אישה מכניסה בגדים למכונית כביסה (צילום: Shutterstock)
זול לקנות, אבל גם זול לתקן|צילום: Shutterstock

כשהמחיר של מכונת כביסה חדשה מתחיל מכאלף שקלים, וביקור טכנאי עולה בערך רבע מזה – לגמרי מובן למה כבר הרבה אנשים בוחרים להחליף מכונת כביסה במקום לתקן. המכונות היום מיוצרות בסטנדרטים נמוכים בהרבה בהשוואה לעבר ומחזיקות בממוצע כחמש שנים. כדי שהמכונה לא תשבוק חיים אחרי שנתיים, חשוב לבחור במכונה אמינה. אז אילו חברות נחשבות לאמינות ביותר? שאלנו 33 מטכנאי מכונות הכביסה המובילים באתר מידרג.

איך בדקנו?

שאלנו את הטכנאים מה היא מכונת הכביסה האמינה ביותר לדעתם, כאשר מכונה אמינה הוגדרה כמכונה שאינה מתקלקלת בקלות, ואם כבר היא מתקלקלת אז לפחות קל וזול לתקן אותה. הצגנו לטכנאים 10 מותגי מכונות כביסה פופולריים ובקשנו מהם לבחור את המותג האמין ביותר מהרשימה לדעתם. ניתנה גם אפשרות לבחור במותג שאינו ברשימה. רשימת המותגים הוצגה באופן רנדומאלי כדי להימנע מהטיות, והטכנאים שנשאלו הם כאלו שמתקנים את כלל המותגים. השאלה התייחסה למכונות כביסה סטנדרטיות: מכונות עם פתח קדמי בקיבולת 6-8 ק"ג. שימו לב שהשאלה התייחסה למותגים באופן כללי, ולא לדגמים ספציפיים.

מה ההבדל בין המקום הראשון לשני?

במקום הראשון, ובפער גדול מהשאר, נמצאות מכונות הכביסה של חברת בוש שנבחרו על ידי  60.6% מהטכנאים כאמינות ביותר. "החלקים במכונות של בוש עמידים, וגם אם צריך לתקן אותם ניתן למצוא חלפים בקלות ובמחיר סביר. מדובר במכונה שיש לה אבא ואמא", מסביר נאור, טכנאי מוצרי חשמל עם 389 חוות דעת באתר מידרג. במקום השני בפער גדול נמצאת חברת סימנס עם כ-15% מהטכנאים מקולות הטכנאים. "המכונות של סימנס מציעות ללקוחות מגוון רחב של תכניות עבודה, נוחות לשימוש ומאופיינות בבלאי נמוך במיוחד" אומר צחי, טכנאי עם 458 חוות דעת.

 

בכלל יש הבדל? חברת BSH מייצרת מכונות כביסה שנמכרות תחת שלושה מותגים שונים: בוש, סימנס וקונסטרוקטה, ובחנויות מוצרי החשמל פעמים רבות מסבירים שאין בין הפירמות הבדל מלבד המותג עצמו. אם המבנה הפנימי של המכונות דומה מאוד, אז למה בכל זאת הרוב המוחלט של הטכנאים בחרו בבוש כמכונה האמינה ביותר? טכנאי מכונות הכביסה מסבירים שעל אף המבנה הדומה, המכונות של בוש נשמרות יותר וגם אם מתקלקלות – חלקי החילוף שלהן זמינים יותר ובאיכות טובה יותר, כך ששווה להשקיע במותג בוש או סימנס גם אם הוא מעט יותר יקר.

איכות גרמנית – לא סתם מיתוס

אם נסגרתם על איזה מותג אתם רוצים לקנות זה טוב ויפה, אבל יש עוד כמה החלטות בדרך למכונת הכביסה המיוחלת. בהחלט יכול לקרות מצב שבו תכנסו לחנות מוצרי חשמל, תראו שתי מכונות כביסה של אותו מותג שיראו לכן זהות, אך תופתעו לגלות שבמחיר יש פער של כמה מאות שקלים. איך זה ייתכן? הפירמות מייצרות את הדגמים שלהן בארצות שונות והמחיר משתנה בהתאם לארץ הייצור. כמה משתנה? מאוד. הפער מתחיל בכמה מאות שקלים ויכול להגיע גם ל- 1,000 שקלים ויותר. אז על איזו מדינת ייצור שווה לשלם יותר? 76.6% מהטכנאים המליצו לרכוש מכונה מתוצרת גרמניה. "כאשר הפער בין מכונה תוצרת גרמניה לאותה מכונה בתוצרת אחרת הוא עד 800 שקלים, זה בהחלט שווה את ההשקעה. בקרת האיכות על הייצור קפדנית מאוד בגרמניה, מה שמביא לרכיבים ברמה גבוהה יותר ובהתאם גם לבלאי נמוך יותר. במקרים שהפער במחיר גבוה מכך, כבר לא בטוח שזו הבחירה המשתלמת", מסבירה איילת ינאי, מנהלת תוכן באתר מידרג.

אזהרת מסע - מאיזו מדינת ייצור כדאי להימנע?

59% מהטכנאים המליצו שגם אם בוחרים להתפשר על ארץ הייצור, כדאי להימנע בראש ובראשונה ממכונות שיוצרו בסין. ברוך, טכנאי מוצרי חשמל עם לא פחות מ- 5,501 חוות דעת באתר מסביר "מדובר במכונות שהן על גבול החד פעמיות. קשה מאוד למצוא להן חלקי חילוף ולכן הרבה פעמים עוד בטלפון כשהלקוח אומר לי שהתקלקלה לו מכונה מתוצרת סין אני אומר לו חבל על הביקור, תקנה חדשה".

לא כל הנוצץ זהב

כבר אמרנו שאורך החיים של מכונות כביסה הוא כחמש שנים במקרה הטוב,  אז למה לא פשוט להשקיע מראש במכונה שתאריך ימים? שאלנו את הטכנאים במידרג האם לדעתם מכונות כביסה של פירמות יוקרתיות, כאלו שמחירן יקר משמעותית מהאחרות שוות את ההשקעה, כלומר האם הלקוח מקבל תמורה הולמת עבור המחיר?

כאן התשובה הייתה כבר קצת פחות חד משמעית. כשני שליש מטכנאי מכונות הכביסה קבעו שרכישת מכונות כביסה יוקרתיות אינה משתלמת. בעוד בעבר מכונות כביסה יוקרתיות היו מחזיקות הרבה שנים והמחיר היקר השתלם, היום הפער באיכות כבר לא מאוד גדול – אבל הפער הכלכלי רק גדל.

חשוב להבין שהפער במחירים לא מתבטא רק בעלות מכונת הכביסה עצמה, אלא גם בעלות חלקי החילוף שלעיתים יכולים להגיע אפילו לחצי מעלות המכונה. הטכנאים שכן המליצו לקנות מכונות כביסה יוקרתיות הסבירו שאמנם הן לא כמו בעבר, אך בכל זאת מכונות של חברות יוקרתיות כמו מילה (Miele) למשל עדיין מחזיקות לטווח ארוך יותר ומתקלקלות פחות בהשוואה לאחרות. הם גם הסבירו שלמכונות כביסה יוקרתיות יש תכונות נוספות, מלבד האמינות, שמצדיקות את המחיר – תוף עדין יותר, פחות נזק לבגדים, תוכניות יותר מותאמות ועוד.

מכונת כביסה של בוש בתערוכה בברלין (צילום: Shutterstock)
בוש. תכניות כביסה איכותיות יותר|צילום: Shutterstock

מכונה משולבת עם מייבש – חסכון או אסון?

בבנייה החדשה כל מטר בבית חשוב, ומכונת כביסה משולבת מייבש יכולה להראות כמו פתרון אידיאלי. האומנם? כששאלנו את הטכנאים האם לדעתם משתלם לקנות מכונת כביסה משולבת עם מייבש התשובות היו חד משמעיות יותר מאי פעם. 97% מהטכנאים קבעו שמדובר באסון.

