חברת ההפקה של האחים ויינשטיין נחשבת כבר קרוב לשני עשורים למפעל מצליח לסרטי איכות ושוברי קופות. החברה הפיקה, בין השאר, את "נאום המלך", "אופטימיות היא שם המשחק" ואת סרטיו של קוונטין טרנטינו "ג'אנגו ללא מעצורים" ו"ממזרים חסרי כבוד". החברה שלחה ידה (סליחה) גם בשלל הפקות טלוויזיוניות, בהן ריאליטי עיצוב האופנה "פרויקט מסלול".
אחרי שנחשף כי מייסד החברה הארווי ויינשטיין מואשם על ידי יותר מ-60 נשים בשורה של עברות מין בדרגות שונות של החלאה, נקלעה החברה לקשיים יחצ"ניים וכלכליים. ויינשטיין עצמו סולק ממנה זמן קצר אחרי פרסום כתבת התחקיר של ה"ניו יורק טיימס", שהעלתה לראשונה לדיון ציבורי את התנהגותו השיטתית של ויינשטיין, וכעת נראה שהעסק כולו מגיע לקיצו. חשיפתו של ויינשטיין הובילה לגל וידויים של נשים וגברים בתעשיית הבידור, שחשפו סיפורי הטרדה, תקיפה ואונס שעברו במהלך עבודתם בהוליווד. התנועה ילדה את ההאשטג הפופולרי #metoo, וכן את ארגון Time's Up, שהציב לעצמו את המטרה למגר את פערי השכר בין גברים ונשים, ולפעול לצמצום האלימות המינית שמופעלת בחברות הפקה, אתרי צילומים וכו'.
לפי דיווח חדש ב"טיימס", The Weinstin Company צפויה להגיש בימים הקרובים בקשה לפשיטת רגל. "אנחנו מבינים שמדובר בתוצאה מצערת לעובדים שלנו, לספקים שלנו ולקורבנות באשר הם, אבל לדירקטוריון לא נותרה ברירה", כתבה החברה בהודעה לעיתונות.
בשבועות האחרונים עלתה לכותרות גם ההצעה לרכוש את החברה בעלות של 275 מיליון דולר, ו-225 מיליונים נוספים לכיסוי החובות שהוויינשטיינים נקלעו אליהם. העסקה מעולם לא הבשילה, ופשיטת הרגל הפכה לבלתי נמנעת. הכניסו כאן בדיחה על כך שפשיטת הרגל המוסרית של החברה קרתה כבר מזמן. ויינשטיין ושותפיו העסיקו 150 עובדים, שעתידם התעסוקתי מעולם לא היה עגום יותר.