לפני חודשיים פרסם מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) אזהרה - וקרא לכלל הצרכנים לבדוק היטב מה מסתתר מאחורי הקישוטים הצבעוניים והמנצנצים המקשטים עוגות יום-הולדת. מתברר שהתוויות "אכיל" או "לא רעיל" לא בהכרח קובעות שמדובר במוצר בריא. למעשה, רבים מקישוטי העוגות מכילים חומרים מסוכנים שיכולים להגביר סיכון לאלרגיות ואף לגידולים.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
מבצק סוכר ועד לסוכריות צבעוניות - מתברר שמרבית הקישוטים שמעטרים עוגות יום-הולדת של ילדים למעשה מסוכנים לבריאות. בצק סוכר לבן, למשל, מכיל צבע מאכל E-171, שחוקרים צרפתיים מצאו כי הוא חשוד כחומר מסרטן. בגרמניה, אגב, הוא נאסר לשימוש. בארץ, משתמשים בו לא מעט לקישוט עוגות.
עוד ב-mako בריאות:
>> האם צריך לזרוק שום שהתחיל לנבוט?
>> ישנים פחות מ-7 שעות? זהירות, זה מסרטן
>> קופסאות השימורים שאתם חייבים להעיף
צבע המאכל אדום, שנפוץ בסוכריות צבעוניות, נחשד כמגביר סיכון לגידולים, אלרגיות ולימפומה. ודפי נייר אכילים מכילים חומר שאסור לשימוש לילדים עד גיל 6. אז מה אפשר לעשות כדי להגן על עצמנו ועל הילדים שלנו? לבדוק תמיד את פירוט המרכיבים.