולר
    בגד ים שאנל (צילום: אינסטגרם, emilisindlev)
    בגד ים שאנל|צילום: אינסטגרם, emilisindlev
    בשנת 1924 פייר וורטהיימר הצרפתי ניהל משא ומתן עם מי שתהפוך לימים לאגדת האופנה קוקו שאנל אודות הזכויות לבושם שלה - והשאר הוא היסטוריה. בשנים שחלפו מאז האחים אלן וג'רארד ורטהיימר קצרו את פירות החלטתו של הסבא שלהם לממן את קוקו שאנל ומשפחתם מחזיקה בבית האופנה המפורסם שהציג לעולם את "השמלה השחורה הקטנה" והכנסותיו רק בשנת 2020 עמדו על  10.1 מיליארד דולר. הוורטהיימרים מחזיקים גם בסוסי מרוץ וביקבים שונים.
  8. משפחת ג'ונסון

    שווי: 61.2 מיליארד דולר
    אביגייל ג'ונסון, מנכ
    אביגייל ג'ונסון, מנכ"לית קרן פידליטי, יולי 2019|צילום: Drew Angerer, Getty Images
    אימפריית קרנות הנאמנות של בוסטון נוסדה על ידי אדוארד סי ג'ונסון השני בבוסטון בשנת 1946. וכיום היא מנוהלת כעת על ידי נכדתו, אביגיל.
  9. משפחת ת'ומסון

    שווי: 61.1 מיליארד דולר
    דיוויד תומסון (צילום: Bloomberg, GettyImages IL)
    דיוויד תומסון|צילום: Bloomberg, GettyImages IL
    מקורות עושרה של משפחת ת'ומסון הקנדית מתוארכים לתחילת שנות השלושים של המאה הקודמת, אז רוי תומסון פתח תחנת רדיו באונטריו. ההתחלה הצנועה הזו הובילה במרוצת השנים להקמתה של אימפריית תקשורת בינלאומית ולבעלות של  כשני שלישים מענקית המדיה ת'ומסון רויטרס.
  10. משפחת בהרינגר

    שווי: 59.2 מיליארד דולרים
    מפעל (צילום: AP - Boehringer Ingelheim)
    מפעל Boehringer Ingelheim|צילום: AP - Boehringer Ingelheim
    יצרנית התרופות הגרמנית בהרינגר אינגלהיים נוסדה בשנת 1885 על ידי אלברט בהרינגר. יותר מ-130 שנה מאוחר יותר, משפחת בהרינגר המורחבת עדיין שולטת בחברה.
  11. משפחת קרגיל

    שווי: 51.6 מיליארד דולר
    עובד בתאגיד קארגיל (צילום: ap)
    עובד בתאגיד קארגיל|צילום: ap
    משפחת קרגיל ממינאפוליס, ארה"ב עשתה את מירב הונה באמצעות חברת Cargill, חברת מזון וחקלאות אמריקאית  שרשמה הכנסות של  134 מיליארד דולר בשנה האחרונה. היא נוסדה על ידי וויליאם וו. קרגיל בשנת 1865 לאחר שזה הקים  מחסן אחד לאחסון תבואה בקונובר, איווה.
  12. משפחת אלברכט

    שווי: 51 מיליארד דולר
    אישה עם שקית קניות של רשת אלדי (צילום: Ralph Orlowski, GettyImages IL)
    אישה עם שקית קניות של רשת אלדי|צילום: Ralph Orlowski, GettyImages IL
    האחים תיאו וקרל אלברכט הגרמניים השתלטו על המכולת של הוריהם לאחר שחזרו הביתה ממלחמת העולם השנייה והפכו אותה ל"אלדי", רשת סופרמרקטים מוזלים בין לאומית מובילה. בבעלות המשפחה כיום יותר מ -10,000 סופרמרקטים ברחבי העולם ובבעלותם נמצאת גם רשת "טריידר ג'ו" האמריקאית  אותה הם רכשו ב -1979.
  13. משפחת לאודר

    שווי: 49.3 מיליארד דולר

    ווילאם לאודר ומשפחתו (צילום: GettyImages - Rob Kim)
    ווילאם לאודר ומשפחתו|צילום: GettyImages - Rob Kim
    אסתי לאודר גדלה בקווינס כבת למהגרים הונגרים-צ'כים. בשנת 1946 היא ובעלה ג'וזף הקימו חברה לייצור ומכירת מוצרי טיפוח לנשים שבמרוצת השנים הפכה לשם דבר בעולם הטיפוח. בשנת 2021 רשמה החברה הכנסות של למעלה מ- 16.2 מיליארד דולר. פרט חשוב הוא שהקרן לחקר סרטן השד, שהוקמה על ידי המשפחה גייסה יותר ממיליארד דולר מאז הקמתה בשנת 1993.
  14. משפחת הופמן

