פעילים למען זכויות בעלי חיים וצרכני רכילות, קוראים של מדורי נדל"ן ושוחרי אופנה, בעלי טורים בישראל ובעלי דירות בברלין – קואליציה משונה מאוד ורחבה מאוד עסקה החודש באובססיביות בשאלה אם אסתי גינזבורג ועדי קייזמן ירדו מהארץ. אחדים טענו שהדוגמנית ואיל הנדל"ן טסו ללוס אנג'לס לחופשה שגרתית; אחרים דיברו במונחים של בריחה דרמטית לאמריקה.

זה התחיל בתנועת מלקחיים. מצד אחד פוסט ויראלי בפייסבוק שטען כי גינזבורג נטשה את הכלבים שלה; מצד שני, ידיעות במדורי הכלכלה על כך שקייזמן עקר עם משפחתו ללוס אנג'לס ועורר "חרושת שמועות על מצבו הפיננסי", כפי שנוסחו הדברים ב"גלובס". ברגע ששני הדברים נזרקו לאוויר, היה מי שעשה אחד ועוד אחד והסיק שהפאוור קאפל נעלם בהתראה של רגע. זאת למרות שהפוסט והפרסומים בתקשורת זכו להכחשות מיידיות – גינזבורג הבהירה שמסרה זמנית את הכלבים לטיפולה של חברה טובה בעודה מבלה מעבר לים, ואילו קייזמן הציג את הנסיעה המשפחתית כמנותקת מהסתבכות כזו או אחרת ("משפחתי ואני חולקים את חיינו בעסקים בישראל ובארה"ב כבר קרוב לשנתיים... בימים אלו אני מתעניין במיזמים חדשים בתחומי הנדל"ן", מסר לגלובס).

אסתי גינזבורג (צילום: אביב חופי)
"הכלבים שלי ממש לא ננטשו וממש לא נעזבו". גינזבורג|צילום: אביב חופי

מאז פברואר 2019, כשהעיתון הגרמני "ברלינר צייטונג" פרסם תחקיר לא מחמיא על עסקי הנדל"ן שלו בברלין, מלוות את קייזמן שמועות והאשמות. "הוא ברח מהארץ כי הרשויות בגרמניה רודפות אחריו", אומר לנו השבוע אדם שמכיר אותו, אבל מתקשה להסביר איך מעבר מתל אביב ללוס אנג'לס משנה במשהו את מצבו המשפטי מול הרשויות בברלין. לקוחות ישראלים שרכשו דירות מקייזמן טוענים שהוא הפר התחייבויות כספיות ואחרות כלפיהם; חלקם רואים במעבר ללוס אנג'לס ניסיון להתרחק מקו האש, וכולם ממשיכים להעלות טענות שהופיעו בתחקיר הגרמני. רבים מהם רואים בעצמם קורבנות להתנהלות לא נאותה, לרבות מה שתואר כניסיון להיפטר בכוח מדיירים ותיקים בנכסים שונים בברלין.

"זה נשמע מאוד סקסי, 'איש עסקים ישראלי שנשוי לדוגמנית-על זורק אנשים לרחוב'", אומר לנו אדם שעבד בעבר עם קייזמן ומתאר גבר צעיר ומצליח שאנשים פשוט אוהבים לשנוא. "אני לא בקשר רציף איתו בשנה האחרונה, אבל אני יודע שעדי קייזמן הוא אדם אמין וישר. הוא לא עבר על החוק, הוא לא עבריין".

"אני איש של שלום ולא איש של מלחמה", אומר לנו קייזמן בתגובה לטענות של לקוחותיו. "אמשיך לעשות הכל למען רוכשי הדירות שלנו בברלין ואני משוכנע שביחד נצליח לעבור את כל המכשולים שיהיו בדרך. בסופו של דבר אני משוכנע שכל מי שרכש דירה בברלין ירוויח".

