הסבים והסבתות שלהם הקימו חברות ענק. ההורים שלהם היו שותפים להרחבת החברות לאימפריות ששוות מיליארדים. ומה הם עשו? נולדו למשפחות הכי נכונות במשק הישראלי, זכו לגדול לעתיד כלכלי, תעסוקתי וחברתי בטוח, ובעתיד הלא-רחוק הם גם ייקחו המושכות ויהפכו לאנשים הכי חזקים בעולם העסקים הישראלי.
בשקט בשקט, ותחת שמירה קפדנית על פרטיותם, גדלו כאן בשנים האחרונות היורשים של המשפחות העשירות בישראל: הם גדלו עם חשבונות בנק בלתי נגמרים, טסו בכל העולם, ינקו את עולם העסקים, רכשו השכלה באוניברסיטאות הכי נחשבות בעולם והתמקמו בשנות העשרים במשרות הכי נחשקות במשק, כשזכו לקבל תפקידים רשמיים בחברות המשפחתיות השוות מיליארדים.
באופן שמרני למדי, כולם גברים. לא נמצאה יורשת מרכזית אחת שתיקח על עצמה את העסק, אף שבחלק מהמשפחות הבנות ממשיכות להיות מעורבות. חלקם רק בשנות העשרים לחייהם, חלקם מתחזקים חשבונות אינסטגרם מעוררי קנאה, חלקם מחפשים אהבה וחלקם מגדלים במסירות את הדור החמישי: תכירו, היורשים - האנשים שנולדו למשפחות החזקות בישראלי ובקרוב מאוד יהפכו לדור המנהלים הבא של החברות המובילות במשק.
בני משפחת פתאל: עושים את אבא גאה
שווי מוערך: מיליארד דולר
שתי בנות ושלושה בנים יש לדוד פתאל, בעל השליטה בחברת המלונאות הישראלית הגדולה בעולם "פתאל", ששוויו הוערך על ידי מגזין פורבס בכמיליארד דולר: שלושת הבנים - התאומים נדב ואסף (35), והבן הצעיר יובל (31) - היו בתחילת שנות העשרה שלהם כשאביהם הקים את רשת המלונות, ואולי זו הסיבה שהמקורבים לשלושה מעידים שמדובר בטיפוסים ביישנים, שקטים וצנועים, ש"הכסף לא ניכר עליהם". אבל עם השקט, הצניעות, ואפילו הביישנות – השלושה צפויים לרשת את האימפריה שאביהם בנה במו ידיו, ולקחת בעתיד הלא רחוק את המושכות של מכונת הכסף המשומנת.
22 שנים בלבד פועלת הרשת בארץ ובעולם, וכבר היא הצליחה להתברג כחברת המלונאות הישראלית הגדולה בעולם. דוד פתאל, שעבד מאז ומתמיד בתחום המלונאות, הקים את הרשת בסוף שנות ה-90; בשנת 2018 היא כבר הונפקה בבורסה בתל אביב לפי שווי של ארבעה מיליארד שקלים. הגאווה של דוד, כך על פי מקורבים, היא כניסתם (והצלחתם) של שלושת בניו בעסק המשפחתי – בו הם לוקחים חלק מאז נערותם.
נדב התחיל לעבוד בחברה של אבא כבר לפני 15 שנה, בעודו בן 20 בלבד, ואליו הצטרפו שני אחיו לתפקידים הזוטרים ביותר בחברה. השלושה התחילו את דרכם בעסק בעבודות קיץ שונות, כשהם מקבלים שיחות במרכזי ההזמנות של פתאל, מדברים עם לקוחות וממש לא מתהדרים בתואר "הבנים של". "היה ברור שהם יתחילו מלמטה וילמדו הכל", מספרים לנו מקורבים. "הם מצפים מכל העובדים להביא תוצאות – וזה לא משנה אם אתה 'הבן של'. לא תביא תוצאות – לא תהיה, והם היו חייבים ללמוד את הכל מלמטה בשביל להתמקצע ולגדול בחברה".
"זה היה ברור שהם יתחילו מלמטה וילמדו הכל. הם מצפים מכל העובדים להביא תוצאות – וזה לא משנה אם אתה 'הבן של'. לא תביא תוצאות – לא תהיה"
כל אחד מהבנים מחזיק בתואר נחשק אחר מהאוניברסיטאות המבוקשות בארץ, ולמרות שמקורבים למשפחה מעידים על קשרים טובים וקרובים בין הבנים וביניהם לבין אביהם – כל אחד מהם חולש בחברה על תחום אחר לחלוטין. אסף הוא מנהל הפיתוח העסקי ברשת, נדב הוא סמנכ"ל השיווק ומנכ"ל "Rooms", שמציעה מתחמי עבודה שיתופיים. יובל הוא מנכ"ל "Master", שמציעה דירות נופש להשכרה. "Rooms" ו"Master" שניהם פרויקטים חדשים של רשת המלונות, שהושקו בשנים האחרונות מתוך מטרה להתאים את עולם המלונאות המסורתי לעולמות הנופש והעובדה המשתנים של ימינו. את הצלחתם המטאורית, מספרים גורמים בתעשייה, "זוקפים בעיקר לזכותם של הבנים".
בשנת 2017 התפטר בפתאומיות מנכ"ל הרשת, ראובן אלקס. גם היום מקורבים למשפחה מקשרים בזהירות את הפרישה המפתיעה להתברגותם של השלושה בחברה. "היה ניכר שהם קראו תיגר על חלק מהאנשים בחברה. דוד וראובן היו קרובים וסוף ההתקשרות שלהם השאירה טעם רע", מעיד מקורב למשפחה. "היום הם כבר שוב קרובים. הם גדלו לתוך העסק: הוא הוקם כשהם היו בני 15 ו-11, אז הם גדלו לרעיון של לעבוד בחברה. השיח המשפחתי היה סביב העסק, הם מגיל אפס הסתובבו עם דוד בבתי מלון, חיו ונשמו את העולמות שהוא עבד בהם. מאז ומתמיד הם עבדו, גם בפתאל וגם בעבודות אחרות, אבל ברגע שהם נכנסו לחברה נהיה די ברור שהם הולכים לקחת את המושכות".
השלושה בורחים מאור הזרקורים כמו מאש, אבל דווקא שמו של נדב נכנס לא פעם למדורי הרכילות: לפני כשנתיים הוא התגרש מהדוגמנית והשחקנית ליאת בלו, איתה הביא לעולם את בתו היחידה (6). לאחרונה שמו נקשר בשמה של הדוגמנית ואשת העסקים רומי עפרון (27), ובימים אלה הם מנהלים זוגיות יציבה הרחק מהמצלמות.
גיל עופר: יאכטות, וודקה וחיפוש אהבה
שווי מוערך של אביו, עידן עופר: 6.3 מיליארד דולר
מעבר לים, תחת מעטה כבד של חשאיות, משפחת עופר מגדלת את היורש שעשוי לחלוש בעתיד על אימפריית הענק שבנה אביו - ולתפעל בכל רחבי הגלובוס את עסקיו, השווים מיליארדי דולרים.
בעמוד האינסטגרם של גיל עופר (30) ניתן למצוא את כל מה שאתם מדמיינים כשמדובר על יורש אימפריה: תמונות עם חברים ממסיבות נחשקות בהוליווד, טיולים משפחתיים ויוקרתיים בדובאי, פגישות עסקים בסינגפור, חגיגות על יאכטות מפוארות וביקורי מולדת. גיל אפילו מצא את עצמו בכותרות של צהובונים בכל רחבי העולם כששמו נקשר בשמה של הדוגמנית ההוליוודית היהודייה, סופיה ריצ'י. אבל מאחורי אורח החיים הנוצץ מסתתר לו איש עסקים צעיר ומבטיח, שכבר זכה לקחת חלק משמעותי בחברת הספנות של אביו "Eastern Pacific Shipping".
גיל הוא בנו השני של איש העסקים עידן עופר (בנו הצעיר של סמי עופר), ששוויו הוערך בתחילת השנה על ידי מגזין פורבס בכ-6.3 מיליארד דולר. הוא ואחיו, אייל, גדלו על אוניות המשפחה כשהם עוברים בכל התפקידים על הסיפון, ובהמשך בהנהלה. עידן קיבל תפקיד רשמי בחברה של אביו בתחילת שנות ה-80 בעודו בן 28 בלבד, לכן כניסתו של גיל לעסק בגיל 27 בתפקיד ראש חדשנות ארגונית לא הפתיעה אף אחד ממקורביו. הרבה לפני שקיבל את תפקידו הרשמי בחברה הסתובב גיל בפגישות עסקיות עם אביו, חי ונשם את תחום הספנות – וכעת חבריו לתעשייה חוזים בביטחון כי בעתיד הוא אף ייקח את המושכות בחברה.
גיל הגיע לאחרונה ארצה לחגוג את יום הולדתו ה-30 בפסטיבל ענק בחוות רונית אליו הוזמנו מאות אנשים. נוכחים במקום מספרים כי האירוע לא מבייש את חתונות העשירון העליון
את ילדותו העביר גיל על הקו – יחד עם אביו – בין הונג קונג, סינגפור וישראל. מקורבים מספרים כי למרות שהבסיס שלו היה בארץ, גיל התחנך מעבר לים ושפת האם שלו היא אנגלית. בשנת 2013, לאחר שהשלים את שירותו הצבאי, החל ללמוד לתואר ראשון באוניברסיטת הרווארד. התואר השתרבב לרשימת הסיבות לעזיבתו של אביו את הארץ ללונדון – מעבר שלווה בביקורת רבה לאחר שזכה בממלכה לפטורים משמעותיים ממסים.
בימים אלה גיל משלים תואר שני ב"לונדון ביזנס סקול" היוקרתי שבו למד גם אביו, משמש כיועץ מיוחד לחדשנות בחברת הספנות, ולאחרונה אף השתלב בחברת "Air Company" שמייצרת וודקה ידידותית לסביבה. כשישלים את התואר, כך על פי מקורבים, הוא מתכנן לחזור לעסקים של אביו, ובעתיד גם לקחת בהם חלק יותר ויותר משמעותי.
אך לא רק עסקים מעניינים את המולטי-מיליארדר העתידי: גיל הגיע לאחרונה ארצה לחגוג את יום הולדתו ה-30 בפסטיבל ענק בחוות רונית אליו הוזמנו מאות אנשים. נוכחים במקום מספרים כי האירוע לא מבייש את חתונות העשירון העליון, עם הפקה מושקעת, אוכל מכל הסוגים, אלכוהול יוקרתי, ורשימת דיג'ייז יקרה במיוחד. היורש הצעיר שוהה בביקוריו בארץ בדירת הפאר של אביו במגדל ברוטשילד 1 בתל אביב ובאחוזת המשפחה בארסוף, ומקורביו מספרים כי כמו כל בני גילו, גם הוא מרוכז בימים אלה בחיפוש אהבה.
משפחת אריסון: הבנים עושים עסקים, הבת עושה דוקו
שווי מוערך: 4.5 מיליארד דולר
שרי אריסון (63), שאחזה שנים בתואר האישה הכי עשירה בישראל עד שהגיעה מרים אדלסון ולקחה את הבכורה, יצאה בשנים האחרונות למכירת חיסול. את 47 האחוזים שהחזיקה בחברת "שיכון ובינוי" מכרה בשנת 2018 לאיש העסקים נתי סיידוף עבור 1.1 מיליארד שקל, את "מלח הארץ" מכרה בתחילת שנת 2019 לקרן ההשקעות "פורטיסימו" עבור 160 מיליון שקל, ובאותה השנה מכרה גם את חברת תשתיות המים "מיה" לקרן ההשקעות הבינלאומית "ברידג'פוינט" עבור כ־940 מיליון שקל. אריסון גם הצהירה כי יצאה מאחזקותיה בתחום הספנות, ובחודש שעבר מכרה רבע ממניותיה בבנק הפועלים תמורת 430 מיליון דולר, מה שהשאיר אותה עם אחזקות של 11.8 אחוזים במניות הבנק.
למרות שאריסון מחסלת את עסקיה בישראל, מקרובים מרגיעים ומספרים שלילדיה - שכבר מעורבים בעומק העסקים המשפחתיים - אין כל סיבה לדאגה. "זה שהיא מוכרת נתחים מבנק הפועלים לא אומר שהיא מתכננת להפסיק לעשות עסקים", הם מבטיחים. "היא פשוט רוצה לעשות השקעות שמיטיבות עם העולם – והילדים כבר עמוק בפנים".
ארבעה ילדים יש לשרי אריסון: שני בנים ובת מנישואיה הראשונים לחוזה אנטוניו סוארס, קצין ממוצא קובני שהכירה על אחת הספינות בחברת הספנות של אביה (אותה מפעיל כיום אחיה של שרי, מיקי), ובן נוסף מנישואיה השניים לאיש העסקים ומאמן הכדורסל מיקי דורסמן. בתה של שרי, קאסי, חיה בארצות הברית ועוסקת בעיצוב ובקולנוע; שלושת בניה כולם חיים בארץ, וכבר לוקחים תפקידים פעילים בקבוצה.
