בחלק הזה: נשחק בתוכנת ההגדרות של האייפון
כדאי לקרוא אם: אתם רוצים שליטה על המכשיר שלכם
אפשר לדלג אם: אתם לא מסוג האנשים שאוהבים יותר מדי משחקים עם הטלפון
במהלך הכתבות האחרונות נכנסנו ויצאנו פעמים רבות מתוכנת ההגדרות. הגיע הזמן שנבחן אותה לעומק.
תוכנת ההגדרות מתחלקת לשלוש: הגדרות המכשיר עצמו, הגדרות של התוכנות המובנות שבאות עם האייפון (iPhone) והגדרות של תוכנות צד שלישי. בקטגוריה האחרונה לא נוכל לעזור לכם (מאחר ולכל אדם יהיו שם תוכנות אחרות), באופן כללי נוכל לומר שיש מפתחים שמאפשרים שליטה בהגדרות מתוך התוכנה עצמה ויש מי שמעדיפים שההגדרות ישבו באזור הזה. הגדרות אלו יכולות להיות דברים פשוטים כמו שינוי גדול פונט וגם דברים מורכבים יותר עם תפריטים ותת תפריטים להגדרות. הדרך היחידה להבין מה ההגדרות האלו עושות היא לקרוא את הטקסטים המלווים ופשוט להתנסות. דבר אחד ברור - לא יהיו הגדרות שיהרסו לכם את המכשיר או את התוכנה. משהבנו את הדברים האלו נוכל לחזור להתחלה, להגדרות הבסיסיות של המכשיר.
הגדרות תקשורת
ארבע האפשרויות הראשונות במכשיר קשורות לקליטה סלולרית ואלחוטית. האפשרות הראשונה, "מצב טיסה" תאפשר לכם לכבות את התקשורת של המכשיר ולהשתמש בו כמחשב לכל דבר. כשמה, האפשרות הזו נועדה לאפשר לכם להמשיך ולצפות בסרטים או לשחק במשחקים ואפילו לכתוב (אם יש לכם את התוכנה המתאימה והסבלנות) מבלי לפגוע במכשירי הניווט של המטוס. בבחירת "אינטרנט אלחוטי" המכשיר יסרוק את האזור ויציג את הרשתות שהוא מזהה. רשתות נעולות הדורשות ססמה יופיעו עם סמל של מנעול לידן. במסך הזה תוכלו גם לכבות את התקשורת האלחוטית. לרוב זה יעשה כדי לחסוך בבטרייה. בתחתית המסך תמצאו אפשרות לסמן למכשיר להעציע לכם להתחבר לרשתות אחרות, במידה והרשת הרגילה אליה אתם מתחברים אינה זמינה. אפשרות ה"מפעיל" תאפשר לכם לבחור את המפעיל הסלולרי שלכם. בארץ האייפון יאתר אוטומטית את הרשת שלכם, בחו"ל תוכלו לבחור רשת אחרת להשתמש בה. האפשרות האחרונה, "עדכונים" היא חלק מטכנולוגית "דחיפה". המערכת הזו מאפשרת לתוכנות שונות להתעדכן ולשלוח למשתמש מסרים גם כאשר התוכנה כבויה. דוגמה טובה היא תוכנת מסרים שדוחפת לכם הודעה על המסך בכל פעם שאחת מתקבלת. תוכנות שיש להם יכולת דחיפה יופיעו בעמוד הזו.
בתפריט "כללי" תמצאו את המקום להגדיר הגדרות רשת, להפעיל את ה-Bluetooth, לקבל מידע סטטיסטי על השימוש שלכם במכשיר ולהפעיל נעילת קוד. בנוסף יש פה מערכת של הגבלות שמאפשרת להורים לקבוע באילו תוכנות (מבין התוכנות המובנות) יוכל הילד להפעיל וכמו כן לבחור בסינון תכנים כך ששירים, סרטים ואתרים שנועדו למבוגרים בלבד לא יופיעו במכשיר. בחלק התחתון של תפריט "כללי" תמצאו את ההגדרות האזוריות – תאריך ושעה, בחירת המקלדת והשפה. אפשרות נוספת שתמצאו כאן נקראת "מסך הבית" והיא קובעת מה קורה כאשר אתם לוחצים פעמיים על כפתור הבית, הכפתור הגדול שבקדמת המכשיר.
הגדרות של צלצולים וצבעים
בחלק הבא בהגדרות תמצאו את האפשרות לשנות את צלילי הצלצול, צליל הודעת הטקסט ולבחור מתי האייפון יתריע באופן קולי – בקבלת אימייל לדוגמה. זה המקום בו תוכלו לקבוע גם אם האייפון ירטוט או לא. האפשרות הבאה היא "בהירות" הקובעת מה הבהירות המקסימאלית של המסך. דרך טובה לחסוך בסוללה היא להנמיך עד כמה שניתן את הבהירות. האפשרות המכונה "רקע" שולפת את כל התמונות שיש לכם בתוכנת התמונות, יחד עם תפריט נוסף של רקעים מובנים. מכאן תוכלו לבחור תמונה, להתאים את גודלה למסך ולקבוע אותה כתמונת הרקע במכשיר. אם אתם תוהים איפה התמונה מופיעה, אז התשובה היא כאשר אתם מפעילים את המכשיר ולפני שהחלקתם את האצבע לפתיחת המסך. אפל לא מאפשרת ליצור רקעים בדפי האפליקציות (למרות שאפשר לעקוף גם את זה).
תוכנות מובנות
לבסוף אנחנו מגיעים לחלק השולט בתכונות התוכנות המובנות. אנחנו יודעים שבחלק של הדואר האלקטרוני ואנשי הקשר קובעים אימיילים חדשים ובוחרים כיצד יוצגו אנשי הקשר וכדומה. "בטלפון" תוכלו להתעסק עם הגדרות השיחה הממתינה, עקוב אחרי, הצגת המספר שלכם או הסתרתו כאשר אתם מחייגים לאדם אחר. בספארי תוכלו לקבוע מה יהיה מנוע החיפוש ועוד כמה הגדרות בסיסיות שיש לכל דפדפן, כמו ניקוי היסטוריה או קבלת עוגיות. "תמונות" היא הקטגוריה שתקבע איך תתנהג התוכנה בזמן בניית מצגת מהתמונות שמאוחסנות במכשיר. לבסוף, בתפריט "חנות" תוכלו לקבוע את שם המשתמש שלכם כדי שתוכלו לרכוש ולהוריד תוכנות ישירות לאייפון.
אלו עיקרי המערכת. יש עוד תת תפריטים שונים אליהם ניתן להגיע אך עדיף שלא להתעסק איתם. המשתמש מן השורה בוודאי לא ימצא את עצמו נכנס להגדרות יותר מדי פעמים אבל עבור אותן פעמים מעטות בהן תמצאו את עצמכם בתוכה שווה לקרוא ולהפנים.
<< בפרק הקודם: לאבטח את האייפון || בפרק הבא: לשמוע שירים עם האייפון >>