"מנסים לשלב שני מוצרים במוצר אחד, אבל בפועל מפסידים מכל הכיוונים. המכונות המשולבות נוטות להתקלקל הרבה יותר, וגם מורכב ויקר יותר לתקן אותן. גם כשאין תקלה, הבגדים לרוב לא יוצאים מספיק יבשים והרבה פעמים הם יוצאים עם ריח לא טוב. אולי בעוד כמה שנים הטכנולוגיה תשתפר והמכונות המשולבות יענו על הצורך של הצרכנים, אבל כרגע זה פשוט לא משתלם", אומרת ינאי.

טכנאי מתקן מכונת כביסה (צילום: Shutterstock)
אל תשכחו לפתוח מדי פעם את הפילטר|צילום: Shutterstock

כך תתאימו את מכונת הכביסה לצרכים שלכם

אז הבחירה בפירמה היא ללא ספק קריטית, וגם הבחירה בארץ הייצור חשובה מאוד.  אבל חוץ מזה, יש עוד כמה פרמטרים שחשוב לקחת בחשבון כשאתם בוחרים מכונת כביסה:

אחריות . האחריות הסטנדרטית שמקבלים על מכונת כביסה היא אחריות לשנה. חלק מהחברות נותנות אחריות לתקופה ארוכה יותר שיכולה להגיע עד 3 שנים. פעמים רבות המוכרים בחנויות יציעו לכם בנדיבות (או ישכנעו אתכם באגרסיביות, במקרה הפחות נחמד) להרחיב את האחריות על המכונה, אבל לא תמיד זה משתלם. הרבה מהחברות מציעות אחריות מורחבת על המנוע. לכאורה נראה מבטיח, רק שהמנוע הוא לא חלק שנוטה להתקלקל לעיתים תכופות. אז אם בכל זאת רוצים אחריות מורחבת, רצוי שהיא תתייחס לכרטיס האלקטרוני, למשאבה ולגוף החימום.

סוג הפתח. במכונות כביסה יש שני סוגי פתחים: פתח עילי שחוסך כאבי גב, ופתח קדמי שמאפשר להניח עליו מייבש ולחסוך מקום. קחו בחשבון שמכונות בעלות פתח קדמי הן רחבות יותר ולכן אם אתם בוחרים באחת כזו צריך להשאיר מספיק מקום.

קיבולת המכונה. המכונות הנפוצות הן בעלות קיבולת של 6-8 ק"ג. כשבוחרים את גודל המכונה צריך לקחת בחשבון את מספר הנפשות בבית, את תדירות השימוש במכונה ואת סוג הכביסה. במשפחות של 3-5 נפשות מכונה בעלת קיבולת של 5-7 ק"ג תספיק, ובמשפחות של מעל 5 נפשות רצוי לבחור במכונה עם קיבולת של 7 ק"ג ומעלה. גם אם יש פחות מ-5 נפשות בבית אך אתם מרבים לכבס מצעים, וילונות ושאר פריטים מסיביים (שאפו על זה!), בחרו במכונה בעלת קיבולת של 7 ק"ג לפחות. שימו לב שככל שקיבולת המכונה גדולה יותר כך היא צורכת יותר חשמל ולכן אל תתפתו לקנות מכונה בעלת קיבולת גדולה אם אתם לא באמת צריכים.

דירוג היעילות האנרגטית. דירוג היעילות האנרגטית של המכונה נע בין  Aל-G, כאשר A מציין יעילות מקסימאלית ובהתאם צריכת חשמל מינימאלית. מכונת כביסה היא מכשיר שצורך לא מעט חשמל, ולכן גם אם מכונה עם דירוג אנרגטי של A או B עולה מעט יותר, בטווח הרחוק זה ישתלם, בעיקר אם אתם מרבים לכבס.

מספר הסיבובים לדקה. או בשם המקוצר -  סל"ד. ככל שהמכונה מסתובבת מהר יותר כך הסחיטה יעילה יותר והבגדים יצאו יבשים יותר. מומלץ לרכוש מכונה שיש בה אפשרות ל-1,000 סל"ד לפחות. אם אתם לא מחובבי מייבש הכביסה תוכלו להסתפק במכונה עם 800 סל"ד.

אתר מידרג פעיל משנת 2003 ומדרג בעלי מקצוע על-פי חוות דעת של לקוחות מאומתים. באתר יש מעל 700,000 חוות דעת על יותר מ5,000 בעלי עסק ב-88 תחומים שונים.