השופטת עפרה גיא קיבלה לאחרונה תביעת מזונות שהגישה אם לשלוש בנות נגד אביהן. האב טען כי הוא מרותק לכיסא גלגלים וכי מצבו הכלכלי רעוע ביותר. השופטת לא נתנה אמון בדבריו וקבעה כי הכנסתו מגיעה לסך של 9,000 שקל בחודש ובנוסף יש בבעלותו דירה אותה רשם על שם בנו מנישואים קודמים. עוד היא קבעה כי הבנות שוהות עם האם 80% מהזמן. בהתאם חויב האב במזונות של 1,400 שקל עבור כל אחת מהקטינות.

בני הזוג נישאו ב-2006 והביאו לעולם שלוש ילדות (כיום בנות 13, 9 ו-7). לשניהם אלו נישואים שניים כאשר לבעל 4 ילדים בגירים מאשתו הקודמת וילד נוסף ממערכת יחסים קודמת ולאם שלושה ילדים בגירים.

בפסק דין שניתן בפברואר 2021 נקבע שלשני ההורים תהיה אחריות הורית משותפת, כשבית האם יהיה הבית העיקרי בו יגורו הבנות ולאב נקבעו זמני שהות.

האם טענה שהאב, שהיה בעבר בהליך פשיטת רגל, דאג לרשום הדירה בו גרה המשפחה (וכיום היא גרה בה עם הבנות) על שם בנו הבגיר מנישואים קודמים, אך מדובר בדירה ששייכת לשני בני הזוג.

זאת ועוד, האב נוהג לקבל קצבאות נכות מהרשויות אך בפועל הוא עובד בצורה שוטפת כקבלן. בנוסף, הוא מצהיר שהוא מרותק לכיסא גלגלים אך הוא נצפה פעמים רבות כשהוא נוסע ברכב והולך ברגל לבד וללא עזרה.

האם הוסיפה כי היא עצמה נמצאת בפשיטת רגל. כמו כן, האב אינו לוקח את הבנות כלל וניתק את הקשר עם הבנות הגדולות, תוך קיום קשר ארעי עם הבת הקטנה.

האב טען מנגד כי הוא חי מהיד לפה. הוא עמד על כך שהדירה בה גרו הצדדים שייכת לבנו, שרכש אותה עוד בטרם הכירו. לדבריו, הוא סובל מנכות של 75% ואינו מסוג לעבוד.

מעורר תהיות

השופטת עפרה גיא מבית המשפט למשפחה באשדוד לא האמינה לדברי האב והעמידה את סך הכנסותיו בפועל על סך של כ-9,000 שקל.

״התנהלותו של האיש מעוררת תהיות רבות״, כתבה. השופטת ציינה שהאב התייצב לכל הדיונים כשהוא יושב על כסא גלגלים ולטענתו אינו מסוגל לעמוד ואינו מסוגל לעבוד. יחד עם זאת, האם הציגה תמונות רבות בהן האיש נראה בריא ועומד ללא כל בעיה על שתי רגליו. עוד הציגה האישה במעמד הדיון, תמונות שצולמו יום קודם לכן עת הגיע לתקן מכונת הכביסה בביתה. מעיון בתמונות האיש נראה עומד ללא כל קושי על שתי רגליו, מזיז בעצמו את מכונת הכביסה ואת המייבש, אשר מונחים אחד על השני ומתקן את צינור מכונת הכביסה״.

היא הוסיפה כי הוצגו תמונות נוספות של האב מבצע עבודות שיפוץ. ״התרשמתי כי התנהלותו בפועל, נועדה אך להשפיע על החלטת בית משפט בעת קביעת מזונות בנותיו״, כתבה השופטת.

השופטת גם קיבלה את גרסת האישה בעניין הדירה המשותפת וקבעה כי מדובר בנכס ששייך לבעל ונרשם על שם גורמים אחרים כדי להבריחו מהאם ומגורמים נוספים.

עו
עו"ד עדי חן|צילום: אוראל כהן

השופטת ציינה שהוכח כי האב אינו עומד בזמני השהות, ולכן עליו לשאת ב-80% מהוצאות הקטינות. בסופו של דבר חויב האב בסכום של 1,400 שקל עבור כל אחת מהילדות, ובסך הכל 4,200 שקל לחודש.

האב חויב גם בהוצאות בסך 5,000 שקל.

ב״כ האם: עו"ד עדי שדה

ב״כ האב: עו"ד אופק בלאיש

עו"ד עדי חן עוסק/ת ב- דיני משפחה
הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל. הוא מכיל מידע כולל ומגוון בתחום המשפט. האתר מופעל באמצעות חברת "פסק דין אתרי משפט בע"מ". המידע מסופק לשירות ציבור הגולשים לשימוש פרטי ולא-מסחרי בלבד. האתר והמידע המופיע בו מוגנים על ידי חוקי זכויות יוצרים של מדינת ישראל, אמנות בינלאומיות וחוקי זכויות יוצרים של מדינות אחרות.