לפני כמעט שנתיים סערה המדינה על הפערים המקוממים בין מחירי המוצרים ברשת "יש חסד" לבין שאר הרשתות המנוהלות בידי שופרסל, שנמצאת כיום בבעלות של האחים אמיר. אולם בדיקת מחירים של יותר מ-540 מוצרים ברשת מגלה: 305 התייקרו, חלקם באחוזים גבוהים במיוחד. הפערים, נכון לעכשיו, כבר לא כל כך גדולים.

בבדיקה בחרנו להתמקד בהסתכלות על מחירים בשני תאריכים שונים: 26.11 וה-26.12 השנה. הבדיקה כללה יותר מ-540 מוצרים, אך בחרנו להציג כאן כ-100 מהם, כשהכלל הנחה הוא: מוצרים בסיסיים שיש בכל בית, ללא מותגים או תוספות מיוחדות שמייקרות את המחיר. בנוסף, בחרנו להציג לשם השוואה את המחירים של אותם פריטים ברשת שופרסל דיל - הסניף "הזול" של שופרסל.

כפי שניתן לראות מהטבלה, רוב מחירי המוצרים עלו, חלקם הגדול באחוז דו-ספרתי. בלטו במיוחד מוצרים כמו אורז יסמין, שהתייקר ב-45.33 אחוזים, מלח גס (27.12 אחוזים), גבינה לבנה רגילה (12.24 אחוזים), משחת שיניים קולגייט (44.55 אחוזים) ועוד. הסקטור היחיד של מוצרים שהוזלו כמעט כולם הוא סקטור הפירות והירקות. שם נהנו הקונים מירידות מחירים באחוזים דו-ספרתיים.

דבר נוסף שניתן לראות בטבלה הוא התקרבות המחירים של רשת "יש חסד" לאלו של "שופרסל דיל". ניתן לראות כי המחירים ברוב המוחלט של המוצרים עדיין זולים מרשת האם. גם כשהמחירים הוזלו - רשת "יש חסד" שומרת על יתרון המחיר לעומת רשת "שופרסל דיל".

בהסתכלות על כלל המוצרים שנבדקו, בדקנו אילו מוצרים התייקרו באחוזים הגבוהים ביותר בטווח הזמן שבו חל זעזוע ברשת – הבעלים, האחים אמיר, בחרו להיפרד מהמנכ"ל דניאל ורדיגר.

בטבלה בחרנו לכלול רק 30 מוצרים שהתייקרו באחוזים הגבוהים ביותר. יש לציין שגם הרבה לאחר 30 המוצרים הראשונים - טבלת ההתייקרויות כוללת עוד הרבה מוצרים עם אחוז התייקרות דו-ספרתי.

למעשה, מתוך 545 המוצרים שבדקנו - 305 מוצרים התייקרו בטווח הזמן של חודש, כשמחצית מהם עלו באחוז דו-ספרתי. 163 מוצרים נותרו ללא שינוי במחיר בטווח הזמן שנבדק, ורק 78 מוצרים הוזלו בתקופת הזמן הזו.

המחירים נמוכים, אבל הרשת רווחית

בחודש אפריל השנה בדקנו והשווינו מחירים בין "שופרסל דיל" מול "יש חסד" והשוואה של רשת "שופרסל שלי" מול "יש בשכונה", אשר הצביעו על הבדלים משמעותיים בעלות הסל - עם פער מחירים של יותר מ-15 אחוזים. בבחינת מוצרים ספציפיים אף התגלו פערים של יותר מ-160 אחוזים על אותו הפריט. בהסתכלות נוכחית בטבלה ניכר כי הפערים במחיר צומצמו משמעותית ברוב המקרים.

רשת "יש חסד" נחשבת לתת-רשת חרדית של "שופרסל", אשר הוקמה בעקבות הצלחתה של רשת "אושר עד". מי שנבחר לכהן כמנכ"ל הרשת היה דניאל ורדיגר, אז אברך חסידי צעיר מהעיר אשדוד. ורדיגר, שמכהן כמנכ"ל משנת 2015, התנהל כל השנים כיחידה נפרדת משופרסל, בעלת ישות עצמאית, והוכיח פעם אחר פעם כי הבחירה בו הייתה נכונה: הרשת, שמחזיקה 38 סניפים באזורים חרדיים בעיקר, סיימה את כל השנים האחרונות בנתוני רווח מרשימים.

לפני פחות משנה רכשו את הרשת האחים אמיר והכניסו שינויים רבים בצוות הניהולי ובאופן הניהול. לדברי גורמים המעורים בנושא, הרקע לשימוע לפני הפיטורים שפורסם באמצע דצמבר היה משבר אמון חריף בין ורדיגר לבין ההנהלה על רקע התנהלותה של "יש חסד" כיחידה עצמאית.

משופרסל נמסר בתגובה: "בדיקתכם מעלה כי במחצית מהמוצרים חלה ירידת מחיר, או שמחירם נותר ללא שינוי. הדבר נובע משינוי תמהיל המבצעים, כמקובל ברשתות המזון. רשת "יש חסד" נחשבת לאחת מרשתות המזון הזולות ביותר בישראל, ותישאר כך גם בעתיד - ללא קשר לזהות מנהל כזה או אחר".