השופטת הבכירה יעל הניג מבית משפט השלום בתל-אביב קיבלה לאחרונה תביעה נזיקית שהגישה עוסקת בזנות שב-2011 הותקפה בדירתה ונשדדה על ידי שני נערים בני 16-17. לתובעת נפסקו יותר מ-212 אלף שקל פיצויים והוצאות משפט על הכאב והסבל שנגרמו לה עקב התקיפה הברוטאלית שלוותה גם באינוס בצוותא. בהקשר הזה השופטת הדגישה כי שוכנעה שהתוקפים קיימו עם התובעת יחסי מין ללא הסכמה למרות העובדה שעבירת האינוס נמחקה במכתב האישום שהוגש נגדם במסגרת הסדר טיעון.
שני התוקפים, היום בגירים בשנות ה-20 לחייהם, הגיעו לדירה של התובעת באפריל 2011 והתחזו לשוטרים. כשהתובעת פתחה את הדלת הם התנפלו עליה, אחד מהם ניסה לחנוק אותה והשני נטל סכין מהמטבח. בהמשך הם לקחו ממנה 1,400 שקל ולאחר מכן השכיבו אותה במיטה, כשאחד מהם קיים עמה יחסי מין ואילו השני עמד בצד, שם קונדום וחיכה לתורו. בינתיים, שכנה ששמעה את הצעקות מהדירה הזעיקה משטרה והשניים נתפסו.
כתב האישום המקורי שהוגש נגדם ייחס להם עבירות של ניסיון שוד, איומים ואינוס אבל במסגרת הסדר טיעון נמחקה עבירות האיומים האינוס ובסופו של דבר הם הורשעו בניסיון שוד בלבד וחויבו לשלם לתובעת פיצויים של 7,000 שקל.
בתביעה נזיקית שהגישה נגדם ב-2016 טענה התובעת כי הפיצוי שנפסק לה לא משקף את מלוא הנזק שנגרם לה. היא עמדה על כך שהשניים קיימו עמה יחסי מין בניגוד לרצונה, וטענה לפגיעות נפשיות והפסדי שכר כתוצאה מהתקיפה.
מבירור שנערך מול הפרקליטות נטען כי עבירת האינוס נמחקה לבקשת המתלוננת אך התובעת הכחישה זאת.
התוקפים ביקשו להתחשב בגילם הצעיר בעת ביצוע העבירה ולפסוק סכום מידתי. אחד מהם לא העיד בהליך ואילו האחר נשען בעדותו על דברי הפרקליטות ולא מסר גרסה לעניין האונס.
"תעזבו אותי בשקט"
השופטת הבכירה יעל הניג קבעה כי שוכנעה שהנתבעים אנסו את התובעת בצוותא למרות מחיקת העבירה מכתב האישום. השופטת ציינה כי חוסר הישע של התובעת והיעדר הכוחות להתנגד לשני התוקפים האלימים עלה מהדברים שאמרה במשטרה: "הם רצו... אני לא הייתה לי ברירה".
היא הוסיפה כי גם אם התובעת לא הביעה התנגדות אין זה מעיד על הסכמה חופשית לקיום יחסי מין, מה גם שקשה להאמין שהייתה הסכמה כשברקע נקטו התובעים באלימות ברוטאלית. ראיות נוספות שחיזקו את גרסת התובעת לאונס הן השכנה שהזעיקה את המשטרה משום ששמעה צעקות והשוטר שהגיע ושמע את התובעת צועקת "תעזבו אותי בשקט די תעזבו אותי".
השופטת הדגישה עוד כי גם בהנחה שכתב האישום תוקן בהסכמת התובעת, מה שלא הוכח שכן דברי נציגת הפרקליטות הם עדות שמועה, זה לא מעיד שהיא לא נאנסה. בפרט, נוכח שתיקתם הרועמת של הנתבעים בהליך.
"העובדה שהתובעת עסקה בזנות אינה גורעת מזכותה לשלמות הגוף, לחירות ולכבוד האדם", כתבה השופטת ופסקה לתובעת פיצויים של 180 אלף שקל על כאב וסבל ופגיעה באוטונומיה. לא נפסק פיצוי על נכויות או הפסדי שכר משום שלא הוכחו בראיות.
לאחר הפחתת הפיצוי ששילמו במסגרת ההליך הפלילי בשערוך להיום חויבו הנתבעים לשלם לתובעת עוד 172,260 שקל בתוספת שכר טרחת עורך דין של 40,309 שקל והוצאות משפט.
לפסק הדין בתיק אזרחי 36704-09-16
ב"כ התובעת: עו"ד טל ימאיקה מורם
ב"כ הנתבעים: עו"ד נועם דבוש, עורך דין נזיקין אלון לוריה מטעם הסיוע המשפטי
עו"ד אורי גלבוע עוסק/ת ב- נזיקין
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה
המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל