בפרק הזה: נדגים איך משתמשים בטוויטר בעזרת האייפון
כדאי לקרוא אם: אתם אוהבים להודיע לכל העולם מה אתם עושים בכל רגע נתון
אפשר לדלג אם: אתם חושבים שטוויטר זה משהו חולף (זה לא)
טוויטר הוא שירות מיני בלוג. אתם יכולים לכתוב כל מה שאתם רק רוצים, כל עוד אתם לא חוצים את 140 התווים. נשמע מוזר? כן, אבל זה לא עצר את השירות שהתחיל כתופעה לא ברורה לרבים מאוד מלהפוך לשירות הפופולרי ביותר ברשת. כאשר טוויטר הגיח לחלל האינטרנט גם מי שהבינו והחליטו להשתמש בשירות נאלצו להתמודד עם שירות רעוע משרתים שקרסו עשרות פעמים לאורך היום. למרות נתוני הפתיחה הקשים משך אליו טוויטר לצד המשתמשים חובבי הטכנולוגיה גם מפורסמים כמו אשטון קוצ’ר ואופרה ווינפרי, וגם משרדים ממשלתיים שהשתמשו, ומשתמשים, בטוויטר בארץ ובעולם.
לפני צאתו של האייפון (iPhone) היו סלולרים רבים שתמכו בשירות של טוויטר ואפשרו לאנשים לקבל הודעות ולשלוח אותם, אבל כניסת האייפון לשוק שינתה באופן דרמטי את הזירה, עם תוכנות שהקפיצו את דרגת השימושיות מספר שלבים קדימה. היום ניתן למצוא מעל לתריסר תוכנות שנאבקות על תשומת הלב של המשתמשים באייפון. שלוש מתוכן הגיעו לרמת פופולריות גבוהה במיוחד.
טוויטריפיק
התוכנה הראשונה היא טוויטריפיק (Twitterific) שהחלה את דרכה כקליינט למחשבי המק. חברת Icon Factory האחראית על פיתוח התוכנה מיהרה להוציא גרסה לאייפון ברגע שנפתחה חנות האפילקציות. את טוויטריפיק ניתן למצוא בשני טעמים – חינם, ובתשלום של 3.99 דולר לחודש. ההבדל הוא מינורי; אם בחרתם לא לשלם על התוכנה תאלצו לצפות בפרסומות שיופיעו מדי פעם יחד עם ההודעות שאתם מקבלים.
מעבר לעיצוב נעים לעין וכלים פשוטים לשימוש טוויטריפיק לא מציעה הרבה, אבל בגרסתה האחרונה נוספו לה כלים שלא תמצאו באף תוכנה אחרת. כמו בכל אחת מהתוכנות שנציג כאן תוכלו להפעיל מספר חשבונות במקביל. במסך ה”מקורות” תוכלו לבחור באיזה חשבון תרצו להציץ, אם לראות את כל הטוויטים שיוצאים בעולם או לעקוב אחרי טרנדים. הצפייה בטוויטים כוללת רשימה ארוכה כפי שניתן לצפות, אך העוצמה של התוכנה מתגלה כאשר רוצים לכתוב. לחיצה על בלון השיחה בתחתית החלון יאפשר לכם לכתוב טוויט חדש. שימו לב לצלמית העין. לחיצה עליה תציג לכם את הטוויטים במקביל לחלון הכתיבה, כך שאם רציתם לכתוב משהו בתגובה לטוויט אחר תוכלו לצפות בו שוב במהירות. בתוכנות אחרות תהיו חייבים לצאת לחלוטין ממסך הכתיבה ולחזור אליו שוב.
יתרון נוסף של טוויטריפיק בא לידי ביטוי כאשר בחרתם להגיב למישהו. מעבר לעובדה ששוב תוכלו לצפות בטוויט בעזרת צלמית העין, יש אפשרות גם להפוך את הטוויט מיד להודעה פרטית או להודעה חדשה. כאשר במילא כל ההודעה שלכם היא 140 נקודות ואתם רוצים להיכנס מהר ולצאת מהר, מה הטעם להסתבך עם ממשק מסורבל? טוויטריפיק זוכה בנקודות משמעותיות בזכות הכלים האלו.
טוויטי
התוכנה השנייה היא טוויטי (Tweetie). הדגש בתוכנה הזו הוא על עיצוב ונוחות קריאה. בניגוד לשתי התוכנות האחרות הטוויטים בטוויטי מופיעים כל אחד בבועה נפרדת. ההבדל הוא משמעותי; הרבה יותר נוח לקרוא טוויטים ואם יש לכם הרבה אנשים שאתם עוקבים אחריהם, טוויטי כנראה תיתן לכם את החוויה הטובה ביותר. כמו בשתי התוכנות האחרות טוויטי מאפשרת להוסיף תמונה לטוויט ישירות מתוך תיבת הכתיבה, ובניגוד לטוויטריפיק הרבה יותר נוח לנווט בה בין טוויטים כלליים, אלו שנכתבו לכם ולהודעות פרטיות. כל האפשרויות האלו נמצאות בתחתית החלון, בניגוד לטוויטריפיק שם הכל נמצא בתת תפריט. כלי החיפוש של טוויטי גם הוא קל לתפעול. ניתן לשמור מושגים שאתם מחפשים כדי לחזור אליהם בעתיד והממשק שמחפש אחרי טוויטים שנכתבו על ידי אנשים הקרובים לאזור שלכם הוא חמוד מאוד. המחיר של טוויטי הוא 2.99 דולר לחודש.
טוויטלייטור
התוכנה האחרונה ששווה להכיר היא טוויטלייטור (Twittelator), היקרה מבין השלוש וזו שתמצאו בה הכי הרבה אפשרויות. טוויטלייטור מציגה את מספר ההודעות שממתינות לכם על גבי הצלמיות של הטוויטים הרגילים, ההודעות הפרטיות והאזכורים. אפשר לשלוח תמונות אבל ניתן (אם אתם משתמשים באייפון 3GS) לשלוח קטעי וידאו בתור טוויטים. כמו בטוויטריפיק יש לכם אפשרות להדביק כתובות אינטרנט והתוכנה תקצר אותם אבל אפשרות נוספת היא קיצור של הטקסט. מה זה אומר? אם כתבתם את המשפט What are you waiting for ותלחצו על אפשרות הקיצור, תקבלו את המשפט wht r u waiting 4. בעולם של 140 תווים, כל תו הופך להיות קריטי וטוויטלייטור היא היחידה שבאמת עוזרת לכם לחסוך. כמו כן, במידה ומישהו הוסיף תמונה (או וידיאו) ניתן ללחוץ ישירות על הצלמית במקום ללחוץ קודם על ההודעה, ואז לבחור בצפייה בקובץ המצורף. מי שמגדירים את עצמם כ-power users של טוויטר יהנו מאוד מטוויטלייטור. המחיר: 4.99 דולר לחודש.
<< בפרק הקודם: רשימות ותזכורות באייפון || בפרק הבא: הכירו את הדפדפן במכשיר >>