הקומיקאי היהודי-אמריקאי, גרי סיינפלד, נחת היום (שני) בישראל יחד עם משפחתו. סיינפלד מצטרף לשורה של כוכבים הוליוודיים שהגיעו לישראל במטרה להפגין תמיכה וסולידריות מאז שפרצה מלחמת "חרבות ברזל".

כזכור, ימים ספורים לאחר המתקפה הרצחנית בשבעה באוקטובר, סיינפלד הצטרף לאשתו ג'סיקה ולאנשי תרבות ובידור בינלאומיים שהביעו תמיכה בישראל. בפוסט שהעלה לעמוד האינסטגרם שלו כתב: "חייתי ועבדתי בקיבוץ בישראל כשהייתי בן 16, ומאז אני אוהב את המולדת היהודית שלנו". הלב שלי נשבר מההתקפות ומהזוועות האלה, אבל אנחנו עם חזק מאוד גם בליבנו וגם בראשנו. אנחנו מאמינים בצדק, חופש ושוויון. אנחנו שורדים ופורחים לא משנה מה. תמיד אעמוד לצד ישראל ולצד העם היהודי". הפוסט המדובר זכה למאות אלפי לייקים ועשרות אלפי תגובות, ביניהן גם מסלבס ישראלים שהודו לו על התמיכה. 

ג'רי סיינפלד, ג'סיקה סיינפלד, סשה, שפרד (צילום: getty images)
סיינפלד ומשפחתו|צילום: getty images
 

ג'רי סיינפלד, ג'סיקה סיינפלד (צילום: getty images)
ג'רי סיינפלד ואשתו ג'סיקה|צילום: getty images

רק מוקדם יותר הבוקר נחת בארץ גם סקוטר בראון, בכיר בתעשיית המוזיקה העולמית ומנהל של כמה מזמרי הפופ הגדולים בארה"ב ובעולם. בראון בעצמו כבר הספיק להגיע היום לסיור בעוטף עזה, ובין מראות ההרס והחורבן שיתף ברשתות החברתיות את תחושותיו: "התמונות מהקיבוץ והטבח שהתחולל כאן קשות להבנה. לעולם לא אשכח מה שחוויתי כאן היום". 

בימים אלה גם השחקן היהודי מייקל רפפורט נמצא בישראל, ומאז תחילת המלחמה הביע את עמדתו המובהקת ברשתות החברתיות מול למעלה משני מיליון עוקביו, פרסם סרטוני הסברה רבים שדרכם מצליח להגיע לקהלים מגוונים מרחבי העולם. 

מייקל רפפורט בכיכר החטופים בתל אביב (צילום: twitter)
מייקל רפפורט בכיכר החטופים|צילום: twitter

בסוף השבוע שעבר גם מונטנה טאקר, הטיקטוקרית האמריקאית ממוצא יהודי בעלת תשעה מיליוני עוקבים, נחתה בארץ כדי להראות לעולם מה באמת קורה כאן. מאז שבעה באוקטובר, טאקר הפכה את עמודי הרשתות החברתיות שלה למערך הסברה שלם - כל זאת חרף איומי המוות שהיא מקבלת בלי הפסקה. בריאיון ל-mako סלבס, היא סיפרה לנו: "איבדתי 50 אלף עוקבים, אבל זה לא יעצור אותי. סבא וסבתא שלי הם ניצולי שואה, אסור לנו לשתוק".

מי שהיה החלוץ הראשון לעלות על טיסה לישראל על מנת להמשיך את ההסברה הישראלית שלו מקרוב היה כמובן השחקן האוסטרלי נת'ניאל בוזוליק, שהגיע ארצה שלושה שבועות לאחר המלחמה - ושהה כאן חודש ימים, במהלכם נפגש עם משפחות חטופים וביקר חיילים פצועים בבתי החולים.