המחזה המוזיקלי "ינטל", ההפקה המשותפת של תיאטראות הקאמרי וחיפה, המחזה "הרוזן ממונטה קריסטו" של תיאטרון באר שבע והקומדיה "תעלולי סקאפן" של תיאטרון החאן הן ההצגות המובילות במספר המועמדויות בטקס פרסי התיאטרון שיתקיים ב-14 במאי באולם תיאטרון גשר.
רשימת המועמדים הסופיים נחשפה הבוקר (יום ב') במסיבת עיתונאים שבה נכחו גם מנהלי התיאטראות הרפרטוארים המובילים. כזכור, השנה מונתה ועדה בת תשעה חברים, בראשות השופט בדימוס שלי טימן, לבחור את המועמדים ב-15 קטגוריות מתוך 39 הצגות שהוגשו. מתוך רשימה זו ייבחרו הזוכים בתחילת מאי, סמוך למועד הטקס, כאשר לתשעת חברי הוועדה יצטרפו שמונה נציגים מאיגודי היוצרים והשחקנים בתיאטרון בהם איגוד המחזאים, איגוד הבמאים, איגוד הנגנים/מוזיקאים, סקציית המלחינים בתיאטרון, אמ"י, איגוד השחקנים בהסתדרות ושח"ם. כמו כן, השנה לא יוענק הפרס המרכזי להצגת השנה אלא ליוצרי המחזה הישראלי המקורי הטוב ביותר.
גפן מול הספרי
באופן אירוני, תיאטרון גשר, שיארח השנה את הטקס באולם הבית שלו ביפו, הוא גם המאוכזב הגדול של רשימת המועמדים. קטגוריה אחת בלבד, שחקנית המשנה המצטיינת (לוסי דובינצ'יק על הופעתה במחזה "הרפר ריגן"), וללא ספק מהלומה תדמיתית קשה למוסד שבמשך שנים נחשב לחביב המבקרים. הכישלון של גשר מתחרה השנה רק בהיעדרות המוחלטת מרשימת המועמדויות לתיאטראות יידישפיל ואנסמבל תיאטרון הרצליה. גם תיאטרון חיפה, לפחות על-פי ועדת פרס התיאטרון, מתקשה להתאושש מהמשברים שעבר בשנים האחרונות. מתוך תשע מועמדויות שלהן זכה, שמונה הן להפקות משותפות עם התיאטרון הקאמרי ורק אחת להפקה בלעדית (דביר בנדק על הופעתו במחזה "המקום ממנו באתי").
אירוניה נוספת היא המועמדות של "ינטל", שיוצריו הדגישו פעמים רבות בראיונות שקדמו לעלייה לבמה שמדובר ב"הצגת תיאטרון מוזיקלית ולא מחזמר", בקטגוריית המחזמר הטוב ביותר. בסך הכול מועמד "ינטל" בשש קטגוריות, "הרוזן ממונטה קריסטו" בשש קטגוריות ו"תעלולי סקאפן" בחמש קטגוריות. "הבנאליות של האהבה" של תיאטרון בית ליסין, "מי מפחד מוירג'יניה וולף" של הקאמרי ו"הנסיכה האמריקאית" של תיאטרון החאן מועמדות בשלוש קטגוריות כל אחת.
בסך הכול מועמד התיאטרון הקאמרי ב-15 קטגוריות, אך שמונה מהן משותפות עם תיאטרון חיפה. מה שמותיר בפועל את תיאטראות בית ליסין והחאן עם מספר המועמדויות הבלעדיות הגבוה ביותר: עשר קטגוריות לכל אחד. הישג מרשים גם לתיאטרון באר שבע, שיתמודד השנה בתשע קטגוריות. תיאטרון חיפה יתמודד בתשע קטגוריות, אך כאמור רק אחת מהן בלעדית לו והשאר משותפות עם התיאטרון הקאמרי. התיאטרון הלאומי הבימה יתמודד בשבע קטגוריות, וגשר, כאמור, באחת בלבד.
על פרס המחזה המקורי הישראלי הטוב ביותר יתמודדו "ג'וני הלך" מאת יהונתן גפן (הקאמרי), "הבדלה" מאת שמואל הספרי (הקאמרי), "הבנאליות של האהבה" מאת סביון ליברכט (בית ליסין), ו"ע' 17" מאת שי להב ויוני זיכהולץ (הקאמרי).
גרבר מול גבאי
על פרס המחזה המתורגם יתמודדו "החוטם" מאת ניקולאי גוגול (הבימה), "הקסם הגדול" מאת אדוארדו דה פיליפו (החאן), "הרוזן ממונטה קריסטו" מאת אלכסנדר דיומא (באר שבע) ו"ימי שלישי עם מורי" (הקאמרי-חיפה).
בפרס הקומדיה הטובה ביותר מועמדים "אפריל הקסום" (באר שבע), "חלום של לילה בליל קיץ" (בית ליסין), "משפחה חמה" (הקאמרי) ו"תעלולי סקאפן" (החאן).
לפרס השחקן הראשי מועמדים אריה צ'רנר (הנסיכה האמריקאית), ויטלי פרידלנד (תעלולי סקאפן), יוסי גרבר (ימי שלישי עם מורי) וששון גבאי (הדוד וניה).
לפרס השחקנית הראשית מועמדות אולה שור-סלקטר (ינטל), יונית טובי (פיאף), ליאורה ריבלין (הבנאליות של האהבה) וענת וקסמן (מי מפחד מוירג'יניה וולף). לפרס שחקן המשנה מועמדים אלון אופיר (הרוזן ממונטה קריסטו), אנסמבל שחקני-זמרי המופע המוזיקלי "הקומקום והמטאטא", אריה צ'רנר (תעלולי סקאפן) ודביר בנדק (המקום ממנו באתי). לפרס שחקנית המשנה מועמדות לוסי דובינצ'יק (הרפר ריגן), מיה דגן (הדוד וניה), מיכל שטמלר (הבנאליות של האהבה) ונטע גרטי (מי מפחד מוירג'יניה וולף).