השופטת חני שירה מבית המשפט למשפחה בראשון לציון מתחה לאחרונה ביקורת חריפה על אב שהגיש בקשה לקיום דיון דחוף עקב ניכור הורי בהתאם לנוהל החדש של נשיאת בית המשפט העליון לטיפול במצבי ניתוק קשר עם הילדים אף שלא היו דברים מעולם. בהחלטה שחייבה אותו לשלם הוצאות של 2,500 שקלים לאם ו-2,500 שקלים לאוצר המדינה קבעה השופטת כי עשה בנוהל שימוש לרעה על חשבון אחרים שמחכים ליומם בבית המשפט.  

האב הגיש את הבקשה לפני כחודשיים במסגרת תיק משמורת והסדרי שהות שמתנהל בינו לבין אם בנותיו. הוא ביקש לקבוע דיון דחוף בטענה שבנותיו ניתקו עמו קשר עקב הסתה מצד האם והוא חושש שהמצב יתפתח לניכור הורי.

בהתאם לנוהל החדש של נשיאת בית המשפט העליון במקרה כזה בית המשפט מחויב לקבוע דיון מידי בתוך 14 יום, ואכן הדיון בבקשתו נקבע במהרה והתקיים תוך 9 ימים. אלא שאז התברר כי הקשר בינו לבין בנותיו לא נותק מעולם וכי מטרתו הייתה להעלות טענות נגד החלטת בית המשפט שלא להעניק לו משמורת משותפת מיידית ולזמן תסקיר רווחה לפני קבלת החלטה בנושא.

האב הודה בבית המשפט כי הוא נפגש עם בנותיו באופן קבוע אבל טען כי עקב החלטת בית המשפט הסדרי השהות עמן הצטמצמו ביום אחד והוא מבקש בסך הכל לגדל אותן חצי מהזמן.

האב אף התלונן על כך שתסקיר הרווחה מתעכב משום שהתיק נמצא ברשימת המתנה אבל דחה את הצעת בית המשפט לממן תסקיר אצל גורם פרטי.

אין קשר למציאות

בהחלטה שניתנה בתום הדיון ציינה השופטת חני שירה כי "לא היה קשר, אף לא קרוב, בין טענות הניכור וניתוק הקשר בהתאם לבקשה לבין המציאות שהתבררה, מציאות בה כאמור קיים קשר קבוע בין האב לקטינות".

השופטת קבעה כי האב הגיש בקשה כזו שאין לה כל בסיס רק כדי לזכות בדיון מהיר על חשבון אחרים שמחכים לקבל את יומם בבית המשפט. התנהלות זו מהווה שימוש לרעה בנוהל שנועד לתת מענה דחוף למקרים אמיתיים של ניתוק קשר בין ילד לבין הורה ולמגר את תופעת הניכור ההורי.

"אין להתיר עשיית שימוש בנוהל זה שלא למטרה החשובה לה גובש", סיכמה השופטת דבריה וחייבה את האב בהוצאות של 5,000 שקלים – חצי מהסכום הוא ישלם לאם וחצי לאוצר המדינה.   

לא צוינו שמות עורכי דין דיני משפחה המייצגים בתיק

עו"ד אילן אוזן עוסק/ת ב- ניכור הורי
הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין

פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה
המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין מובילים בישראל