עשרות מרואיינים מסרו לנו בשבועיים האחרונים את גרסתם בנוגע לקייזמן, ובסופו של דבר נחלקו כולם לשני מחנות. היו שתיארו איש עסקים מצליח, נעים הליכות ובעל קסם אישי רב שבסך הכל נמצא בחופשה משפחתית עם אשתו הדוגמנית ושני ילדיו; אחרים דיברו על אדם שנמצא בחובות, מבטיח הבטחות שווא, בורח מאחריות ומתעלם מלקוחותיו. כמעט שני אנשים שונים. אולי אין פלא שקיבלנו גם שתי תשובות שונות לכל שאלה שמעלה הפרשה הזו.

1) איפה הכלבים?

ב-1 באפריל הופיע בפייסבוק פוסט שהחל במילים "זו לא מתיחה". כתבה אותו פעילה חברתית ושכנה של משפחת גינזבורג-קייזמן משכונת צהלה בתל אביב, שטענה כי "אסתי גינזבורג עזבה את הארץ והשאירה את שני הגולדנים שלה, בני שמונה, מאחור. הם מחפשים בית חם ביחד, מי שמעוניין שיפנה אליה דרך האינסטגרם. ג'יי וזי המקסימים הם אח ואחות, קשורים מאוד אחד לשני, לא נפרדים לרגע. מי שיכול לאמץ את שניהם ביחד יעשה מצווה גדולה. נראה שכרגע הם אצל חברה שלה או משהו כזה".

אסתי גינזבורג ועדי קייזמן (צילום: צ'ינו פפראצי)
צילום: צ'ינו פפראצי

"בארץ הם חיו ברמת חיים מאוד גבוהה, ובאיזשהו שלב הכסף הפסיק לזרום. אנשים טוענים שקייזמן חייב להם כספים, ואם חושבים על זה, אז הקורונה היא תקופה מאוד טובה לברוח"

בקבוצת הווטסאפ השכונתית נחשפו בעבר לטענות דומות בנוגע ליחס של גינזבורג בת ה-30 לשני הכלבים. "כבר כמה שנים שכמעט כל ערב מישהו מפיץ את התמונות של הכלבים ושואל למי הם שייכים", מספרת אחת מתושבות השכונה. "בכל פעם שמצאתי אותם משוטטים שלחתי לה הודעה שתבוא לקחת אותם, אבל היא כמובן סיננה תמיד".

בעקבות הפוסט שפרסמה השכנה על מצבם של ג'יי וזי, כמה מחברי הפייסבוק של אותה שכנה איתרו מודעה שפרסמה ברשת חברתה של גינזבורג שהכלבים הושארו אצלה. הוצעו בה למסירה "זוג גולדנים בני שמונה, אח ואחות. רגועים שלווים וטובים עם ילדים".

בתגובה לפרסומים ברשת העלתה גינזבורג סטורי לאינסטגרם: "לכל הנשמות הטהורות שטרחו לכתוב לי מילים יפות - אני לא חייבת לכם דין וחשבון. הכלבים שלי ממש לא ננטשו וממש לא נעזבו [...] נסענו לתקופה לא קצרה לארה"ב ולא מצאתי שום יתרון בלטרטר אותם הלוך ושוב. החברה הכי טובה שלי הציעה לקחת אותם אליה לתקופה. היא גרה במושב עם מגרש ענק בו הם יכולים לרוץ לשחק. זה לא עניינו של אף אחד מה בחרתי לעשות איתם, וזה שאנשים ממציאים סיפורים על 'נטישה' וקוראים להם 'עזובים' רק ממחיש שכולנו מתחרפנים בבידוד הזה".

