במהלך השבוע האחרון התלוו צוות התוכנית הכלכלית לפקחים של משרד הבריאות שערך פשיטות פתע ברשתות המזון השונות ברחבי הארץ. בין הרשתות שנבדקו היו רמי לוי, יינות ביתן, שופרסל וזול ובגדול.

במחלקת הדגים נמצאו הכי הרבה ליקויים כש"המובילה" היא שופרסל שם נמצאו חתולים ועכברים. איך נוכל בכל זאת לנסות לוודא שהמוצרים שאנחנו רוכשים אכן טריים ומוגנים ממזיקים? "ראשית לוודא שכל הדגים מכוסים בקרח", אומרת גל זיגרון, רופאה וטרינרית מחוזית של משרד הבריאות.

"בקשו גם להריח את הדג לפני שאתם רוכשים אותו- לדג טרי לא אמור להיות ריח כלל. וודאו כי טחינת הדגים נעשית לנגד עינכם ושלא שוטפים את הדגים, בטח לא את האזור החשוף של הפילה מכיוון ששטיפה לא מנקה חיידקים אלא מפיצה אותם", מזהירה זיגרון.

גם בדיקת מחלקת הבשרים ברשתות השונות העלתה ממצאים מדאיגים. ביינות ביתן נמצאו ג'וקים על יד מוצרי הבשר הטחון ובזול ובגדול בשר שאינו ראוי למאכל אדם. נכון, לא תמיד אפשר לדעת מה קורה מאחורי חלונות הזכוכית של הקצבייה.

עם זאת יש כמה סימנים שיעזרו לכם להחליט אם הבשר שקניתם איכותי. "אריזת ואקום למשל מאריכה את חיי המדף של הבשר ויש אפשרות לבקש לבדוק את התאריך המקורי", אומרת זיגרון. ברגע שהאריזה נפתחת הבשר טוב רק ל-48 שעות וניתן לבקש לראות את התווית של תאריך הפתיחה". גם כאן, ברכישת בשר טחון מומלץ לבקש לטחון זאת מול עינכם ולהריח את הבשר לפני הטחינה או הרכישה".

"עופות מומלץ להפריד משאר מוצרי המזון שלא מבשלים ולשים אותו בשקית נפרדת", מסבירה זיגרון. "כמו כן קחו בחשבון שאסור לשטוף את העוף בכיור מכיוון ששטיפה שלו מפיצה חיידקים. לא צריך לנקות עופות".

במחלקת הגבינות במעדניה נמצאו בבקיה מוצרים פגי תוקף ובעלי עובש. "כשאתם רוכשים מוצר בתפזורת התאריך היחיד שחשוב הוא היום שרכשתם כי זה היום שפרסו את הגבינה לעינכם", אומרת זיגרון. "אני ממליצה לקנות ישירות מהיצרן כך תדאו בוודאות שיש לכם חיי מדף".