    שווי: 47.3 מיליארד דולר
    LOGO ROCHE (צילום: רוש פרמצבטיקה)
    לוגו חברת רושה|צילום: רוש פרמצבטיקה
    יצרנית התרופות רוש הולדינג נוסדה על ידי היזם פריץ הופמן-לה רוש בשנת 1896. צאצאיו שולטים ב -9% מהחברה, שתרופות האונקולוגיות המצליחות עזרו לקבוצה לייצר 62 מיליארד דולר בהכנסות בשנת 2020.
  15. משפחת מולייז

    שווי: 45.9 מיליארד דולר
    לוגו של רשת הסופמרקטים הצרפתית אאושן (צילום:  PASCAL GUYOT, AFP)
    לוגו של רשת הסופמרקטים הצרפתית אאושן|צילום: PASCAL GUYOT, AFP
    למשפחת מולייז הצרפתית כבר היתה אימפריה קמעונאית עוד בטרם ז'ראר מולייז הקים את אושאן, המכונה גם וולמארט הצרפתית, בשנת 1961. אושאן צמחה לאחת מרשתות המרכולים הגדולות באירופה וחברת האחזקות המשפחתיות, Association Familiale Mulliez הפכה לגוף השקעות גדול השולט בקבוצה מגוונת של עסקים קמעונאיים שונים.
  16. משפחת קוואנדט

    שווי: 42.3 מיליארד דולר
    סטפן קוואנדט, ג'ואנה קוואנדט וסוזן קלאטן (צילום: ap)
    סטפן קוואנדט, ג'ואנה קוואנדט וסוזן קלאטן|צילום: ap
    הרברט קוואנדט סייע להפוך את באייריש מוטורן וורק ממינכן שבגרמניה,  המוכרת יותר כ BMW,  מיצרנית רכב מתקשה לאחת מיצרניות רכבי הפאר הגדולים בעולם. שורשיה של המשפחה עוברים דרך חברת טקסטיל  שנרכשה עוד בשנת 1883 ועד לתמיכה וחברות במפלגה הנאצית עוד בתחילת שנות ה-30.
  17. משפחת דסאו

    שווי: 41.9 מיליארד דולר
    סגן נשיא דסאו סיסטמס ברנרד צ'ארלס (צילום: Vincent Isore/IP3, Getty Images)
    סגן נשיא דסאו סיסטמס ברנרד צ'ארלס|צילום: Vincent Isore/IP3, Getty Images
    מרסל דסאו פיתח מנוע ייחודי לכלי טייס ששימש את הצבא הצרפתי בזמן מלחמת העולם הראשונה. עד שנת 1960 הוא כבר עמד בראש יצרנית כלי הטייס "דסאו" הקרויה על שמו אשר ייצרה ומכרה מטוסים שונים וביניהם מטוס הקרב " מיראג' ". כיום תאגיד דסאו ידוע לא רק בזכות תעשיית התעופה והמטוסים אלא גם בזכות חברת התוכנה "דסאו" המייצרת תוכנות מידול בתלת מימד שנמצאות בשימוש על ידי רוב התעשיות היצרניות הגדולות בעולם.
  18. משפחת ניוהאוס

    שווי: 41.6 מיליארד דולר
    יו
    יו"ר קונדה נסט ג'ונתן ניוהאוס ועורכת ווג האיטלקי פרנקה סוזאני|צילום: ap
    סמואל אירווינג ניוהאוס מניו יורק הקים את Advance בשנת 1922 ובמרוצת השנים בנה פורטפוליו חברות תחת התאגיד המרשים הזה שכלל  עיתונים, מגזינים, ערוצי טלוויזיה ותחנות רדיו וחברות דוגמת Condé Nast, הוצאת ראונד האוס, ערוץ דיסקאברי, אתר הפורומים Reddit. ועוד.
  19. משפחות ואן דם, דה ספולברך, דה מביוס