עופרה שטראוס (צילום: Yossi Zeliger Flash90)
אשתו הראשונה של קייזמן. עפרה שטראוס|צילום: Yossi Zeliger Flash90

סוף סיפור? לא לפי מקורב למשפחה שאומר: "אני יכול להבין את הכל חוץ מהסיפור עם הכלבים. הם קשורים אליהם ומאוד מוזר שהם לא לקחו אותם איתם". החברה שקיבלה את ג'יי וזי סירבה להגיב או לשוחח איתנו. קייזמן בחר שלא להגיב לשאלתנו מה עלה בגורלם של הכלבים ומטעמה של גינזבורג לא התקבלו תשובות מעבר למה שפורסם בסטורי שלה.

2) למה אסתי גינזבורג התנתקה מאביה?

קייזמן וגינזבורג הכירו בשנת 2010. היא הייתה בת 20, חיילת משוחררת ודוגמנית מבטיחה; הוא בן 38, גרוש טרי מאשת העסקים עפרה שטראוס ואב לדניאל שהייתה אז בת חמש. מאז נישואיהם הביאו קייזמן וגינזבורג לעולם שני ילדים משותפים, רפאל (חמש) ומיכאל (שנתיים). השניים לא מכירים את סבם, האדריכל אריק גינזבורג.

בסוף העשור שעבר ביקש קייזמן לשכור את "הבית הכתום" פרי תכנונו של גינזבורג האב, ודרכו הכיר גם את הבת ("הוא קיבל אותי בתוך עסקה בבית, הייתי חלק מהעסקה", אמרה גינזבורג בשנה שעברה בראיון ב"שרון ורני"). השניים התחתנו ביוני 2012, ובדצמבר אותה שנה מכר אריק גינזבורג את הזכויות על הבית הכתום לקייזמן תמורת שמונה מיליון שקלים. שנה לאחר מכן, בדצמבר 2013, פנה גינזבורג לבית המשפט וטען כי הזוג הפר את החוזה המדובר ושילם לו רק כ-3.5 מיליון שקלים. מתוך פנייתו של גינזבורג האב לבית המשפט: "המבקש (האב) גילה כי להפתעתו הרבה שקייזמן מהתל בו בכוונת מכוון, ומשתמש באמצעיו הרבים, לרוב אמצעים משפטיים, על מנת להונות אותו".

אנטישמיות (צילום: AP_Martin Meissner)
צילום: AP_Martin Meissner
 

"כשישראלי או יהודי מסתבך בדברים כאלה, זה מחדש כאן את האנטישמיות. תמיד יהיה מי שיוציא את היהודים שעוסקים בנדל"ן בברלין כמכערים, היהודים העוקצים והרמאים"

בפברואר 2014 הועבר התיק לבית המשפט לענייני משפחה. "קייזמן העביר את התיק כדי שייצא שאריק תובע את הבת שלו. עדי רצה לצאת מכל הסיפור הזה ובהחלטה שקולה הכניס את אסתי לעניין", אומר אמיר (שם בדוי) המקורב למשפחה, ואילו דניאלה (שם בדוי), מכרה של השניים, אומרת בתשובה לשאלה על הסכסוך הממושך: "לעדי יש קסם אישי שאין להרבה אנשים, הוא איש מכירות נהדר שיכול להשיג כל דבר בעזרת כושר הביטוי שלו והחיוך שלו. כנראה שככה הוא השיג גם את הבית".

בינואר 2015 פורסם כי הצדדים הגיעו לפשרה: הבית יישאר בבעלות בני הזוג, שמצדם יעבירו לגינזבורג האב את התשלומים עליו כפי שהוסכם ביניהם. אלא שמאז ניתק הקשר בינם לבינו. "מדי פעם אני תופסת את עצמי ואומרת, כמה חבל שלרפאל יש סבא שהוא לא מכיר, אמרה גינזבורג על הקשר עם אביה בראיון ל"7 לילות" בשנת 2017, "אבל אז אני נזכרת בכל מה שעברתי בגללו ואני אומרת שפחות חבל".

3) מה רוצים בברלין מעדי קייזמן?

