בית הדין הרבני בתל-אביב הכריע לאחרונה לטובת האישה בתביעות כתובה וחלוקת רכוש. אב בית הדין הרב צבי בן יעקב והדיינים יצחק הדאיה ומשה בצרי דחו את טענת הבעל כי הוא פטור מכתובה משום שאשתו מנעה ממנו יחסי אישות. זאת, לאחר שהוכח כי ניהל מערכות יחסים עם נשים אחרות והציג עצמו כגרוש בפייסבוק. עם זאת, הם החליטו להתחשב במצבו הכלכלי וחייבו אותו ב-120 אלף שקל אף שסכום הכתובה 200 אלף שקל. עוד נקבע כי לאיש אין זכויות בחסכונות של כ-350 אלף שקל בחשבון של האישה מאחר שהופקדו לפני הנישואים.
בני הזוג התגרשו בשנה שעברה אחרי 10 שנות נישואים. כעת, לאחר דיון הוכחות ארוך, הכריע בית הדין הרבני בתביעת הכתובה שהגישה האישה ובתביעת חלוקת רכוש שהגיש הבעל.
בנושא הכתובה טענה האישה כי הבעל נהג כלפיה באלימות מילולית ובגד בה. האישה ציינה כי מצאה אצלו קונדום, גילתה שבעמוד הפייסבוק שלו פרסם שהוא גרוש והציגה לדיינים הודעות עם מסרים מיניים ששלח לנשים שונות. עוד היא ציינה כי באחד הלילות ביקר אצל מישהי עד אחרי חצות. האישה הוסיפה כי הוא זה שדרש ממנה לעזוב את הבית והגיש את תביעת הגירושין ולכן עליו לשלם לה את דמי הכתובה.
הבעל טען לעומת זאת כי האישה אחראית למשבר ולא זכאית לכתובה משום שהיא "מורדת". הוא הסביר כי הגיש את התביעה מאחר שסירבה ללכת לטיפול זוגי, עזבה את חדר השינה ולא הסכימה לקיים יחסי אישות. בנוסף, היא לא הכשירה את האוכל שהגישה לו, לא הייתה מכינה אוכל לכניסת שבת ולא ניקתה לפסח. לגבי הנשים הוא טען כי כל מעשיו נועדו לגרום לאישה לקנא.
לא דובר אמת
אב בית הדין הרב צבי בן יעקב והדיינים יצחק הדאיה ומשה בצרי התרשמו שהבעל משקר והבהירו כי הטענה ש"ניסה לעורר את לב האישה באמצעות רגשות קנאה" לא מתקבלת על הדעת.
מעשיו של הבעל מעידים על כך "שאין לו יחס של כבוד מינימאלי לאישה", כתבו. "מי שמכבד את אשתו אפילו בזעיר אנפין, לא יפתח במערכות יחסים עם נשים זרות, בהיותו נשוי".
הדיינים הוסיפו כי "אין לצפות מאישה הסובלת מיחס משפיל ומזלזל, לרצות ולחזור אל הבעל ולישון עימו בחדר אחד". עוד הם הדגישו כי במצב כזה אישה לא מפסידה את הכתובה, בפרט כשלא קיבלה התראה לפי כללי ההלכה.
בסיכומו של עניין נקבע כי הבעל הוא שהחליט לפתוח דף חדש בחייו ולתבוע גירושין ולא שלום בית, ולפיכך אין עילה לפטור אותו מהכתובה. עם זאת, הדיינים התחשבו במצבו הכלכלי והפחיתו את סכום הכתובה מ-200 אלף שקל ל-120 אלף שקל בלבד שישולמו ב-48 תשלומים.
באשר לסוגית הרכוש, נקבע כי הבעל לא זכאי לחלוק עם האישה כספים שהפקידה בחסכונות עוד לפני הנישואין, וכיום מגיעים לכ-350 אלף שקלים. בתוך כך הדגישו הדיינים כי בני הזוג התנהלו בהפרדה רכושית ושמרו כל אחד על חשבון נפרד.
בנוסף, מתחו הדיינים ביקורת על דרישתו של הבעל לחייב את האישה לשאת בחוב בדוי על הלוואה שלכאורה נלקחה מאחיו ובחובות של העסק שלו כלפי רשויות המס.
ב"כ הבעל: עו"ד לענייני משפחה גלית בס
ב"כ האישה: עו"ד לוסי מאיר
עו"ד צילה טמיר עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה
המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל