יוקר המחייה באירופה ממשיך לשנות את פני היבשת, כשיותר ויותר תושבים של מדינות מובילות באיחוד מוצאים את עצמם כורעים תחת יוקר המחייה. תחקיר של הבילד הגרמני מעלה כי כ-265 אלף גרמנים בחרו להגר למדינה אחרת בשנה החולפת. בעוד לא ברור כמה מהמהגרים בחרו לעשות זאת על רקע כלכלי, השוואה מקיפה של סל עלויות בסיסי מציגה תמונה חד משמעית לגבי היכולת לעמוד בהוצאות בסיסיות.
התחקיר בחן דירות חדר בתוך ומחוץ למרכז של ערי בירה מרכזיות באירופה ואת ההוצאות עבורן: חשמל, חימום, מים, ביוב, ארנונה ועלות אינטרנט. מתוכו עולה כי הבירה הזולה ביותר באירופה היא בוקרשט, שם עמדו עלויות המחייה הבסיסיות על ממוצע של 829.5 יורו. סופיה, בירת בולגריה, היא השנייה הזולה ביותר עם עלות ממוצעת של כ-942 יורו בחודש.
באמצעות ההשוואה ניתן לפרק את העלויות לקטגוריות שונות. כך, בוורשה תשלמו הכי מעט בממוצע עבור עלויות מזון, בעוד ריגה, בירת לטביה, מציעה את השכירות הממוצעת הזולה מכולן. בצד השני והיקר של הרשימה נמצאות הערים הנוצצות והמוכרות, אבל העיר היקרה מכולן בכל זאת מצליחה להפתיע. על פי נתוני ההשוואה, מדובר בדבלין, שם תידרשו להיפרד מלא פחות מ-2633 יורו בחודש עבור עלויות מחייה בסיסיות. פריז (1933 יורו) וברלין (1832 יורו) אמנם מציעות עלויות נמוכות יחסית לדבלין, אבל נראה שעבור חלק מהתושבים המקומיים – גם זה יותר מדי.
"הנתונים האלה מעניקים סקירה בהירה של העלויות בנקודות החמות ביותר באירופה", סיפרה לעיתון ביאנקה זווארט, בכירה בחברת הבנקאות bunq שביצעה את המחקר. "הם מסייעים למהגרים לקבל החלטות מושכלות בהתאם למטרות ולסגנון החיים שלהם"
עלות מחייה ממוצעת להוצאות בסיסיות בתל אביב עומדת על 7,627 שקל, שהם 2,012 יורו. הסכום הזה מציב אותה במקום הרביעי בהשוואה לבירות אירופה, וכאמור מדובר בסכומים לא מעודכנים. סביר להניח שתל אביב קרובה כיום לפסגה הרבה יותר וביום "טוב" מאיימת להדיח את דבלין מהמקום הראשון.