קייזמן, בנו של יהלומן שהצליח בעסקיו ורכש בית בסביון, עוסק בנדל"ן מאז שנת 2004. בתחילה רכש נכסים במזרח אירופה, וב-2006 רכש את בניין הדואר בברלין. מאוחר יותר מכר אותו לאיש העסקים אלעד תשובה; לפי דיווחים מהתקופה, קייזמן לא ראה רווח מהעסקה. באותה שנה הוא רכש עם שותפים חברה בורסאית בשם "אסים" בהשקעה של 40 מיליון שקלים. כשנמכרה דווח שקייזמן ושותפיו הפסידו עשרות מיליוני שקלים.

אסתי גינזבורג (צילום: אביב חופי)
"חבל שלרפאל יש סבא שהוא לא מכיר". גינזבורג|צילום: אביב חופי

לאורך שנות פעילותו העסקית עלה שמו לכותרות במספר הזדמנויות. התקשורת התאהבה במי שהתחתן עם שטראוס המבוגרת ממנו ב-13 שנים והיה בין השאר בן זוגן של לינור אברג'יל, מירי בוהדנה, מיכל ינאי ואורלי ויינרמן, ודיווחה על כל צעד שלו או מולו. ב-2011 שודרה בתכנית "אנשים" כתבה תחת הכותרת "החידה ששמה עדי קייזמן" שבה הוצג כ"נער שעשועים מסביון שמחזיק ברשימת אקסיות מהודרת" וכן כ"איש עסקים שנוי במחלוקת שהפסיד עשרות מיליונים"; בין השאר נטען שם כי "יש פער גדול בין האופן שבו קייזמן הצטייר ובין הקבלות שהוא ניפק למשקיעים בחברות שבשליטתו". הדברים נאמרו בין השאר על רקע מהלכים משפטיים שננקטו מול קייזמן: ב-2007 הגיש נגדו איש העסקים אלי ישראלי תביעה בשל אי כיבוד הסכם למכירת מניות, תביעה שנמחקה כעבור מספר חודשים. ב-2009 תבע נציג מחזיקי האג"ח ב"אסים" את קייזמן ושותפיו בטענה שהוליכו אותם שולל כשמכרו את השליטה בה. התיק נסגר בפשרה.

מאז שנת 2011 מעורב קייזמן ברכישת בניינים בברלין ובמכירת דירות למשקיעים ישראלים ובינלאומיים. את הדירות מנהלות ומשווקות בהתאמה "ברלין אספייר" ו"ברלין אסטייט"; הראשונה עמדה במוקד התחקיר שפורסם בפברואר 2019 ב"ברלינר צייטונג", שבו נחשפו שיטות פעולה מפוקפקות לכאורה. לפי התחקיר, "אספייר" הבטיחה לרוכשי הדירות הישראלים תשואה שנתית של 5% בשלוש שנים הראשונות, אך לא דיווחה להם שהחוק בגרמניה מגן על השוכרים מפני העלאות חדות של שכר הדירה. כך גילו חלק מהמשקיעים באיחור שהדיירים שלהם משלמים שכר דירה נמוך, רחוק מאוד מהתשואה המובטחת. בתחקיר נטען בין השאר כי חברות בנות של אספייר הפעילו לחצים על דיירים להתפנות כדי שניתן יהיה להעלות את שכר הדירה בהתאם להגבלות המקומיות. מקרה שמשך תשומת לב ציבורית רבה היה פינוי של מעון שיקומי לנשים מוכות.

בתגובה לפניית "כלכליסט" אמר קייזמן בשעתו כי בניגוד לפרסום, "ברלין אספייר" אינה נמצאת בבעלותו; לדבריו מדובר בקבוצת חברות שנותנת שירותים לכל הפרויקטים שרכש בעשור האחרון. על הטענות לגבי פינוי הדיירים השיב: "כן, אנחנו קונים בניין ישן עם דיירים היסטוריים שעושים שכירויות משנה, והמטרה שלנו היא לפנות דיירים ישנים ולעשות אופטימיזציה של ההשקעה. אנחנו לא מסתירים את העובדה שאנחנו פועלים בנישה קפיטליסטית".

בספטמבר האחרון נחשפו בתחקיר של מתן חודרוב ב"חדשות 13" עדויות של ישראלים שנפגעו לטענתם מחוסר שקיפות בהתנהלות של "ברלין אסטייט". בתחקיר עלו שוב טענות על הנוהל הבעייתי של פינוי דיירים ונחשפו הבדלים משמעותיים בנוסח העברי והגרמני של חוזים שעליהם חתם אחד הלקוחות, חוזים שאמורים להיות זהים. ברלין אסטייט מסרה אז בתגובה: "החברה שיווקה ומסרה מאות יחידות לכאלף רוכשים מרוצים אשר השקעתם השביחה את ערכי הנכס ומניבה להם בכל חודש שכר דירה מכובד. סוגיית פינוי הדיירים היא רגישה ומורכבת בגלל חוקי הגנת הדייר בברלין וכל משקיע יודע וחותם על הסעיפים המבהירים זאת".

אסתי גינזבורג ועדי קייזמן (צילום: אביב חופי)
צילום: אביב חופי

"זה נשמע מאוד סקסי, 'איש עסקים ישראלי שנשוי לדוגמנית-על זורק אנשים לרחוב'. עדי קייזמן הוא אדם אמין וישר. הוא לא עבר על החוק, הוא לא עבריין"

עורך הדין נתן גלבארט, שאינו עוסק בענייניהן של ברלין אסטייט או ברלין אספייר אך פועל בתחום הנדל"ן בגרמניה ובישראל, אומר שרבים מהזרים הרוכשים נדל"ן במדינה אינם מודעים לחוקיה. "קיים למשל איסור לדרוש תשלום מקדמה במידה ודירה מסוימת עתידה לעבור שיפוץ. יש יזמים שניצלו את חוסר הידע של הלקוחות ודרשו חצי מהסכום מראש בניגוד לחוק הגרמני, והלקוחות מצדם סמכו בעיניים עצומות על החברה שמכרה להם את הדירות. ברור שמדובר בחוסר אחריות מצדם, אבל היום לא עוזר לאף אחד להאשים את הלקוחות".

4) למה אנשים מפחדים לדבר על קייזמן?

פנינו למספר ישראלים שרואים בעצמם נפגעים של ברלין אסטייט וברלין אספייר. מעטים הסכימו להתראיין, וכל אלו שהסכימו ביקשו להישאר בעילום שם. כשנשאלו מדוע, אמרו שהם חוששים לדבר על עסקיו של קייזמן. היו שטענו מפורשות כי הם מפחדים ממה שיעשה אם יגלה שהם מעורבים בפרסומים שאינם מחמיאים לו. "אני לא חושב שמישהו מהלקוחות של החברה חושב שאני אדם מפחיד, זה מצחיק אותי", אומר קייזמן בתגובה. "אני זמין ופנוי לסייע לכל אחד מהרוכשים בכל דבר שיצטרכו".

מוטי (שם בדוי) הוא לקוח של ברלין אספייר. "הכל היה 100 אחוז בשלוש השנים הראשונות", הוא  מספר, "אבל אז הפסיקו להעביר לי כספים בתירוץ שיש בעיות בדירה ואי אפשר להכניס אליה דיירים חדשים. כמה חודשים לא קיבלתי תשלום, מדובר בעשרות אלפי שקלים. מעבר לזה, כשעורך דין מטעם המשרד שמטפל במסמכי העסקה מתרגם את החוזים מגרמנית לעברית, נעלמים פתאום כל מיני פרטים".

יכול להיות שהבעיה היא בהתנהלות של עורך הדין?
"מה פתאום, הם עובדים ביחד. קייזמן מספר סיפורים ועורך הדין חותם על העסקה. צריך להבין שקייזמן הוא איש מכירות מצוין, אבל הוא מוכר קרח לאסקימוסים. הוא נורא שרמנטי ומדבר יפה ומבטיח הבטחות, אבל כשמגיע הזמן לקיים זה לא בדיוק קורה".