ג'ייסון (40) עומד בראש הקרן המשפחתית על שם תד אריסון. דיוויד (37) הוא יו"ר פעיל של מודל עשיית הטוב, ודניאל, רק בן 25, הוא חבר בשלושה דירקטוריונים בקבוצה. על פי אנשים שעבדו בצמוד למשפחה, שלושת הבנים לוקחים חלק פעיל בבורדים העסקיים של הקבוצה וחברים בדירקטוריונים, ומאז ומתמיד היה ברור שישתלבו בקבוצה. "כל הילדים של שרי עברו סוג של הכשרה מגיל אפס", הם מעידים. "מאז ומתמיד הם בתוך העסקים, מסתובבים במסדרונות ויונקים עסקים ופילנתרופיה. זה ב-DNA שלהם. תמיד היה ברור שהם יכנסו בשלב כזה או אחר לעסקים".
ואכן, השלושה שולבו בפעילות העסקית של אמם בגילאים צעירים מאוד: ג'ייסון נכנס לקרן המשפחתית בעודו בן 22 בלבד, לתפקיד ממלא מקום מנכ"ל ויו"ר הקרן. דיוויד השתלב אף הוא בעסקים בשנות העשרים לחייו, אחרי שהשלים תואר ראשון במנהל עסקים במרכז הבין תחומי.
חבריו לכיתה של דניאל מספרים על ילד שהיה שונה בנוף הישראלי – שהתלבש בהידור והגיע במכוניות מפוארות לבית הספר
ג'ייסון ודיוויד העבירו את ילדותם המוקדמת באחוזה המפוארת שתד בנה לשרי במיאמי, והעלייה ארצה בשנת 1991 לא הייתה להם קלה: ג'ייסון נכנס לכיתה ה' כשהוא לא שולט בשפה העברית, וגם הוא וגם דיוויד השתחררו מהשירות הצבאי שלהם אחרי חודשי שירות בודדים. דיוויד היה בעיצומו של השירות בשנת 2003, כששרי היגרה בחזרה למיאמי יחד בעלה השלישי, עופר גלזר, ג'ייסון ודניאל, ודיוויד נשאר להתגורר בפנטהאוז המפואר של שרי בתל אביב.
החיים על הקו לא הקלו גם על דניאל הקטן, שמצא את עצמו בשנות ילדותיו במרכזו של סכסוך משמורות מתוקשר בין אמו ואביו, וחבריו לקמפוס אריסון לאמנויות שבו למד מספרים על ילד שהיה שונה בנוף הישראלי – שהתלבש בהידור והגיע במכוניות מפוארות לבית הספר.
לפני כשלוש שנים דניאל נכנס לרשימת 30 המשפיעים מתחת ל-30 של מגזין "פורבס" היוקרתי, ובנובמבר האחרון הוא התארס לאחרונה לבת זוגו בשבע השנים האחרונות, דניאל. דיוויד נשוי ואב לשלושה, וג׳ייסון נשוי ואב לשלושה.
מאריסון נמסר: "אנחנו מאוד משתדלים לשמור על פרטיות ולא נוהגים להכניס את התקשורת לעניינים משפחתיים אישיים".
שון קופלר-שטראוס: חפיפה – אאוט, מנטורינג - אין
שווי משפחת שטראוס: 2.5 מיליארד דולר
באוקטובר שעבר הלך לעולמו מיכאל שטראוס כשהוא מותיר אחריו שלושה ילדים, 11 נכדים, ו-57 אחוזים ממניית שטראוס גרופ, שנסחרת בימים אלה בבורסה לפי שווי מוערך של 11 מיליארד שקלים. לתפקיד היו"ר נכנסה בתו עפרה כבר לפני כ-20 שנה; לתפקיד יו"ר חברת האחזקות התברג בנו, עדי; בתו השלישית, עירית, אמנם לא לוקחת חלק פעיל בחברה, אבל מגדלת בביתה את מי שמסתמן להיות הדור הבא של אחת המשפחות העשירות בישראל.
