פרופ' מנחם פרי תוקף באתר של הוצאת הספרים "הספרייה החדשה", שבה הוא משמש כעורך הראשי, את הממונה על ההגבלים העסקיים - רונית קן. פרי פנה אל קן לפני כשלושה חודשים, בין השאר, בעקבות סדרת כתבות שפורסמה ב"גלובס" שחשפה את התנהלותו של שוק הספרים בארץ, ועד היום לא זכה לתשובה.
רק לסבר את האוזן, לעומת המספר הגבוה בכל קנה מידה עולמי של כ-6700 כותרים שיצאו לאור עד סוף 2008, הוצאות הספרים בישראל מצויות במשבר חמור. בדיקה שעשינו בעבר העלתה ששותפות עסקית בין רשת צומת ספרים להוצאות זמורה ביתן ומודן (33%, 33%, 33%) מובילה לקריסת ההוצאות האחרות. פנייתנו לרונית קן, הממונה על ההגבלים העסקיים, נענתה בהודעה שתשובות תינתנה רק לבעלי העניין עצמו: "...במידה שגורמים שונים מעוניינים להתייחס לתמורות בענף או להחלטות הרשות, עומדת בפניהם האפשרות להעלות את טענותיהם בפני הרשות בכל עת, וכל טענה תיבדק לגופו של עניין".
באוגוסט 2008, פנתה משלחת של נציגי ההוצאות בראשות פרופ' מנחם פרי אל קן ושטחה בפניה, בצירוף מסמך מפורט, את הבעיות שנוצרו. עד היום לא נתקבלה תשובה. הלילה הגיע למערכת "גלובס" מכתבו של פרי אל הממונה על ההגבלים. פרי: "...חלפו למעלה משלושה חודשים, ועדיין לא זכינו, אני ושולחי, לתשובה שתפרט מה עושה משרדך במצב שהוא קריטי לעתידה של הספרות העברית. בינתיים קיבלתי מחברת הכנסת שלי יחימוביץ' העתק מכתב ששיגרה אלייך ב-19 באוקטובר, ואת "תשובתך" מה-4 בנובמבר, שממנה למדתי כי אינך עושה דבר, וכי המצב הנוכחי נראה לך דווקא מצוין ובריא (שכן לצורך הבנת הסיטואציה ב-2008, את משתמשת בנתונים "עדכניים" מן השנים 2006-2004!). וכי פניית הסופרים והמו"לים אלייך אף לא תזכה למענה (בניגוד למה שמחייב אותך החוק, כמדומני).
"אני מבקש אפוא לקבל ממך תשובה עניינית ומנומקת בפרטיה, בלי לחמוק להצהרות כלליות וריקות. זאת, לא משום שאני תמים להשלות את עצמי שתתנערי מתגובתך האוטומטית, אלא מסיבה אחרת: בשנה-שנתיים הקרובות עתידות להתחיל לקרוס הוצאות ספרים חשובות בארץ, ויום אחד, והוא קרוב, כשהמצב כבר יהיה בלתי הפיך, וכשטעמו של דור קוראים שלם יושחת בספרים שאינם ממש ספרות, ואינם כתובים ממש בעברית - יקראו הסופרים להקמת ועדת חקירה. או-אז נוכל להציג את מכתב התשובה שלך ונדע מדוע ישבה הממונה בחיבוק ידיים כשעוד היה ניתן לפעול ולעצור את תהליך ההתפוררות".
תגובתה של קן לא נתקבלה עד פרסום הידיעה.