האננס נחשב בישראל לפרי יוקרתי במיוחד, שמחירו מגיע ל-40 עד 50 שקל ליחידה בסופרמרקטים הגדולים. אולם את אותו הפרי, שמיובא ברובו לישראל מהרפובליקה הדומיניקנית באיים הקאריביים, ניתן לקנות באירופה במחירים שנעים בין 1.5 ל-1.9 אירו (כ-6 שקלים) בלבד.
את הפער העצום הזה מממן הצרכן הישראלי. הדבר בולט לעומת המחירים של האננס המגודל בחממות בישראל. מחירו של האננס המקומי הוא בין 10 ל-15 שקלים ליחידה, תלוי בגודל.
"אין שום סיבה שבעולם שצרכן ישראלי ישלם על אננס גדול מחו"ל מחיר של 40 ולפעמים גם 50 שקל. נכון שיש מיסים, אבל עדיין זה לא מוצדק. גם באירופה מייבאים את אותו אננס גדול ובשרני מהקאריביים, אז למה אצלם זה עולה פחות מ-6 שקלים?!", זועם בעל סופר גדול בבאר שבע. "יש פה כל מיני אנשים בדרך שגוזרים קופונים על חשבון הצרכנים. לא מזמן הייתי בברלין ומכרו שם ק"ג אפרסקים ב-2.7 שקלים. בארץ הם עולים 25 שקל לק"ג. מישהו צריך לעשות סוף ליוקר המחיה בישראל".
לשם השוואה, בקנדה תמצאו אננס בדולר אחד בלבד. אם מדובר באננס מקולף, המחיר קופץ לכל היותר ל-3 דולר. בסופרמרקטים באיטליה ניתן למצוא אותו במחיר של 1.5–1.9 אירו. גם בגרמניה, ספרד וצרפת המחירים נעים סביב 3 אירו לאננס.
"המחירים הגבוהים של האננס המיובא גורמים להרבה מאוד ישראלים לוותר עליו ולא לקנות אותו. הרבה פעמים הוא נרקב לנו או שאנחנו נאלצים בלית ברירה להוריד את המחיר ב-25% כדי להיפטר מהמלאי", אומר מנהל סניף של רשת מזון גדולה הפועלת במרכז. "אני יכול להבין את הצרכנים. הם לא מוכנים להיות יותר פראיירים, ועוד לא הגענו בכלל ליוקר המחיה ולעליית מחירי המזון המטורפת שהייתה בזמן האחרון".
על פי דוח מבקר המדינה שפורסם במאי 2021 ובדק את מחירי האננס המיובא, מתברר כי המחירים בישראל גבוהים פי שישה מהמחיר הממוצע במדינות אחרות בעולם.
על פי המבקר, האננס המיובא עלה ליבואנים כ-10 שקלים לכל היותר (מכס יבוא, עלויות טיפול במזיקים ועלויות הטסה). בישראל יש כ-30 יבואני אננס בלבד. האננס המיובא לישראל מגיע מקניה ומהרפובליקה הדומיניקנית. כ-50% מיצוא האננס של הרפובליקה הדומיניקנית הוא לישראל.
"הפערים הגבוהים בין מחיר האננס בארץ למחירים שלו בחו"ל יכולים ללמד, בין היתר, על השפעת הנטל הרגולטורי על יוקר המחיה בישראל, ולהסביר מדוע אוכלוסיות רבות בישראל נמנעות מצריכתו", נכתב בדוח המבקר.