ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה בתום דיון ממושך, את התיקונים לחוק הרשות השנייה. בהתאם לבקשת ערוץ 10 וזכייניות ערוץ 2. כעת, יועבר הנושא להצבעה בקריאה שנייה ושלישית במליאה.
בפתח ישיבת ועדת הכלכלה אמר יו"ר הוועדה ח"כ כרמל שאמה, כי "הכלב אמנם אמור לשמור עלינו, אבל אנחנו צריכים את הכלב הזה חזק, לא תלוי בנו, לא בא לפתחנו לבקש את מנת האוכל שלו. ואסור שהכלב יתקוף את הציבור ואותנו. הוא פגע גם בצופים וגם במקבלי ההחלטות בצורה לא מידתית. הוא פגע בכל דבר שצריך להיות בבסיס מערכת היחסים בין נבחרי הציבור לכלי התקשורת. אני מקווה שזו הפעם האחרונה שנראה שקופיות". בתום דבריו של יו"ר ועדת הכלכלה ניתנה זכות הדיבור למנהלי הערוצים 2 ו-10.
יו"ר דירקטוריון ערוץ 10, אבי בלשניקוב אמר בדיון, "זאת תעשייה שנותנת עבודה לעשרות אלפי משפחות. הדרישות שלנו ושל קשת ושל רשת הן אותן דרישות, זאת אותה הצעקה. אנשים הולכים הביתה מצמצמים משכורות עד 15 אחוז לכולם. כולנו יודעים וכולנו מפנימים את מצב שוק התקשורת בעולם כולו". והוסיף, "התעשייה הזאת היא תעשייה שגם מייצאת היום. תעשיית התקשורת במדינת ישראל מייצרת פורמטים שמוקרנים ומועתקים היום בכל העולם. אנחנו, רשת וקשת הופכים להיות רשת של פורמטים שמכניסה הרבה כסף למדינת ישראל. צריך לראות את התעשייה הזאת כאחד ממנועי הצמיחה במדינת ישראל, לא רק היי-טק".
"אנחנו נמצאים במציאות כלכלית שהמכרז לא צפה"
מנכ"ל קשת, אבי ניר, אמר בדיון, "תנהגו כלפינו באותה הגינות, אל תפלו את מי ששמר על החוק כל השנים האלה. זה לא מסר שכנסת ישראל צריכה להעביר לנו או לאזרחי ישראל. חקיקה לערוץ 10 ללא התאמות מתחייבות לערוץ 2 משמעותה קריסה של ערוץ 2, חד וחלק, כלכלית. כשמנתחים את מבנה ההכנסות וההוצאות של השוק מקבלים מספר מינוס והשנה הזאת ערוץ 2 יפסיד הרבה יותר מערוץ 10. לערוץ 2 יש הרבה יותר מחוייבויות כלכליות בהשוואה לערוץ 10 ומיקומה של חברת החדשות בנווה אילן, היא הדוגמא לכך.
"המכרז או החקיקה נעשו לפני שנעשו שינויים בעולם. המכרז שנחתם בשנת 1993, נוסח עוד לפני שנכנס הדבר המשונה הזה שקוראים לו אינטרנט. המכרז השני נעשה לפני שגוגל ויוטיוב הפכו לגופים שמקבלים את תקציבי הפרסום הגדולים בישראל. אנחנו נמצאים במציאות כלכלית שהמכרז לא צפה".
מוקדם יותר היום, אישרה הכנסת בקריאה ראשונה את הצעת החוק להארכת פעילות החדשות המקומיות בשישה חודשים, עד ה-31 ביולי 2013, באמצעות מימון מכספי ציבור מתשלומים שונים בסך של כ-9 מיליון שקל. החוק עבר גם בוועדת הכלכלה של הכנסת, שם הוחלט על הארכת הזיכיון, תוך קיצוץ בתקציב. וכעת ממתינים להעלאת החוק לקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת.