בהחלטה שאושרה כעת לפרסום קבע בית הדין הרבני בתל-אביב כי אישה שבילתה עם גברים במועדון שבו שותים אלכוהול והתכתבה עם חברה על יחסי מין שהשתיים קיימו עם שני אחים, ביצעה "מעשי כיעור". על כן היא חייבת להתגרש מבעלה אף שביקשה שלום בית, ולא תוכל לתבוע כתובה.

בני הזוג נשואים 20 שנה ולהם ארבעה ילדים. לפני כשנה וחצי עזב הבעל את הבית והגיש תביעת גירושין. האישה לעומתו הצהירה בבית הדין שהיא מעוניינת בשלום בית. בהמשך, פתחו בני הזוג בהליך לחלוקת רכוש בבית המשפט למשפחה.

במסגרת הדיונים בתביעת הגירושין טען הבעל כי אשתו בגדה בו ולכן יש לחייב אותה לקבל ממנו גט. הוא הציג לדיינים הודעות שכתבה לחברה מהן עלה שהשתיים קיימו יחסי מין עם שני אחים, ובנוסף הראה תמונות שלה מבלה במועדון עם גברים זרים.

לגבי ההתכתבות עם החברה, טענה האישה שהבעל פרץ לנייד שלה ושתל את הדברים. באשר למועדון היא טענה כי לא עשתה שום דבר רע וזה ודאי לא מצדיק לחייב אותה בגירושין.

"האיבה צועקת מכל פינה"

אלא שאב בית הדין הרב צבי בן יעקב והדיינים הרב יצחק הדאיה והרב משה בצרי חשבו אחרת. בהחלטה שקיבלה את תביעת הגירושין ציינו הדיינים כי להתרשמותם האישה לא אמרה אמת "בלשון המעטה", וכי התכנים הקשים שנכתבו בהודעה לחברה מעידים ש"זינתה עם גברים אחרים".

הדיינים הוסיפו כי בילוי במועדון שבו שותים אלכוהול לצד גברים זרים אף הוא מצדיק כשלעצמו לחייב אותה בגירושין לפי הדין ההלכתי "עוברת על דת".

מעבר לזה, הדיינים התרשמו כי ההצהרה של האישה כי היא מעוניינת בשלום בית נטענה "מהשפה ולחוץ" ולא משקפת את רצונה האמיתי. הדיינים ציינו כי טענה זו עלתה משום שהאישה סבורה ככל הנראה שאם תסרב לתת גט ותמשוך את הליכי הגירושין תוכל לקבל נתח גדול יותר מהרכוש ולמנוע את פינויה מבית המגורים הרשום על שם אביו של בעלה.

מכל מקום, הדיינים הדגישו כי האופן שבו בני הזוג דיברו אחד לשני במסגרת ההליך העיד על עוינות גדולה ששוללת כל סיכוי לשלום בית, במיוחד לנוכח העובדה שהם חיים בנפרד כבר שנה וחצי. "האיבה צועקת מכל פינה", נכתב בהחלטה.

עו
עו"ד הרב יעקב דיכובסקי|צילום: אתי לירז אביטבול

בתוך כך הדיינים ציינו כי אף שהאישה לא הגישה תביעת כתובה הם מודיעים כבר עכשיו כי הפסידה אותה. הדיינים הפנו לדעותיהם של פוסקי הלכה רבים שקבעו כי התנהלות כמו זו שנחשפה בהליך נמצאת "ברף העליון של מעשה כיעור" ומצדיקה חיוב בגירושין ושלילת כתובה.

עם זאת, הדיינים הדגישו כי ההחלטה האמורה לא מהווה עילה להפסד זכויות ברכוש המשותף ככל שיש כאלה, וכי צו שהוציא בית המשפט למשפחה שלפיו אסור לבעל ולאביו להיכנס לבית עד להכרעה בתביעה שהמתנהלת בנושא, עומד בעינו.

ב"כ הבעל: עורך דין אביעד אליהו

ב"כ האישה: עו"ד לענייני משפחה טליה קופלמן פרדו

עו"ד הרב יעקב דיכובסקי עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה
המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל