לצד ההפגנות שמתרחשות בכל רחבי הארץ נגד הרפורמה המשפטית, הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי התכנסה היום (שני) בכנסת, ומי שהתייצבה לשאת דברים היא השחקנית שני קליין. "באתי כי אני נורא מודאגת", פתחה את דבריה והחלה לדמוע.

"אני פה לא כשחקנית, אני פה כבת של אמא שלי, כאחות לאחיות שלי", אמרה שני ולא הצליחה לעצור את הדמעות, "אני נורא מתרגשת", עצרה ואז המשיכה בנאום שלה: "כחברה לחברות שלי, כדודה לאחייניות שלי. ולכל הנשים בישראל שלא פה עכשיו ולא התעוררו עדיין להבין שאנחנו הולכות להיות הראשונות שנפגעות מהרפורמה הזו. אבל הכי אני פה כי לכל מקום שאני הולכת אליו אני הנכדה של סבתות שלי. סבתא גולדה ז"ל, סבתא גאולה ז"ל, אחת עלתה מרומניה, אחת מעיראק. 

השחקנית שני קליין (צילום: אור דנון)
השחקנית שני קליין|צילום: אור דנון

"סבתא גאולה הייתה מספרת שהן ראו את המדינה הזו כפורצת דרך, שכאן יהיו הטייסות, שכאן יהיו ראשות הממשלה, לכאן הן יגיעו, שכאן יהיה נס, לא פחות מנס. אם הן היו בחיים הן היו מזדעזעות, הן היו רואות חדשות והן לא היו מאמינות, וגם אני לא מאמינה. ההדרה המוחלטת הזו שיש לנשים בכל צמתי ההחלטות היא פשוט מעלימה אותנו, מוחקת אותנו, ואנחנו פשוט לא נספרות וכמו שאמרתן אנחנו 51% מהאוכלוסייה ועדיין מקבלות יחס של מיעוט. זה לא נתפס.

"הרפורמה הזו לא תפסח על אף אחת מאיתנו, וזה לא סתם שבממשלה הזו אין נשים מנכ"ליות, זה לא סתם שבממשלה הזו עולות הצעות חוק פרובוקטיביות, זה לא סתם שהממשלה הזו אוסרת על לבוש לא צנוע ובאמת מי קובע מה הוא לבוש צנוע, וחוק מאסר ללבוש לא צנוע, לא סתם. זה האקלים בחוץ ואלו נקודות העיוורון וחייב להפריך אותן. הרפורמה המשפטית הזו תוביל לזה שיהיו פה מיעוטים בלי הגנה ואנחנו ביניהן לצערי. 

השחקנית שני קליין (צילום: ירדן הראל)
צילום: ירדן הראל

"בית המשפט קיים לשמור על מי שזכויותיו נרמסות או על מי שזכויותיו עדיין לא בטוחות, ואני לצערי הרב כאישה יכולה להגיד שהזכויות שלי עדיין לא בטוחות, גם לא כאמנית. כמה אבסורד זה שבשנת 2023 הזכות הבסיסית שלנו לייצג את עצמנו צריכה להיות מעוגנת בחוק כדי שקולנו יישמע. ועכשיו גם את זה רוצים לקחת לנו. כמעט כל ההישגים הגדולים של נשים בארץ היו בעקבות עתירות לבג"ץ, אפשר להיכנס לגוגל ולבדוק, לא צריך להקשיב לוועדות בשביל לדעת את זה. אפשר פשוט לבדוק האם הבחירה על חיינו וגופנו צריכה להיות בידיים שלנו או בידיים של גברים שמחליטים עלינו, ועל זה אנחנו נלחמות ונמשיך להילחם, כי יש קשר הדוק בין אם אנחנו נראות ונשמעות לבין החוק שיופעל עלינו. אתם לא מחליטים עליי, אתם לא מחליטים עלינו".