שון קופלר (35) הוא אחד משלושת ילדיה של עירית שטראוס מנישואיה לאיש העסקים המיליארדר, ליאון קופלר, בעל השליטה ברשת סופר-פארם שהוקמה על ידי משפחתו. אחותו הצעירה, גבריאל (29), היא קונדיטורית שלא מעורבת בעסקי המשפחה, ואחותו האמצעית, אלינור (33), מעצבת בגדי תינוקות אותם היא משווקת בסופר-פארם.
לפני שנתיים וחצי בלבד עשה שון את צעדיו הראשונים בעסקים המשפחתיים, כשהצטרף לצוות השיווק של שטראוס קפה ישראל וגרף משכורת שנתית של 260 אלף שקלים בשנה הראשונה ו-269 אלף בשנייה. בחודש פברואר האחרון נפרד מהעסק המשפחתי מצד אמו ועבר לעסקים מצד אביו – כשנכנס למחלקת הדיגיטל והחדשנות בסופר-פארם.
נכון לעכשיו שון הוא היחיד מבני הדור הרביעי במשפחת שטראוס שנשא בתפקיד רשמי בחברה. וכמו שזה נראה כרגע, המעבר לסופר פארם הוא עוד צעד בדרך לעתידו המקצועי בחברות של הוריו
שון התברג לתפקידים הנחשקים בעסקים של הוריו עם תואר ראשון ושני מהאוניברסיטאות הנחשבות בעולם, ועם ניסיון בניהול פרויקטים ב"יוניליוור" ובסטארט אפ הקנביס הקנדי, "Nuuvera". למרות היחוס המשפחתי אנשים שעבדו איתו בשתי החברות מדגישים שהוא לגמרי מתחיל מלמטה: לדבריהם שון הוא כאחד העובדים בחברה, ולא הונחת לתפקידים מלמעלה בלי כל ניסיון קודם. לתפקיד בשטראוס קפה הוא נכנס על תקן זמני כשהחליף את מנהלת ה- e-Comm כשיצאה לחופשת לידה, והתפקיד בסופר-פארם הוא תפקיד חדש בחלקת החדשנות והדיגיטל הוותיקה של החברה. שון, כך על פי מקורבים, עובר "מנטורינג" על ידי מנהל המחלקה, מיכאל מיטרני, ובימים אלה עושה את צעדיו הראשונים במסדרונות החברה אחרי תקופה ארוכה של עבודה מהבית.
בסביבתה של משפחת קופלר-שטראוס נזהרים עם הכתרתו של שון כיורש הבא, מאחר שבשנים האחרונות רבים מבני ובנות הדור הרביעי עושים את צעדיהם הראשונים בחברה המשפחתית: שניים מבניו של עדי שטראוס התחילו להשתלב בחברה לפני כשנתיים בזמן שירותם הצבאי, וכן שלושה מנכדיה של רעיה שטראוס, ילדיו של גיל מדין המכהן כדירקטור בחברה מאז שנת 2018. על פי "גלובס" תהליך שילוב הדור הרביעי בחברה נעשה בצורה סדורה על ידי יועצים חיצוניים, וכולל סיורים במפעלי החברה, סדנאות בהשתתפות כל בני המשפחה וחשיפת הדור הצעיר לעשייה באופן ממוקד. יחד עם זאת, נכון לרגעים אלה שון הוא היחיד מבני הדור הרביעי במשפחת שטראוס שנשא בתפקיד רשמי בחברה. וכמו שזה נראה כרגע, המעבר לסופר פארם הוא עוד צעד בדרך לעתידו המקצועי המסקרן בחברות של הוריו.
אנדרו חורש: בין איראן ליפן
שווי מוערך: 1.8 מיליארד דולר
חברת "טויוטה" לא כבשה את המקום הראשון במכירות בישראל כבר מספר שנים, ולרוב היא מתמקמת במקום השני או השלישי בטבלה. את ג'ורג' חורש (77), הבעלים של חברת "יוניון מוטורס", ואת בנו, אנדרו (38), מנכ"ל טויוטה ישראל – זה ממש לא מטריד. "הם תמיד אומרים 'אנחנו לא רוצים להיות הכי גדולים, למכור הכי הרבה ולהיות בראש הטבלה. אותנו מעניין הטווח הארוך", מספרים מקורבים. "יכול להיות שיהיה לזה מחיר בכיס, אבל הם רוצים לדעת שהם נותנים את השירות הכי טוב, את הרמה הכי טובה, ושהם מספקים ללקוחות שלהם את כל מה שהם צריכים – וזה בדיוק מה שאנדרו ספג מאביו".
