על פיה נתוני התמ"ג (תוצר מקומי גולמי) לשנת 2016, שפורסמו על ידי הבנק העולמי בתחילת פברואר, ארצות הברית היא עדיין הכלכלה הגדולה בעולם – בהפרש אדיר משאר חלקי העולם. על פי הנתונים, ארצות הברית מייצרת כמעט רבע מהתמ"ג העולמי וחלקה בו (24.32 אחוזים) גדול ב-10 אחוזים מחלקה של סין (14.8 אחוזים), שנמצאת במקום השני, וכמעט ב-18 אחוזים מיפן, שנמצאת במקום השלישי.
תמ"ג הוא מונח כלכלי המציין מדידה של הערך הכולל של הסחורות והשירותים שיוצרו בשטח טריטוריאלי מסוים במהלך תקופה נתונה. נתונים אלו מבוטאים במונחים של כסף המונח שונה מתוצר לאומי גולמי (תל"ג) -בכך שהוא מוציא מכלל החישובים העברות כספים בין מדינות. כך שהחישוב כולל למעשה את התוצר שנוצר בתוך מדינה מסוימת ולא את התוצר שנתקבל בה.
אלה הן 40 הכלכלות הגדולות בעולם וחלקן בתמ"ג הגלובלי
כך נראה העשירייה הראשונה (בסוגריים – התמ"ג בדולרים):
- ארצות הברית (18.03 טריליון דולר)
- סין (11 טריליון דולר)
- יפן (4.38 טריליון דולר)
- גרמניה (3.36 טריליון דולר)
- בריטניה (2.86 טריליון דולר)
- צרפת (2.42 טריליון דולר)
- הודו (2.09 טריליון דולר)
- איטליה (1.82 טריליון דולר)
- ברזיל (1.77 טריליון דולר)
- קנדה (1.55 טריליון דולר)
ישראל מדורגת במקום מכובד, 34, עם תמ"ג של 299 מיליארד דולר. מדובר ב-0.4 אחוזים מהתמ"ג העולמי. מספרים מרשימים למדינה קטנה יחסית. טובים יותר ממדינות גדולות הרבה יותר כמו מלזיה, שנמצאת במקום ה-35, או מדינות אירופאיות שלוות יותר כגון דנמרק ופינלנד.
גדולה של הכלכלה האמריקאית שווה ערך לצירוף כל הכלכלות ממקומות 3 עד 10 יחדיו. הנתון הזה מעניק יתרון ברור לארצות הברית, אפילו על פני סין, הסיפור משתנה כאשר בוחנים יבשות, בניגוד למדינות, המיוצגות בין 40 הכלכלות העולמיות הגדולות. הגוש האסיאתי (שבו נכללת ישראל) דומיננטי למדי. הוא מייצג כשליש (33.84 אחוזים) מהתמ"ג העולמי, ועוקף בקלילות את הגוש הצפון אמריקאי, שתופס נתח של 27.95 אחוזים מהכלכלה העולמית. אירופה מסתפקת במקום השלישי, עם חמישית מהכלכלה העולמית (21.37%).
ביחד, צפון אמריקה, אירופה ואסיה מרכיבות לא פחות מ-83.16 אחוזים מהתמ"ג הגלובלי. לאחרים לא נשאר הרבה. לברזיל, האימפריה הכלכלית של דרום אמריקה, יש עשירית מהתמ"ג של ארצות הבית. אפריקה עצומת הממדים מצליחה להכניס רק שלוש נציגות ל-40 הכלכלות הגדולות. מצרים, ניגריה ודרום אפריקה.
למרות כל הדיבורים על כלכלות מתפתחות ושבירת ההגמוניה האמריקאית, ארבע הכלכלות הגדולות של דרום אמריקה (ברזיל, ארגנטינה וקולומביה) מייצרות רק 4 אחוזים מהתמ"ג העולמי. שלושת הכלכלות האפריקאיות הגדולות ברשימה אחראיות רק לאחוז וחצי מהתמ"ג.
יותר מ-100 מדינות מצטופפות תחת הכותרת "שאר העולם", שכוללת בתוכה 9.4 אחוזים מהתמ"ג העולמי. חלקן מדינות גדולות עם תמ"ג נמוך, כגון בנגלדש או פקיסטן, וחלקן מדינות עשירות באופן יחסי, אבל קטנות מדי מכדי להגיע ל-40 המדינות הראשונות, כמו צ'ילה או לוקסמבורג. לא מעט מהן הן עניות וקטנות, כמו קובה ותימן.
אגב, הכלכלות בקטגוריית "שאר העולם" מייצרות תמ"ג שהוא שווה ערך להפרש בין ארצות הברית לסין. סימן נוסף להפרש העצום שעדיין יש לאמריקאים על פני הסינים.