ברלין (צילום: shutterstock)
מוקד עסקי הנדל"ן של קייזמן מאז 2011. שכונת מגורים בברלין|צילום: shutterstock

ניסית לתבוע?
"חשבתי על זה, אבל אחרי שגיליתי כמה לוקחים עורכי הדין בגרמניה, הבנתי שזה לא משתלם לי כלכלית".

בשנה שעברה נפתחה קבוצת ווטסאפ של משקיעים נפגעי ברלין אספייר. נכון להיום היא מונה יותר מ-80 חברים. טליה (שם בדוי) היא חלק מחבורה שלא הסתפקה בפעילות דיגיטלית ונפגשה עם עורך דין גרמני כדי לנסות להוביל מהלך משפטי נגד אספייר. "הבטיחו לכמה דיירים בבניין שיסדרו את המרפסות בדירות, יתקינו מעלית וישפצו את הדירות באופן כללי. כבר שנה שאנחנו מחכים לזה", מספרת טליה.

ניסיתם לדבר עם עדי קייזמן?
"הוא טען שאין לו שום קשר לברלין אספייר וברלין אסטייט והוסיף שאנחנו צריכים לדבר עם חברת הניהול הגרמנית של הבניין. כשהגשנו בקשה לחברת הניהול, נאמר שקייזמן אחראי על המצב. הוא מתנער מאחריות".

קייזמן טוען מנגד: "כל מה שנעשה לאורך השנים נעשה בשקיפות מלאה, ביושר ובהגינות. צריך לקחת בחשבון שברלין עברה שינוי גדול מאוד בפחות מעשור, המציאות הזו יצרה הרבה מאוד שינויים, שינויים שהפתיעו את כולם. אי אפשר להתעלם מהתעצמות מפלגות פוליטיות אנטי-קפיטליסטיות שהצליחו להעביר חוק חסר תקדים בדבר הקפאת שכר הדירה לימי 2013 ועוד שלל דברים שבאמת טרפו את הקלפים וגרמו לשינויים רבים בתכניות של כולם".

הלקוחה דינה (שם בדוי) מספרת ש"לא ישנתי לילות שלמים בגלל עדי קייזמן. תביני שהדירות האלה הן כל מה שיש לי בחיים. אני פנסיונרית, אין לי שום דבר יותר. לא רציתי לעשות אקזיט, רציתי רק שתהיה לי קצת הכנסה. כל הכסף שיש לי הושקע בדירות האלה".

כמה כסף הפסדת?
"אני לא יכולה להגיד לך, כי אז הוא יידע שזו אני מתראיינת. קייזמן זוכר טוב מאוד מי נפגע ממנו. יצאתי די בזול, לכן לא המשכתי איתו לתביעה, אבל הרבה אנשים לא קיבלו את מה שמגיע להם והם בפאניקה. גם לפני שפורסם התחקיר נערכו בברלין הפגנות קטנות על זה שהוא מגרש אנשים מהבתים שלהם בצורה מחפירה. אני לא יודעת איך הוא קיבל את זה, אבל כמו שאת בטח יודעת, הוא די נעלם כרגע".

מירי בוהדנה חוזרת אל סט הדוגמנות  (צילום: מתוך
התקשורת התאהבה ב"נער השעשועים מסביון שמחזיק רשימת אקסיות מהודרת". בוהדנה|צילום: מתוך "ערב טוב עם גיא פינס", קשת 12

נועם (שם בדוי) עבד עד לאחרונה כמשווק מטעם ברלין אסטייט. "הרבה מהתחקיר שפורסם זה שטויות", הוא טוען. "אין דבר כזה בגרמניה להוציא דיירים בכוח".

בתחקיר נטען במפורש שברלין אסטייט זרקה לרחוב דיירים מוחלשים.
"אני יכול להגיד לך שזה בולשיט. אף אחד לא מתנהג ככה ובטח שלא הם".

"בערך חצי מכל יום עבודה שלי הולך על לנחם אנשים שנפגעו מברלין אסטייט", מספרת דנה (שם בדוי), ישראלית שעוסקת בנדל"ן בברלין. "בשלוש השנים הראשונות העסק הזה עבד מצוין, אנשים קיבלו את האחוזים שהובטחו להם ולא היו צרות, אבל אחר כך הכל הידרדר. והבעיה היא שכל ישראלי או יהודי שמסתבך בדברים כאלה מחדש כאן את האנטישמיות".

עד כדי כך?
"זה אסון בשבילנו, כי תמיד יהיה מי שיוציא את היהודים או הישראלים שעוסקים בנדל"ן בברלין כמכערים, היהודים העוקצים והרמאים".

5) מה הסיפור עם המייל ששלח קייזמן ללקוחות?

"שלום לכולם, את העדכון הזה אתם מקבלים כמה ימים לאחר שהוקדמתי על ידי העיתונות, שבחרה לפרסם את נסיעתי לארה"ב כמדי שנה תחת הכותרת 'עזב ללוס אנג'לס'. הפעם בעקבות השינוי המבורך שקרה אני מתכוון לשהות כאן יותר זמן, תלוי בהשפעת הקורונה. אני לא נעלם, אני זז מעט הצידה ונשאר לי אינטרס משמעותי בחברה. אני מתכוון להישאר ולהיות זמין, לענות, לטפל ולפתור כל בעיה שניתן".

מסמך (צילום: צילום מסך)
"זז הצידה". המייל ששלח קייזמן |צילום: צילום מסך

את המייל הזה שלח עדי קייזמן למאות לקוחות ברלין אסטייט ב-1 באפריל. בהמשך המייל סיפר שבקרוב ייכנס לאסטייט משקיע אוסטרי והזכיר את השינויים שעוברים על שוק הנדל"ן בברלין. "הסבלנות שלכם תעניק לנו את היכולת לפתור את הדברים. כל פעולה אחרת שתעשה מצידכם עשויה כרגע לפגוע גם בנו אך בעיקר בכם", כתב ללקוחות.

קייזמן, תעשה לי סדר. אמרת שאין לך קשר לברלין אספייר ולברלין אסטייט.
"ברלין אספייר היא חברת ניהול גרמנית שמעולם לא ניהלתי והיא מעולם לא הייתה בבעלותי. ברלין אסטייט זו לא חברה, מעולם לא הייתה חברה כזאת. זה היה שם שפעל כמקדם מכירות לפעילות ישראלית למכירת דירות בישראל". 

ובכל זאת בחרת לשלוח מייל ללקוחות של אסטייט. כתבת שאתה זז הצידה. עשוי להשתמע מזה שקודם היית במרכז. 
"את מה שכתבתי ללקוחותיי אשמור ללקוחותיי".

6) האם הפאוור קאפל ירד מהארץ?

פחות משבוע לפני ששלח את המייל דווח בתקשורת הישראלית שגינזבורג וקייזמן עזבו ללוס אנג'לס. המהלך הפתיע רבים ממכריהם וגם את קוראי המגזין "את", שבו אמרה גינזבורג רק לפני חמישה חודשים שהחיים מעבר לים לא מעניינים אותה. "אני משאירה הכל פתוח, אבל חו"ל לא, זה אפילו לא מדגדג לי. אני אוהבת להיות כאן", אמרה באותו ראיון.

"אסתי לא רצתה לרדת מהארץ, אני יודע שהיא רצתה לחיות רק בישראל", אומר אמיר (שם בדוי), מקורב למשפחה. "הם ברחו בגלל העסקים של קייזמן. אני משוכנע שאסתי הצטרפה אליו כי הוא מרח אותה באיזה סיפור כיסוי, הוא גאון בתחום הזה".

_OBJ

איך בדיוק הם ברחו?
"הוא עזב כמה ימים לפניה ובאיזשהו שלב היא הצטרפה אליו. לפי מה שהבנתי, אמא שלה מעורבת בסיפור הבריחה הזה. יש לה אזרחות אמריקאית והיא חיה כבר שנים בארה"ב".

למרות הטענות של אמיר על בריחה משפחתית פתאומית ודרמטית, תיעוד של שיחה שניהל קייזמן עם סוכנת הנסיעות שלו מעלה שכבר בפברואר השנה ביקש לדאוג לכרטיסי טיסה משפחתיים ללוס אנג'לס. בנוגע למשך השהייה בארה"ב אומר שי אביטל, הסוכן של גינזבורג: "כרגע אין להם מושג כמה זמן הם יישארו שם. הם בודקים אופציות וכיוונים לעסקים גם לאסתי וגם לעדי. כרגע הם לוקחים זמן לעצמם, מה גם שאמא של אסתי גרה קרוב והיא מבקרת אותה המון".

למה הם טסו דווקא עכשיו?
"הזמן היה נכון להם, לפני שהוטל סגר. הכל כמובן תוכנן מראש וסודר מראש, חוץ מהקורונה, שבגללה הכל הוקדם בכמה שבועות".

נעמה (שם בדוי) עבדה עד לאחרונה תחת ניהולו של קייזמן. לדבריה, המעבר המהיר ללוס אנג'לס נעשה בעקבות עסקיו של קייזמן מעבר לים. "גרמניה הקשתה מאוד את החוקים לגבי הדיור והמשכנתאות בברלין. עדי מכר את העסק ועבר לעשות עסקים בארה"ב, יש לו שם כמה הזדמנויות להשקעה, וגם אסתי רצתה לעבוד בדוגמנות מעבר לים. זה הכל".

דניאלה (שם בדוי), מכרה קרובה של בני הזוג, חושבת שדווקא ההסתבכות בברלין היא שהובילה להחלטה לעזוב. "בארץ הם חיו ברמת חיים מאוד גבוהה, הכי גבוהה שאפשר לדמיין, ובאיזשהו שלב הכסף הפסיק לזרום לחשבון של עדי. אנשים טוענים שהוא חייב להם כספים, הרשויות בברלין מחפשות אותו, ואם חושבים על זה, אז אנחנו בתקופה מאוד טובה לברוח".

כי קורונה?
"כן. עדי יודע שבתקופה הזו אנשים לא יחפשו אותו כי מתעסקים יותר בקורונה. זה צעד מאוד מחושב. הם חשבו שבלוס אנג'לס יהיה להם יותר שקט והם יוכלו להתחיל חיים חדשים". על הטענות הללו אומר קייזמן: "אשמח להתייחס לדברים קונקרטיים ולא לרכילות מרושעת". 

בניגוד לדברים של דניאלה, מקורבת אחרת לבני הזוג אומרת שהם עתידים לחזור ארצה כבר בתחילת החודש הבא. "לאסתי ולי יש חברה משותפת, היא סיפרה לה שהיא טסה לחופשה קצרה ושהיא תחזור אחרי שתקופת הקורונה תגמר. הם תכף יחזרו".

קייזמן, תגובתך?
"שנים ארוכות ששנינו חולקים את הזמן שלנו בין אירופה לישראל, שלא לדבר על כך שמשפחתה של אמא של אסתי חיה פה. מדי שנה אנחנו מגיעים לפה לפחות פעמיים, בייחוד בתקופת הפסח. הגענו בתקופה מאוד מאתגרת שתביא להערכתי להרבה מאוד הזדמנויות, וגם לנסות ולהגשים חלום ישן של אשתי ושלי ולבלות כאן תקופה מעט יותר ממושכת".