ג'ורג' חורש עלה ארצה עם אשתו ושני ילדיו ב-1993 מלונדון, אליה היגרו מאיראן בתחילתה של המהפכה האסלמית. כשג'ורג' הגיע ארצה הוא כבר אחז בקשרים אדוקים עם "טויוטה" היפנית שהתחילו אי שם בשנות הש-60. בסוף שנות ה-70 הוא כבר ייבא לאיראן 40 אלף מכוניות. זו בדיוק הסיבה שקיבל בתחילת שנות ה-90 את הזכיון ליבוא המכוניות היפניות ארצה, זכיון שהוליד בהמשך את האימפריה של משפחת חורש – יוניון מוטורס, שמכניסה בשנה יותר מארבעה מיליארד שקלים. הרווח הנקי: מאות מיליוני שקלים בשנה. בשנת 2010 ג'ורג' הגדיל את האימפריה כשקיבל את הזכיון על חברת האופנה H&M בישראל, וכשבנו אנדרו נכנס לתפקיד היו"ר בגיל 25 בלבד – היה ברור לרבים בתעשייה שהיורש כבר סומן.
"אנדרו לא הגיע לשם במקרה, אבל ההתנהלות בניהם מאוד מקצועית ועניינית", מעידים אנשים שעבדו בצמוד לשניים. "זה טבעי שהעסק נשאר במשפחה. הם שניהם המון שנים בקבוצה, אבל ארבעת המנהלים של החברות הבנות של יוניון כולם אנשים מבחוץ, אנשים שעבדו שנים עם ג'ורג' וצמחו איתו, ואף אחד מהם הוא לא בן משפחה. כשאנדרו הגיע היה ברור שג'ורג' לא ימנה אותו כמנהל של כל פעילות הרכב כשיש לו עובד שהיה מנכ"ל וכבר הוכיח את עצמו. ג'ורג' לא מעורב ביומיום של אנדרו, והוא נותן לו את כל החופש והעצמאות. יש הנהלה אחת לכל הקבוצה, אבל הם לא עובדים בצמוד או חדר ליד חדר. אפילו מבחינה גיאוגרפית ג'ורג' עובד בתל אביב, ואנדרו - בראשון לציון".
"ג'ורג' לא מעורב ביומיום של אנדרו, והוא נותן לו את כל החופש והעצמאות. הם לא עובדים בצמוד או חדר ליד חדר. אפילו מבחינה גיאוגרפית ג'ורג' עובד בתל אביב, ואנדרו - בראשון לציון"
בקושי ניתן למצוא ראיונות של ג'ורג' ואנדרו חורש. להצטלם הם לא אוהבים, ואם חייבים לדבר – הם ישלחו את העובדים בחברה. מקורבים מספרים על משפחה שחיה בצניעות ובדיסקרטיות, שלא מתלהבת מאורח חיים "עשיר והמפורסם" ושתעדיף לעשות את הכל מאחורי הקלעים. "אין שם עוזרים, יח"צנים, ולשכה עם שלוש מזכירות", מעידים קרוביהם. "הם לא אנשים עם חשיבות עצמית גבוהה. הם מדברים בגובה העיניים ולא מפחדים מעבודה קשה, וככה הם מתנהלים גם בתוך הקבוצה: שילוב של האופי של המשפחה – צנוע מאוד, זהיר מאוד, לא הרפתקני מידי ועם רגליים על הקרקע, לבין משהו מאוד יפני – הלקוח במרכז, חושבים לטווח ארוך ושומרים על רציונליות".
מקורבים מספרים שהעובדה שאנדרו קיבל את הניהול של טויוטה ישראל מעידה כשלעצמה על התוכניות של אביו בנוגע לעתידו המקצועי, שכן הוא בנה את החברה במו ידיו והשקיע בה את רוב שנותיו. "זה הבייבי שלו, הגאווה שלו, ואת אנדרו בנו בחברה כדי שיהיה חלק ממשהו מאוד מרכזי, ומשהו מאוד משמעותי לג'ורג'", מספרים קרוביו. "אנדרו הוא זה שנמצא בצומת כמנכ"ל החברה והוא מנהל את הפעילות הכי גדולה ומשמעותית בקבוצה. קשה לקבוע שהוא ה-יורש, אבל הוא בתפקיד מאוד מרכזי ואין ספק שהוא ייקח תפקיד יותר משמעותי בהמשך".