בית משפט השלום בראשון לציון קיבל לאחרונה תביעה שהגיש עובד ׳רולדין׳ שב-2016 נחתך בכף ידו ממדף נירוסטה שהותקן במטבח. בפסק הדין נקבע כי המעסיקה התרשלה כשהתקינה לוחות נירוסטה לא מהוקצעים המהווים סכנה. במקביל התקבלה הודעת צד שלישי ששלחה רולדין לספק הנירוסטה, שהגיע לדיון כשהוא מכוסה חתכים מכפות הידיים ועד מעלה הזרועות.  

התובע היה בן 29 במועד התאונה. הוא סיפר שהועסק כעובד מטבח ברולדין ונחתך ממדף נירוסטה שקצהו היה חד. נגרם לו חתך באצבע כף יד שמאל והוא נותר עם נזק באחד הגידים, מגבלות תנועה וכאבים. 

רולדין הכחישה את התאונה וביקשה לייחס לעובד אשם תורם. היא טענה שמדובר בעובד שעבד שעות רבות קודם לכן במטבח והכיר אותו כך שהיה עליו להיזהר. מנהל הנתבעת צירף סרטון בו הוא נראה מעביר את אצבעו על המדף מבלי שקורה לו דבר.

במקביל היא הגישה הודעת צד שלישי נגד ספקית המדפים חברת ״פארג׳״. לטענתה יש להטיל את מלוא האחריות עליה מאחר שסיפקה לה את המדף הלא מהוקצע. רולדין הדגישה כי היא אינה גורם מקצועי שיכול לבדוק את איכותם של המדפים.

חברת פארג׳ הכחישה את האחריות, אף שאישרה כי היא סיפקה את המדפים.

ידיים מכוסות חתכים

השופטת צבייה גרדשטיין פפקין קיבלה את טענת התובע כי נחתך מהמדף. היא ציינה שעדותו הייתה אמינה וקוהרנטית. בנוסף, כבר בפנייה לחדר מיון, מספר שעות לאחר התאונה נכתב כי הוא נחתך ממדף מתכתי וכמו כן, גם מנכ״ל הנתבעת מסר כי מיד כשהתובע יצא מהמטבח לאחר האירוע הוא מסר שנחתך מהמדף. 

השופטת ציינה כי את המסקנה שהחתך נגרם מהנירוסטה מחזקת עדות מנהל חברת פארג׳ נשהגיע לדיון כשידיו, מכפות הידיים ועד מעלה הזרועות, היו מכוסות חתכים שנוצרו לדבריו מעבודה עם לוחות נירוסטה. ״גם הוא שעובד שנים עם נירוסטה אישר כי ללא ביצוע ׳גרד׳ לסיום לוח הנירוסטה יש סכנה להחתך״, כתבה. 

לפיכך קבעה השופטת כי לפי חומר הראיות במטבחה של הנתבעת הותקן מדף שקצותיו לא ׳גורדו׳ ולא כופפו ובכך נחשף התובע לסכנה שהתממשה.

היא ציינה כי אין משמעות לסרטון שצירף המנהל שכן אין להשוות בין נגיעה מתוכננת במדף לבין חתך שנגרם עקב פעילות נמרצת בעבודה. לפיכך קבעה השופטת שהנתבעת התרשלה בכך שלא סיפקה לתובע תנאי עבודה בטוחים דים.

השופטת דחתה את טענת האשם התורם והבהירה כי החתך לא נגרם בשל מעשיו של התובע אלא עקב קצה לא מהוקצע של מדף ולא מכופף כהלכה שנמצא באזור עבודתו.

עו
עו"ד עבד עודה|צילום: ואיל עואד

בנוסף, היא הטילה אחריות גם על הצד השלישי. בהקשר זה היא כתבה כי מנהל חברת פארג׳ העיד כי הוא מודע לכך שמשטחי נירוסטה יכולים להיות חדים ולחתוך, וכי נדרשת עבודה מקצועית כדי מנוע תאונות עבודה כמו גם כיפופים מיוחדים.

השופטת קבעה שהתובע נותר עם 7% נכות ומגבלת תנועה באצבע יד שמאל, היד הדומיננטית. בסך הכל ולאחר ניכוי תגמולי הביטוח הלאומי חויבה הנתבעת לפצות את התובע ב-143,140 שקל בתוספת הוצאות בסך 7,500 שקל ושכ״ט עו״ד בשיעור 20% מהפיצוי.

חברת פארג׳ חויבה לשפות את הנתבעת ב-35% מהפיצוי בתוספת הוצאות בסך 5,000 שקל ושכ״ט עו״ד בסך 7,000 שקל.

שמות ב״כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין

עו״ד עבד עודה עוסק/ת ב- נזיקין
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה
המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל