"ישנם כללים מסוימים שהתקשורת לא עמדה בהם ובכך היא נכשלה" קבע דקל, "תפקיד העיתונאי הוא להיצמד לעובדות ולא לחרוג ממה שכתב המשטרה מביא. בפרשה הזו הפכה התקשורת אדם שעדיין לא נחקר לאנס ובועל קטינות". דקל, זוכה פרס סוקולוב לעיתונות אלקטרונית ב-2008, ומי ששימש גם ככתב ופרשן במשך שנים רבות בערוץ הראשון ובערוץ 2, מביא גם את הסיבות שהובילו לכישלון, לדבריו. "היום ההתנהלות של התקשורת היא תולדה של טראומה תקשורתית מפרשת קצב מפני שבאותה פרשה היו עיתונאים ששמעו ולא פרסמו".
ירון דקל: "התקשורת הופכת אדם שלא נחקר לאנס קטינות"
מפקד גל"צ ושדרנית קול ישראל, קרן נויבך, לקחו חלק בפאנל מיוחד במכללה האקדמית עמק יזרעאל לציון 20 שנים לגלגל"צ. השניים התייחסו לפרשת הזמר המפורסם שבה לדברי דקל: "נכשלה העיתונות בתפקידה להיצמד לעובדות ולא לחרוג ממה שכתב המשטרה מביא". בפאנל נוסף הזהיר ארז טל: "אם הרדיו לא ימצא דרך להמציא את עצמו מחדש, הוא ימות"
מערכת ערוץ התרבות
|
mako |
פורסם 13:55 19.11.13
נויבך בחרה להתייחס למתלוננות בפרשה וטענה כי הסיקור הבעייתי גורם לירידה בכמות המתלוננות: "התקשורת מגלה חוסר אחריות קיצוני בפרשות הללו כלפיי המתלוננות ומעבירה אותן מסע ייסורים נוסף". בנושא הרדיו דקל אמר כי הוא עצמו מתאים את הערכים העיתונאים שלו למה שהקהל שלו מצפה ממנו. בתגובה ענתה נויבך: "האחריות שלנו בתור עיתונאים היא לבחון את הגבולות שלנו כל יום מחדש, חלק מהתפקיד של כל מי שמחזיק מיקרופון ביד, הוא לברור את מה שמגיע אליו ולפרסם במינונים נכונים את הצהוב והאקטואלי".