אחד ממוצרי הצריכה הבסיסיים בקיץ הישראלי הוא ללא ספק מקדם הגנה. בזמן שכולנו נמצאים שעות רבות בשמש, במיוחד בתקופת הקיץ, מוצאות את עצמן המון משפחות רוכשות כמויות של קרם הגנה במחירים גבוהים.
כחלק מהבדיקה על יוקר המחייה הישראלי והשוואה למחירים בעולם, החלטנו לבדוק תחילה 4 מותגים מובילים בארץ: סקינגארד של קרליין וד"ר פישר הישראליות, והמותגים: אוון (Avene ) ולה רוש פוזה (laroche-posay) הבינלאומיים.
המותג הזול ביותר הוא סקינגארד שנמכר ברוב בתי המרחקת באר, ואחריו ד"ר פישר שנמכר בכל הפראמים ורשתות השיווק. אוון נמצא כמותג הכי יקר מבין המותגים שבדקנו והוא מהווה גבול עליון לבדיקה מול חו"ל.
לאחר מכן ביקשנו מנציגים ישראלים ברחבי העולם לבדוק ברשת הפארם כמה עולה אצליהם המותג הכי זול המקומי, וכמה עולה מותג מקדם ההגנה הכי יקר
ניתן לראות בטבלה כי ישראל אומנם לא הכי יקרה אבל צריך לקחת בחשבון שהמותגים הזולים בחו"ל הם מותגי ביניים אצלינו. לדוגמא המותג הכי זול בתאילנד הוא ניוואה שאצלינו מתומחר בשווי גבוהה יותר. גם הכמויות היו ברוב המקרים זהות, אך בשני מוצרים התמחור בחו"ל עלה יותר- ליותר כמות.
בשורה התחתונה, כשרוצים לבחור קרם הגנה טוב צריך להסתכל על כמה פרמטרים: הגנה מפני קרינת UVB ו-UVA, הקרניים שנספגות בעור, גורמות להאדמה ויכולות לגרום לכוויות או לסרטן. המרכיב השני החשוב במסנני קרינה הוא רכיב ה-SPF, שמצביע על אורך הזמן שבו אנחנו מוגנים מפני השמש לעומת אותו זמן שנחשפנו ללא הגנה.
בנוסף, כדאי שקרם ההגנה יספק גם את הפרמטרים הבאים: עמידות במים: אם מצוין על גבי הקרם כי הוא "עמיד במים", זה אומר שהוא נשמר גם על עור רטוב או מזיע למשך 40-80 דקות, ותו תקן. קחו בחשבון שיש בעולם תווי תקן יותר מחמירים יותר מהצו תקן הישראלי כ כמו למשל תו התקן האוסטרלי או אירופאי, אבל הישראלי מספיק בהחלט.
לכל הבדיקות:
>>> היכן הכי זול לקנות מוצרי ניקיון וטואלטיקה?
>>> באיזו רשת מצאנו את סל הקניות הזול ביותר, וכמה אותו סל עולה בעולם?
>>> איפה בישראל הכי זול לקנות קרם הגנה?
>>> באיזו מדינה יותר משתלם לקנות ביגוד ספורט?
>>> האם כדאי לקנות קפה בחוץ או להכין בבית בעזרת מכונה?