    שווי: 40.2 מיליארד דולר
    בירה קורונה (צילום: Scott Olson, GettyImages IL)
    בירה קורונה|צילום: Scott Olson, GettyImages IL
    השורשים של מפעלן הקולקטיבי של שלוש משפחות האצולה של הבירה הבלגית מתוארכים עד למאה ה-14. המשפחות הללו עומדות כיום בראש תאגיד אנהאוזר-בוש אינבוו ולהן מאות מותגים מובילים בעולם המשקאות. דוגמת באדוויזר, קורונה, סטלה ארטואה, Beck's, הוגרדן, לף, ועוד.
  20. משפחת קוקס

    שווי: 38.6 מיליארד דולר
    לוגו תעשיות קוקס
    לוגו תעשיות קוקס
    משפחת קוקס מאטלנטה, ארה"ב שולטת ב- Cox Enterprises, קונצרן עם הכנסות של כמעט 20 מיליארד דולר. החברה, אשר הוקמה על ידי ג'יימס מ. קוקס בשנת 1898 היא אחת מחברות הכבלים הגדולות בארה"ב. ומשקיעה כיום גם מחוץ לתחומי הליבה שלה.
  21. משפחת ראוסינג

    שווי: 35.9 מיליארד דולר
    האנס ראוזינג (צילום: Martin Godwin, Getty Images)
    האנס ראוזינג|צילום: Martin Godwin, Getty Images
    מקור עושרה של משפחת ראוסינג הבריטית טמון בייצור אריזות, בדגש על קרטוני משקאות, בהובלת  רובן ראוסינג עוד בשנות החמישים. כיום משפחתו מחזיקה בשליטה בחברת "טטרה לאבל", אחת מחברות האריזה הגדולות בעולם.
  22. משפחת קוווק

    שווי: 35.6 מיליארד דולרים
     ריימונד תומס וולטר קווק (צילום: Sakchai Lalit | AP)
    ריימונד תומס וולטר קווק|צילום: Sakchai Lalit | AP
    משפחת קווק מהונג קונג החלה את דרכה כמי שמכרו מוצרי מכולות לרשתות מסחר במדינה. את ההון שנצבר שם השקיעו בנדל"ן, החלטה חכמה במיוחד שהובילה להקמתה של Sun Hung Kai Properties - חברת הנדל"ן הגדולה בהונג קונג.
  23. משפחת פריצקר

    שווי: 35.3 מיליארד דולר
    ג'ו ביידן משביע את פני פריצקר לשרת המסחר של ארצות הברית (צילום: GettyImages -  Alex Wong)
    ג'ו ביידן משביע את פני פריצקר לשרת המסחר של ארצות הברית|צילום: GettyImages - Alex Wong
    את משפחת פריצקר אולי לא תכירו בשמם, אבל את רשת מלונות Hyatt שבבעלותם היא שם של דבר בתעשיית התיירות והנופש העולמית. סיפורה של המשפחה הוא סיפורו של החלום האמריקאי - משפחת מהגרים מאוקראינה שהחלה לעסוק בנדל"ן ובמרוצת השנים הפכה לאימפריה של ממש ואחת התומכות הבולטות המפלגה הדמוקרטית בארה"ב.
  24. משפחת פררו

    שווי: 34.5 מיליארד דולר
    פררו רושה (צילום: GettyImages - Neilson Barnard)
    פררו רושה|צילום: GettyImages - Neilson Barnard
    הממתקים שמייצרת משפחת פררו האיטלקית הם שם של דבר בכל העולם. מישל פררו, אבי המשפחה, בנה מעצמת שוקולד עולמית מחנות צנועה אחת שהוקמה בעיר אלבה שבאיטליה בשנת 1946. בשנת 2018. משפחת פררו רכשה את עסקי הממתקים האמריקאים של נסטלה תמורת 2.8 מיליארד דולר בשנת 2018.
  25. משפחת ג'ונסון

    שווי: 33.8 מיליארד דולר
    מנקה חלונות ווינדקס בחנות בצפון קרוליינה (צילום: jadimages, shutterstock)
    מנקה חלונות ווינדקס בחנות בצפון קרוליינה|צילום: jadimages, shutterstock
    סמואל ג 'ונסון החל למכור פרקטים ברסין, ויסקונסין ארה"ב עוד בשנת 1882. העסק הצנוע הזה היווה בסיס לענקית SC Johnson המתמחה במוצרים לבית -בדגש על מוצרי נקיון עם מותגי על דוגמת גלייד, טווילט דאק, קיווי,   Raid ו- Windex.