טארה קוסטה
לפני ואחרי. טארה קוסטה
הסיפור של טארה קוסטה (23) מוכיח שוב שאנחנו נחשפים בדרך כלל רק לצד היפה של עולם הבידור. קוסטה, שהתמודדה במסגרת עונת הזוגות של ריאליטי ההרזיה הפופולארי ב-2009, הפכה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים ביותר של העונה כשסיימה במקום השלישי אחרי שהשילה כ-53 אחוז ממשקל גופה. כשהגיעה ל"לרדת בגדול" שקלה קוסטה, שסבלה מתופעות של אכילה כפייתית,  133 קילו. כשעלתה על המשקל בתכנית הגמר הראה הצג  63 קילו בלבד.

אבל כאן נגמר סיפור הסינדרלה ומתגלה המציאות הקשה שאחרי כיבוי המצלמות. על אף ההצלחה הגדולה, התקשתה קוסטה להתגבר על ההתמכרות למזון והחלה לעלות שוב במשקל מספר חודשים לאחר סיום התכנית. התפריט היומי שלה כלל ארוחת צהריים של כנפיים מטוגנות, צ'יפס בגבינה מותכת וליטר של גלידה בשווי כולל של 6,000 קלוריות. בשיאה של ההתמכרות הגיעה למשקל של 143 קילו.

בספטמבר האחרון הודתה קוסטה בראיון כי היא זקוקה לעזרה ופנתה למוסד מקצועי. "זה לא עניין של כוח רצון אלא עניין פסיכולוגי", סיפרה בראיון ל-ABC, "אני לא משוגעת, פשוט זקוקה להנחיה כדי לפתור את זה אחת ולתמיד". המלחמה עם המשקל, הסבירה, לא הסתיימה ביום בו נגמרה התכנית. זהו קרב שעליה לנהל לאורך כל חייה.

טארה קוסטה
שבעים קילו פחות. טארה קוסטה במהלך התכנית
אלא שהספונסרים הראשיים של התכנית התרשמו הרבה פחות מהבעיות הרפואיות של קוסטה. ענקית השיווק  FCOM, שאחראית גם על ייצוג כוכבי התכנית בתקשורת, הגישה תביעה לבית המשפט כנגד המתמודדות הפופולארית בטענה להפרת ההתחייבות בחוזה שלה. "היא העלתה יותר מדי משקל מכדי להישאר דמות לחיקוי", נכתב בטיעוני התביעה, שם הוצג גם סעיף מהחוזה של קוסטה שחייב אותה לשמור על משקלה.

תמונות מהחודשים האחרונים מוכיחות שקוסטה הצליחה להתמודד עם עצמה שוב ולחזור לסביבות המשקל שנמדד במהלך התכנית. אלא שב-FCOM מתעקשים שהנזק כבר נעשה. קוסטה עצמה מסרבת בשלב זה להגיב לדברים.

קרן גלסנר אחרי (צילום: אבי הראל)
"צריך להיות מחוייבים במיליון אחוז לתהליך". קרן גלסנר|צילום: אבי הראל
קרן גלסנר, זוכת העונה האחרונה של "לרדת בגדול" בישראל, הגיבה בתדהמה למקרה: "אני בהלם. זה צעד מאד דרסטי לנקוט כלפי מתמודד, בעיקר כי היא כבר נענשה פעם אחת בעצם העובדה ששוב נפלה קורבן להשמנה. אבל מצד שני אני יכולה לראות בזה גם צד חיובי. צריך להבין שכשנכנסים לתהליך מהסוג הזה צריך להיות מחוייבים אליו במיליון אחוז. אם זה לא קורה, אנחנו חוטאים לכל המטרה שלשמה נעשה הסיפור הזה".

"כל התכנית נוצרה במטרה לדרבן אנשים לקום ולעשות משהו בקשר לגוף שלהם", מסבירה גלסנר, "אני יכולה לומר שבלי הדרבון הזה אני לא הייתי מצליחה לעשות את השינוי בחיי. אני לא יכולה לומר אם גם בחוזה שלי היה סעיף כזה, אבל אני כן יכולה לומר שאם זה היה קורה לי הייתי מנסה לשנות במהירות את דרכיי".

>> מוטב מאוחר: בתול בן 40 - גרסת הדוקו
בואו לפייסבוק שלנו